۱۳۹۹ آذر ۱۰, دوشنبه

 


یک شهروند کُرد اهل ارومیه از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به تحمل حبس محکوم گردید.

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ۴ آذر ۹۹ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۰)، یک شهروند کُرد اهل محله اسلام‌آباد ارومیه با هویت احسان عبدی‌زاده ۲۵ ساله توسط شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان به ۶ سال و ۶ ماه حبس محکوم شده

 

بازهم خودکشی در مترو تهران؛ مرد ۶۰ ساله جان باهت

مردی در ایستگاه مترو خط سه اقدام به خودکشی کرد. قطار از روی این فرد رد شده و او جان خود را از دست داده است.

رئیس اورژانس تهران از فوت فردی که در مترو اقدام به خودکشی کرده بود، خبر داد.

به گزارش برنا، پیمان صابریان، رئیس اورژانس تهران ضمن تائید خبر خودکشی یک فرد در ایستگاه مترو خط ۳ گفت: ساعتی پیش مرد ۶۰ ساله‌ای اقدام به خودکشی کرده است.

او افزود: متاسفانه قطار از روی این فرد رد شده و او جان خود را از دست داده است

۱۳۹۹ آذر ۹, یکشنبه

 

به فرمان سپاه تروریستی پاسداران نيروهاى بومى و عرب نيروگاه برق زرقان احواز اخراج شدند!

طی یک اقدام نژادپرستانه بر ضد ملت عرب الاحواز حدود ٧٠ نَفَر از كارگران نيروگاه زرقان كه همگى عرب هستند از اين نيروگاه اخراج شدند و بجاى آنها كارگران غيربومى استخدام شدند.

وقت آن رسیده که به بندر حیفا حمله کنیم

 

روزنامه کیهان با اشاره به شواهدی از نقش رژیم صهیونیستی در ترور شهید فخری‌زاده نوشت: ما در مواجهه با اسرائیل چند نوبت اعلام کرده‌ایم اگر اسرائیل دست از پا خطا کند حیفا را می‌زنیم. الان با فرض اثبات نقش رژیم صهیونیستی در این شهادت عظیم، می‌توانیم این تهدید را عملیاتی کنیم.

 

ترور فخری‌زاده؛ آبروی نداشته خامنه‌ای در تمام دنیا رفت



شبکه العالم وابسته به صداوسیمای خامنه ای امروز به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: شواهد و مدارک به دست آمده نشان می دهد که اسرائیل عناصر متخاصم علیه انقلاب اسلامی را برای انجام عملیات ترور محسن فخری‌زداه استخدام کرده است. گفته می شود منافقین (مجاهدین خلق )و موساد پشت این عملیات بوده‌اند

اما نکته‌ی که العالم به نقل از این منبع اگاه مطرح کرده این است: اسلحه استفاده شده در این ترور ساخت اسرائیل است که از طریق ماهواره کنترل می‌شود.

۱۳۹۹ آذر ۸, شنبه

 

بانه؛ بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی


چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ خورشیدی، یک شهروند با نام “رحمان رسولی” فرزند رحیم، ٤٥ ساله و اهل روستای “ابوالحسن” از توابع بانه توسط نیروهای امنیتی حکومت ایران بازداشت شد.

بیماری وایدز

 در روز جهانی ایدز، یکم دسامبر، دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که به دلیل پاندمی کرونا، اهداف برنامه‌ی ۲۰۳۰ سازمان ملل مبنی بر پایان بخشیدن به مرگ و میر ناشی از بیماری ایدز که در سند اهداف توسعه‌ی پایدار نیز قید شده، آهنگ رشدی کمتر از آنچه انتظار می‌رود داشته و به «همبستگی جهانی و مشارکت در مسئولیت» برای غلبه بر این بیماری در سطح جهانی نیاز داریم.

اپیدمی کرونا که تا ۱۸ دسامبر سال جاری (۲۰۲۰) جان یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۱۲۸ نفر را به مرگ کشانده نباید از تلاش جهانی برای مقابله با بیماری ایدز که در سال قبل ۳۸ میلیون نفر را به ویروس اچ.آی.وی مبتلا و جان ۶۹۰ هزار نفر را گرفته است، بکاهد.

مبارزه با بیماری ایدز و مدیریت جلوگیری از اشاعه‌ی آن یک تلاش چند سویه است. حضور زنان و توجه به موفقیت آنها در جامعه اهمیت خاص دارد زیرا نه تنها در جهان بلکه در ایران آهنگ رشد مبتلایان به این بیماری از طریق الگوی غالب تماس جنسی است. سیاست‌ها و برنامه‌های دولت‌ها باید از حساسیت‌های جنسی-جنسیتی برخوردار باشد. در حوزه‌ی قانون، قوانین در زمینه‌ی خشونت علیه زنان و کاهش نابرابری‌های جنسی-جنسیتی در حوزه‌ی اقتصادی و حقوق شهروندی زنان، قانون خانواده و سایر جنبه‌ها، چنانچه به شکاف جنسی جامعه پاسخ ندهد، مانع جدی در جلوگیری و مدیریت اشاعه‌ی ایدز خواهد بود. تعهدات به جامعه‌ی جهانی، برنامه‌های سازمان ملل باید جدی تلقی شده و در سطح ملی لغو نشود زیرا تجربه نشان داده است که این رهنمودها می‌تواند راهکارهای مناسب برای مقابله باید ایدز قلمداد شود. موفقیت در امر مقابله با ایدز در اهداف توسعه‌ی هزاره که نقطه‌ی پایان آن سال ۲۰۱۵ بود گواه این امر است. انگاره‌های ذهنی و باورهای بازدارنده که دیگر جایی در فضای قرن بیست و یکم ندارد می‌بایست به چالش کشیده شود. آموزش روابط جنسی سالم می‌تواند گامی جدی در مبارزه با ایدز باشد. به علت باورهای بازدارنده و مقابله با آموزش عمومی است که ایدز در بین کشورهای غربی و آفریقای شمالی با چالش‌هایی در این زمینه مواجه است. کانون چنین چالشی در زمینه‌ی عدم وجود و یا ناکافی بودن در آموزش روابط جنسی در مدارس و مراکز فرهنگی‌ست که در آن والدین و معلمان با فرزندان یا دانش‌آموزان از مناسبات و روابط جنسی سالم سخن نمی‌گویند. به عبارتی هم در حوزه‌ی خصوصی خانواده و هم در حوزه عمومی، تابویِ عدم صحبت آشکار و آموزش در مورد روابط جنسی سالم و چگونگی محافظت از خود در این مناسبات، عاملی بازدارنده برای جلوگیری از شیوع ایدز است در نتیجه از این رو جوانان اطلاعات و داده‌های خود را از طریق رسانه‌های اجتماعی فضای مجازی و تعامل با دوستان کسب کرده که می‌تواند غیر علمی و گمراه کننده باشد.

همچنین داده های پژوهش‌های علمی بر این امر تأکید دارند که زنان در سطح جهانی بیشتر از مردان در خطر ابتلا به بیماری ایدز هستند. مناسبات نابرابر قدرت، قوانین زن ستیز و انگاره‌های ذهنی و فرهنگی زمینه‌هایی هستند که بیماری ایدز و مبارزه با آن را در برخی از نقاط جهان از جمله آفریقا در دستور کار جنبش جهانی زنان لحاظ شد. سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ با اعلامیه مجمع عمومی در این زمینه و مباحثی که در کمیسیون زنان سازمان ملل همان سال در جریان بود و نگارنده‌ی این سطور نیز در آن حضور داشت اعلام کرد که از آنجا که زنان با آهنگ رشد شش برابر بیشتر از مردان به ایدز مبتلا می‌شدند این امر در دستور کار جنبش زنان و اسناد بین المللی که تعهد دولت‌ها را در زمینه‌ی زنان و بیماری ایدز در بر دارد، قرار گرفت. این اسناد به قرار زیر هستند:

۱) سند پکن که در آن حضور فعال زنان را در تدوین سیاست‌ها و برنامه‌ها، بررسی و اصلاح قوانینی که آسیب‌پذیری زنان در برابر ویروس اچ.آی.وی و بیماری ایدز یاری می‌رسانند تاکید شده است. دولت‌ها همچنین تشویق شده‌اند تا ظرفیت ملی را برای محوری کردن حساسیت‌های جنسی-جنسیتی در مورد بیماری ایدز افزایش دهند.
۲) درسند کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان (سیدا) توصیه‌های عمومی برای برابری جنسیتی که راهگشای مبارزه و مدیریت اشاعه‌ی بیماری ایدز است، گنجانده شده است. همچنین این سند بر گام برداشتن در زمینه‌ی تحقق احترام به حقوق و کرامت انسانی زنان و راهگشایی برای برابری جنسیتی تاکید کرده است.
۳) از اهداف اصلی اعلامیه‌ی تعهد مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۱، تاکید بر برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان به عنوان عامل اصلی در کاهش آسیب‌پذیری زنان و دختران در برابر اچ.آی.وی-ایدز است.
۴) در سال ۲۰۰۶ این امر به روشنی در جامعه جهانی به رسمیت شناخته شد که ارتقای برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و حمایت از حقوق کودکان از مولفه‌های اصلی هر استراتژی جامع برای مبارزه با اپیدمی ایدز باشد و کشورهای عضو سازمان ملل، متعهد شدند که ظرفیت زنان و دختران نوجوان را برای محافظت از خود در برابر خطر ابتلا به اچ.آی.وی افزایش دهند.
۵) قطعنامه‌ی ۱۳۰۸ شورای امنیت که در سال ۲۰۰۰ تصویب شد بر مسئولیت نیروهای هوادار صلح و پاسداران صلح سازمان ملل را در تصادمات جنگی و تعارضات منطقه‌ای تاکید می‌کند.
۶) کمیسیون زنان سازمان ملل و قطعنامه‌های این کمیسیون از جمله قطعنامه ۶۰/۲ در سال ۲۰۱۶ که در سندهای این کمیسیون آمده که تقسیم برابر مسئولیت‌های زنان و مردان در حوزه‌ی خصوصی از جمله مراقبت از بیماران اچ.آی.وی در آن قید شده است.
۷) اهداف توسعه‌ی هزاره، هدف شماره ۶ معطوف به توقف و کنترل روند رشدیابنده‌ی اچ.آی.وی تا سال ۲۰۱۵ بود. این هدف با دست‌یابی به کاهش ۳۵ درصد در مورد مبتلایان جدید عفونت اچ.آی.وی و کاهش ۴۱ درصد مرگ و میر ناشی از ایدز تحقق یافت و از آن نیز فراتر رفت و ۱۵ میلیون نفر تحت درمان ویروس اچ.آی.وی و بیماری ایدز قرار گرفتند.
۸) اهداف توسعه پایدار و سند ۲۰۳۰: یکی از اهداف مهم این سند پایان بخشیدن به بیماری ایدز تا سال ۲۰۳۰ است. یکی از مبانی اصلی سند ۲۰۳۰ پاسخ به این امر است که هیچکس در نبرد با بیماری ایدز از خدمات و حمایت‌های پزشکی محروم نماند. اشاعه‌ی بیماری ایدز نمی‌تواند بدون محوری کردن نیازهای افرادی که با آن زندگی می‌کنند و متاثر از آن هستند مدیریت شود. نگرانی‌های آنان باید در اولویت و ارجحیت تلاش‌های توسعه‌ی پایدار قرار گیرند.
۱۰ هدف از ۱۷ هدف سند ۲۰۳۰ معطوف به پایان دادن بیماری ایدز تا سال ۲۰۳۰ است:
هدف شماره ۱ – پایان دادن به فقر در تمامی اشکال آن در همه جا.
فقر یکی از عواملی است که آسیب پذیری افراد را نسبت به ایدز و اچ.آی.وی را افزایش می‌دهد. توانمندسازی اقتصادی و حمایت اجتماعی می‌تواند فقر و آسیب ‌پذیری اچ‌.آی‌.وی را کاهش دهد.

هدف شماره ۲ – پایان دادن به گرسنگی.
دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار یکی دیگر از این اهداف است. گرسنگی می‌تواند بر آسیب‌پذیری افراد برای ابتلا به اچ.آی.وی و ایدز به دلیل رفتارهای پر مخاطره، تاثیر منفی داشته و عدم تعهد به درمان را افزایش می‌دهد. امنیت غذایی خانوار و وضعیت تغذیه به ویژه در مراحل حاد بیماری می‌تواند بسیار مهم باشد و فرآیندهای سلامتی و درمان بیماران ایدز در پرتو گرسنگی فزونی می‌یابد.

هدف شماره ۳ – اطمینان از زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در هر سنین.
عدم پوشش همگانی بهداشت برای کلیه‌ی شهروندان از جمله خدمات بهداشت جنسی-جنسیتی و تولید مثل، کاهش آسیب برای افرادی که دارو تزریق می‌کنند و دسترسی به پیشگیری و درمان اچ.آی.وی زندگی سالم را محدود می‌کند. بیشتر کسانی که به اچ.آی.وی مبتلا می‌شوند آن را از طریق رابطه‌ی جنسی یا انتقال از مادر به نوزاد در دوران بارداری، زایمان و شیردهی گرفته از این رو پوشش درمانی از حساسیت‌های مربوط به پیشگیری از این بیماری‌ست.

هدف شماره ۴ – آموزش
تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت‌های یادگیری مادام‌العمر برای همه.
این هدف معطوف آن است که چالش‌های نداشتن اطلاعات دقیق و جامع نوجوانان و جوانان را در مورد اچ.آی.وی و ایدز برطرف سازد.
بیماران مبتلا به اچ.آی.وی از حضور موثر برای کسب دانش بازمانده زیرا شرم انگ‌زنی، سرافکندگی و تبعیض در محیط مدرسه سبب می‌شود که فضای تشویق کننده‌ای در محیط مدرسه نداشته باشند. نهادهای آموزشی در سطح کشورها می‌بایست محیط آموزش را برای محصلین و آموزگاران مبتلا به اچ.آی.وی و ایدز امن‌تر، راحت‌تر و پذیراتر سازند.

هدف شماره ۵ – دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و دختران.
نابرابری‌های جنسیتی تبعیض خشونت و انگاره‌های ذهنی و رفتارهای اجتماعی آسیب زا نسبت به زنان، یکی از عوامل موثر در زمینه‌ی خطر ابتلا به اچ.آی.وی و ایدز است.

اچ.آی.وی عامل اصلی مرگ در سن باروری ۱۵ الی ۴۴ است. زنانی که با اچ.آی.وی زندگی می‌کنند با خشونت بیشتری نسبت به سایر زنان روبرو می‌شوند. انگ و تبعیض علیه زنان که مواد مخدر استفاده می‌کنند علاوه بر سوء استفاده‌های جنسی، خشونت جنسی خطر ابتلا به اچ.آی.وی، سل و سایر بیماری‌های مقاربتی را افزایش می‌دهد. برنامه‌های آموزشی در سطح ملی که بتواند در زمینه‌ی مقابله با خشونت و کار با مردان فرهنگ‌سازی کند می‌تواند گامی در مقابله با ایدز و همچنین بهداشت جنسی و باروری تلقی شود و قوانین حمایتی، جرم‌انگاری خشونت علیه زنان و سایر قوانین در زمینه‌ی حقوق برابر شهروندی برای زنان و دختران.
هدف شماره ۸ – ترویج رشد فراگیر و پایدار اقتصادی.

اشتغال کامل و مولد و شغل مناسب برای همه، امنیت در محیط کار، دسترسی به خدمات درمانی در مورد اچ.آی.وی به ویژه در مورد کارگران بخش غیررسمی اقتصاد و کسانی که در حاشیه‌ی جامعه قرار دارند از جمله مهاجرین بدون سند اقامت، کارگران جنسی، همچنین خدمات پیشگیری، درمان، مراقبت و پشتیبانی از حقوق کارگران فصلی، همجنس‌گرایان، کارگران معدن و سایر کارگرانی که در معرض آسیب‌های مربوط به اچ.آی.وی هستند. در سطح جهانی افراد مبتلا به اچ.آی.وی نرخ بیکاری سه برابر نسبت به میانگین بیکاری ملی را تجربه می‌کنند. توجه به چالش‌های عدیده‌ی مبتلایان به اچ.آی.وی در محیط کار و حمایت از حقوق کارگران می‌تواند گامی مثبت در زمینه‌ی نگاه داشتن نیروی انسانی‌ای شود که از این بخش از جامعه در بازار کار حضور دارند.

هدف شماره ۱۰ – کاهش نابرابری در درون و بین کشورها.
نابرابری‌های اقتصادی و سطح درآمد و شکاف آن با آهنگ رشد فزاینده ابتلا به ایدز در ارتباط مستقیم است. هرچه نابرابری اقتصادی بیشتر باشد آسیب‌پذیری کسانی که در حاشیه‌ی جامعه قرار دارند نیز بیشتر است.

این بخش‌های جامعه بیشتر دچار تبعیض و انگ‌های آسیب‌بار بوده و دسترسی کمتری به خدمات پزشکی و درمانی داشته از امکانات مسکن نامناسب‌تری برخوردار هستند.

حفاظت در برابر تبعیض‌ها در کنار خدمات حقوقی، دانستن قوانین، دسترسی به سیستم‌های عدالتی می‌تواند شهروندان را برای مطالبه‌ی حقوق خود و افزایش دسترسی به خدمات در مورد اچ.آی.وی توانمند سازد.

کمسیون جهانی اچ.آی.وی/ایدز و قانون، یک نهاد مستقل است که توسط برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل به نمایندگی از UNAIDS تشکیل شده است. این کمسیون ۱۸ ماه تحقیق و پژوهش همراه با مشاوره، گفتگو با ۷۰۰ نفر از مبتلایان از ۴۰ کشور جهان، چالش‌های محیط کار و HIV را تجزیه و تحلیل کرده است که تمام قوانین، بهداشت، سلامت و HIV زیر ذره‌بین قرار گرفته باشد.

هدف شماره ۱۱ – تبدیل شهرها و سکونتگاه‌های انسانی به مکان های همه شمول، مقاوم و پایدار.
بیماری ایدز و ویروس اچ.آی.وی به ویژه مناطق شهری را در سطح جهان بیشتر مورد اصابت قرار می‌دهد. در ۲۰۰ شهر جهان، بیش از یک‌چهارم ساکنین به بیماری ایدز مبتلا هستند. سرعت بالای شهرنشینی و سیل عظیم مهاجرین از روستاها به شهرها در بسیاری از شهرهای بزرگ مناطق حاشیه‌ای فقر نشین به وجود آورده است که افراد و ساکنین آنها بیشتر در معرض اچ.آی.وی قرار دارند.
تراکم جمعیت، فقر و عدم وجود امکانات پزشکی و درمانیِ با کیفیت در این مناطق یکی از چالش‌های مهم در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای جهان سوم است.

هدف شماره ۱۶ – ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه‌ی پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح.
در حاکمیت‌های استبدادگرا، سیاست مبتنی بر احترام به حقوق انسانی و دست‌یابی به خدمات پزشکی و درمانی به مثابه یک حق انسانی مورد توجه قرار ندارد. افراد مشارکتی در تنظیم و تدوین سیاست‌ها نداشته و جامعه‌ی مدنی و نهادهای غیر دولتی فضای رشد و ارائه‌ی خدمات و فرهنگ‌سازی در کنار نهادهای دولتی را ندارند. سیاست‌های طرد، حذف، تبعیض و خشونت گفتمان غالب بوده و ستیز، مقابله، جنگ و تنش فضای سنگینی برای زندگی کلیه افراد به ویژه مبتلایان به اچ.آی.وی و بیماری ایدز فراهم می‌آورد. در چنین ساختارهایی دست‌یابی افراد مبتلا به عدالت و پیشگام شدن آنان در ایجاد سازوکارهایی که بتواند پاسخگوی نیازهای آنان باشد با موانع و سدهای فراوانی مواجه بوده که خود پایان بخشیدن به بیماری ایدز را با مخاطرات عدیده مواجه می‌سازد.

هدف شماره ۱۷ – تقویت ابرازهای اجرایی و احیای مشارکت جهانی برای توسعه‌ی پایدار.
اقدام جامعه‌ی جهانی برای بهبود در زمینه دسترسی به وسایل و کالاهای پزشکی ارزان قیمت لازم برای پیشگیری، درمان و مراقبت از بیماران و مبتلایان امری ضروری برای پایان دادن به بیماری ایدز تا سال ۲۰۳۰ است. جنبش مقابله با بیماری ایدز، در زمینه‌ی اصلاح قوانین ثبت اختراعات و سیستم‌های نظارتی، قراردادهای تجاری برای ارائه کالای پزشکی مورد نیاز به صورت ارزان، از جمله داروهای خط دوم و سوم برای بیمارانی که داروهای خط اول روی آنها تاثیرگذار نبوده، بسیار مهم است. در این زمینه باید اذعان کرد که کیت‌های آزمایشی برای تشخیص بیماری، داروهای مختلف، وسایل پیشگیری از بارداری در رابطه‌ی جنسی که برای افراد آسیب‌بار نباشد از جمله‌ی این کالاهای پزشکی است.

سند ۲۰۳۰ و سرنوشت آن در ایران

این سند که اهمیت اهداف آن در مقابله با بیماری ایدز در بالا اشاره شد در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ در جلسه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی لغو شد. این سند که در آذرماه سال ۱۳۹۵ سند ملی آموزش ۲۰۳۰ برای اعمال هدف‌های آموزشی با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم رونمایی شد، تحت عنوان این که این سند «آموزش خودارضایی و همجنسگرایی را در مدارس الزامی خواهد کرد» و یا این که «این سند برای بی‌آبرویی دولت یازدهم بس است» و یا «سند ۲۰۳۰ باعث ترویج همجنس‌بازی در میان جوانان می‌شود» و یا «سند ۲۰۳۰ برای از بین بردن نهاد خانواده در ایران است» و سر مقاله‌های دیگر، عمری کوتاه در ایران داشت.

سند تحول آموزش و پرورش که در دولت رئیس جمهوری احمدی‌نژاد تصویب ولی اجرا نشده بود با لغو سند ۲۰۳۰ بار دیگر در دستور کار قرار گرفت. این سند با نام «تغییر و تحول بنیادین آموزش و پرورش» که ۱۰ تا ۱۵ درصد آن به اظهار صاحب‌نظران کپی سند ۲۰۳۰ سازمان ملل و مابقی شعارهایی است که متجاوز از چهار دهه فراوان شنیده شده است و شعارهای ایدئولوژیک عمومی در آن انعکاس دارد.

در شرایطی که بحران کرونا در کنار آهنگ رشد بیماری ایدز در ایران شرایط به غایت پر چالشی را فراهم آورده است، جای آن دارد که بر دستاورد‌هایی پیاده شدن ۵ ساله سند ۲۰۳۰ اهداف ۱۷ گانه‌ی توسعه‌ی پایدار در سایر کشورها تکیه کرده و جامعه‌ی ایران به ویژه جوانان و به خصوص زنان نوجوان و جوان که بیشتر در معرض بیماری ایدز هستند مورد حمایت‌های لازم قرار گیرند. نتایج مطالعات ۱۰ ساله‌ی وزارت بهداشت حاکی از رشد زنان معتاد و تن‌فروش دارد که هر روز به خیل زنان کارتن خواب می‌پیوندند. همچنین مبتلایان به ایدز در دهه‌ی ۸۰ در گروه سنی ۴۰ سال بودند ولی از اوسط دهه‌ی ۹۰ میانگین سنی مبتلایان به ۳۰ سال نزدیک شد. رشد تعداد جوامع فقیر در حاشیه‌ی شهرهای بزرگ از جمله تهران، کاهش سن روسپیگری به پایین‌ترین حد در تاریخ ایران، رشد موارد ابتلا به بیماری ایدز در اثر روابط جنسی محافظت نشده، انگ‌ها، توهین‌ها و بار فرهنگی منفی سبب شده که تنها دو سوم مبتلایان در کشور شناسایی شوند.

حتی به گفته‌ی مینو محرز «دلیل ابتلا به بیماری روابط جنسی محافظت نشده است وقتی آموزش جنسی در مدارس، خانواده و … داده نمی‌شود جوانان و گروه‌های در معرض خطر چگونگی مصونیت در این زمینه را نمی‌دانند. باید به جوانان شیوه‌ی تماس جنسی مطمئن آموزش داده شود». باشد تا سلامت، امنیت و رفاه اکثریت مردم را به بهانه‌ی نگاه جزم‌گرایانه نسبت به ارزش‌های ایدئولوژیک بر کناری نگذاریم. می‌بایست فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم!

۱۳۹۹ آذر ۷, جمعه

اورمیه؛ یک زندانی خود را به آتش کشید

 



اورمیه؛ یک زندانی خود را به آتش کشید

KMMK:

چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ خورشیدی، “حجت کاظم‌نژاد” ۳۳ ساله و متاهل در اعتراض به وضعیت خود در زندان حکومت در اورمیه خود را به آتش کشید.

بر پایه گزارش: در نتیجه این خودسوزی قسمتی از پای نامبرده دچار سوختگی شد. نامبرده پیشتر در ۲۷ آبان نیز در اعتراض به منع آزادی خود از زندان با دوختن لبانش دست به اعتصاب غذا زد و دو روز بعد با وعده مساعد مسئولان به اعتصاب خود پایان داد.

۱۳۹۹ آذر ۶, پنجشنبه

ضربه وشلاق

بازهم اجرای حکم وحشیانه شلاق در ملاعام در قزوین

خبرگزاری هرانا – حکم ۷۹ ضربه شلاق در ملا عام یک متهم در قزوین به مرحله اجرا در آمد. ایران از معدود کشورهایی است که کماکان از مجازات‌های تحقیرآمیز استفاده می‌کند، این در حالی است که کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، امروز سه شنبه ۲ دی ماه، حکم ۷۹ ضربه شلاق یک متهم در قزوین توسط ضابطین قضائی در محل پارک سوار شهید بهشتی این شهرستان به اجرا در آمد.

در این گزارش آمده است: محکوم ۲۹ ساله در پرونده های کیفری طی سال های ۱۳۹۲ تاکنون به دلایل مشارکت در نزاع دسته جمعی ، ورود به منازل شهروندان و مشارکت در قتل از طریق ایجاد صدمات متعدد با چاقو، قدرت نمایی و تهدید، مشارکت در آدم‌ ربایی، تمرد نسبت به مامورین انتظامی و اخلال در نظم عمومی از طریق تیراندازی در ۱۰ فقره پرونده، به شلاق در ملاء عام حبس و دیه محکوم شده بود که حکم ۷۹ ضربه شلاق وی با حضور جمع کثیری از مردم و مسئولان دستگاه قضائی و نیروی انتظامی قزوین به مرحله اجرا درآمد.

در این گزارش هویت فردی که حکم شلاق در مورد وی اجرا شده عنوان نشده است.

لازم به ذکر است ایران از معدود کشورهایی است که کماکان از مجازات های تحقیرآمیز استفاده می کند این در حالی است که میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های غیر انسانی و موهن از جمله اعدام و شلاق را ممنوع کرده است.

۱۳۹۹ آذر ۳, دوشنبه

عراق؛ سفر سراسیمه پاسدار قاآنی از ترس حمله امریکا

 

عراق؛ سفر سراسیمه پاسدار قاآنی از ترس حمله امریکا



مقام‌های عراقی در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر دادند که پاسدار اسماعیل قاآنی سرکرده سپاه قدس سپاه پاسداران در نشستی با سران گروه‌های شبه‌نظامی شیعه عراق خواستار خودداری موقت آنها از هرگونه تنش‌زایی در این کشور شده است.

یک دانشجوی اهل استان کرمانشاه در اعترضات شهریار تهران بازداشت شدە است.

 


بازداشت دانشجوی کرد در تهران

بازداشت دانشجوی کرد در تهران

 15:17 - 5 آذر 1398

 

هەنگاو: یک دانشجوی اهل استان کرمانشاه در اعترضات شهریار تهران بازداشت شدە است.

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز شنبە ٢٥ آبان ٩٨ ( ١٦ نوامبر ٢٠١٩) در اعتراضات شهریار تهران، یک دانشجوی کرد اهل سنقر در

 


مرگ یک دانشجوی پزشکی زیر شکنجه ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه

مرگ یک دانشجوی پزشکی زیر شکنجه ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه

 19:12 - 18 June 2020


هەنگاو: یک دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کە ١٨ ماه پیش در سکوت خبری توسط نهادهای امنیتی استان کرمانشاه بازداشت شدە بود،

 



در پی هشدار وزارت خارجه آلمان درباره سفر شهروندان این کشور به ایران، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این هشدار را غیرقابل قبول دانست.

وزارت خارجه آلمان پیش تر از افرادی که تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی دارند خواسته است، از سفر غیرضروری به ایران اکیدا خودداری کنند. این اطلاعیه به خطر آدم ربایی و گروگانگیری پرداخته است.

 یک دختر دانشجوی اهل کامیاران در استان گیلان واقع در شمال ایران بە قتل رسید.

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، شامگاه یکشنبە ٥ آبان ٩٨ ( ٢٧ اکتبر ٢٠١٩)، یک دختر دانشجوی اهل کامیاران با هویت ” سارا ابراهیمی“ کە برای تعطیلات بە منزل یکی از هم دانشگاهی های خود بە استان گیلان رفتە بود، بە قتل رسیدە

اعتراض

 

گردهمایی اعتراضی حواله داران نیسان وانت نسبت به دریافت نکردن خودرو روبروی شرکت زامیاد




امروز سه شنبه ۲ دی ۹۹ شماری از حواله داران نیسان وانت در اعتراض به دریافت نکردن خودروهای خود که نزدیک به یکسال از فاکتور شدن آن ها می گذرد در محل شرکت زامیاد، حضور یافته تا صدای اعتراض خود را به گوش مدیران این شرکت برسانند. 

شعارهای این گردهمایی اعتراضی: 

یکسال از فاکتور خودرو می گذرد چرا پاسخگو نیستید؟

نیسان وانت خودروری کسب درآمد قشر کارگر جامعه می باشد.

محیط زیست، راهور ناجا ، زامیاد وسایپا،  نیسان من کجاست؟

۱۳۹۹ آذر ۱, شنبه

 

یورش کم ‌سابقه به منازل شمار زیادی از هموطنان بهایی



خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه ۲ آذرماه منازل متعلق به ده‌ها شهروند بهایی در استان‌های مختلف کشور مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت. ماموران در جریان این بازرسی‌ها شماری از وسایل شخصی این شهروندان از جمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، کامپیوتر شخصی و کتب مرتبط با آیین بهایی را ضبط کرده و با خود بردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲ آذرماه ۱۳۹۹، منازل متعلق به ده‌ها شهروند بهایی در دستکم ۴ استان کشور مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

ماموران امنیتی از صبح امروز به منازل ده‌ها شهروند در استان‌های تهران، البرز، اصفهان و مازندران مراجعه کرده و پس از بازرسی منازل این شهروندان اقدام به ضبط شماری از وسایل شخصی آنها از جمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، کامپیوتر شخصی و کتب مرتبط با آیین بهایی کردند.

برآوردهای هرانا نشان می‌دهد که تفتیش منازل این شهروندان دستکم بین ۳۰ تا ۵۰ منزل بوده است. هرانا در زمان تنظیم این گزارش کماکان در حال گردآوری و تایید اسامی خانواده‌هایی است که منازل آنها تفتیش شده و این امر در گزارش‌های بعدی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

از دلایل این اقدام ماموران تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست. ماموران در زمان بازرسی برخی از این منازل حکم بازرسی ارائه کرده‌اند و منزل برخی از این شهروندان نیز بدون ارائه حکم مورد تفتیش قرار گرفته است.

این اقدام هماهنگ ماموران و تفتیش سراسری منازل باعث نگرانی خانواده‌های شهروندان بهایی در سراسر کشور شده است.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

افزایش شمار دانشجویان بهایی محروم از تحصیل

خبرگزاری هرانا – با گذشت زمان هویت ۹ تن دیگر از شهروندان بهائی شرکت کننده در کنکور سراسری امسال که در نتایج این آزمون با ایرادات مختلفی از جمله “نقص پرونده” و “تحقیقات در پرونده” در سایت سازمان سنجش مواجه شده و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده‌اند احراز شد. با احتساب این افراد شمار شهروندان بهایی محروم از تحصیل در کنکور ۹۹ که تاکنون هویت آنها توسط هرانا احراز شده به ۱۷ تن رسید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تعدادی از شهروندان بهائی که در کنکور سراسری شرکت کرده بودند، در سایت سازمان سنجش با پیغام نقص در پرونده و یا تحقیقات در پرونده روبه‌رو و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شدند.

اسامی ۹ تن از این شهروندان بهایی “شمیم ایدلخانی، با رتبه ۶۸۶ از پارس آباد، آوا بهروز، فاران قدرتیان و مبینا هوشمندی از تهران، کیمیا منوچهری، عرشیا اشراقی، کیان لقائی، اوین زمانی و ساینا فارس” توسط هرانا احراز شده است.

با احتساب اسامی این ۹ شهروند، شمار شهروندان بهایی شرکت کننده در کنکور سراسری ۹۹ که با عناوین مختلفی ازجمله “نقص پرونده” و “تحقیقات در پرونده” به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده‌اند تاکنون به ۱۷ تن رسید.

هرانا پیشتر در گزارشی از مواجه شدن ۸ شهروند بهایی دیگر به نام‌های “شهراد محمدزاده، آرین دهقانی، ستاره ایزدی، مرجان عباسپولی، آریا شیخ زواره، وحید صادقی، پارسا سید احمد و ساینا شفیع زاده” با این پیغام‌ها خبر داده بود.

از میان این افراد شمیم ایدلخانی و وحید صادقی پیش از این نیز بارها پس از شرکت در کنکور سراسری با ایرادات مختلف مواجه و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده‌ند.

این شهروندان تحت عناوین مختلفی از جمله “نقص پرونده” و “تحقیقات در پرونده” از تحصیل محروم شده‌اند. گزینه نقص در پرونده یک ترفند متداول است که عمدتا از سال ۱۳۸۵ در این موارد برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل به کار گرفته شده است.

علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه محرمانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.
هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند نیز در بر می‌گیرد.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

رژیم ایران یکی از ناقضان آزادی مذهبی

وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در بیانیه‌ ای که به ‌مناسبت روز جهانی آزادی مذهبی منتشر کرد از رژیم ایران، به‌عنوان یکی از ناقضان آزادیهای مذهبی نام برد.

در این بیانیه که در سایت وزارت‌خارجه آمریکا منتشر شده آمده است: حکومت‌های ایران، چین و کره شمالی هنوز هم فاحش‌ترین ناقضان آزادی مذهبی در جهان هستند و اقدامات قهری‌شان را تشدید کرده‌اند تا مردم خود را ساکت کنند.

مایک پمپئو با اشاره به بحران کرونا در دنیا و به‌ویژه خطر این بیماری در زندانها، بر لزوم آزادسازی افرادی که به‌دلیل اعتقاداتشان ناروا به زندان افتاده‌اند، تأکید کرده است.

لازم به ذکر است که آمریکا پیش از این در اواخر خرداد ماه امسال در گزارش سالانه آزادی‌های مذهبی، با اشاره به مستنداتی که گروه‌های مدافع حقوق‌بشر فراهم آورده‌اند، بار دیگر رژیم ایران را به نقض گسترده حقوق اقلیت‌های مذهبی از جمله شهروندان بهایی و سنی متهم کرده بود.

محرومیت از فعالیت در آتش نشانی به دلیل بهایی بودن

خبرگزاری هرانا – کیارش معینی، شهروند بهایی ساکن شیراز به دلیل اعتقاد به آیین بهایی از ادامه خدمت به عنوان نیروی داوطلب در نیروی آتش نشانی محروم و خلع لباس شد. این شهروند بهایی که از حدود ۲ سال قبل در آتش نشانی فعالیت می‌کرد، روز شنبه ۴ مرداد از دستور حراست سازمان آتش نشانی برای اخراج خود مطلع شد. اخراج آقای معینی از محل کار در شرایطی است که بنا به بیانیه اخیر جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل یک مقام قضایی در دادگاهی در شیراز تهدید به ریشه کن کردن جامعه بهاییان شیراز کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۴ مردادماه ۱۳۹۹، کیارش معینی، شهروند بهایی ساکن شیراز به دلیل اعتقاد به آیین بهایی از ادامه خدمت به عنوان نیروی داوطلب در نیروی آتش نشانی محروم و خلع لباس شد.

آقای معینی از تاریخ ۱ بهمن ۹۷ فعالیت داوطلبانه در نیروی آتش نشانی را آغاز کرده و در دوره‌های آموزشی موفق به کسب مدارک مربوطه شد. وی تاکنون عضو تیم یک واکنش سریع آتش نشانان داوطلب بود. این نیروهای آموزش دیده در مواقع اضطراری و برای مقابل با آتش سهمگین به کار گرفته می‌شوند.
یک منبع مطلع از وضعیت این شهروند بهایی به هرانا گفت: “روز شنبه ۴ مردادماه سر تیم آقای معینی با وی تماس گرفت و از او خواست تا برای صحبت درباره موضوعی نزد او مراجعه کند. سر تیم به کیارش معینی گفت که با فشار حراست سازمان آتش نشینی باید او را خلع لباس کرده و دیگر نمی‌تواند در این سازمان فعالیت کند. این موضوع برای کیارش که بارها با عشق و بدون چشمداشت مالی و حتی با اتومبیل شخصی گشت زنی می کرد بسیار ناراحت کننده است”.
کیارش معینی، ۱۹ ساله، مجرد و شهوند بهایی ساکن شیراز است.

حکم ظالمانه حبس برای یک محقق و مترجم بهایی

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حکم ۱۰ سال حبس تعزیری «فاروق ایزدی نیا»، محقق و مترجم‌ بهایی ساکن تهران، که در تاریخ ۱۸ مرداد ماه ۱۳۹۸، با اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهایی» توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست «احمد زرگر» عیناً تأیید شد.

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، با صدور دادنامه ای اتهام «فاروق ایزدی نیا» را با توجه به تدریس وی در موسسه علمی BHE که از دانشگاههای مجازی بهائیان می باشد، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق هدایت تشکیلات بهائی» اعلام و وی را به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

دادگاه این شهروند بهایی که روز ۲۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۵ بازداشت و هشتم اسفندماه همان سال با سپردن وثیقه به صورت موقت آزاد شده‌بود، در اسفندماه سال گذشته برگزار شده‌بود.

دادگاه فاروق ایزدی‌نیا شهروند بهایی ساکن تهران برگزار شد

این شهروند بهایی همچنین پیش‌ از این ۳ بار دیگر زندانی شده‌بود و از جمله نام او در لیست اعدامی‌های دهه ۶۰ نیز بود که در همان سال‌ها نیز به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی متحمل پنج سال حبس شده‌بود.

«فاروق ایزدی‌نیا»، متولد ۱۳۲۹، مترجم و محقق بهائی ساکن تهران است که از آثار وی می‌توان به ترجمه کتاب‌های «دزد در شب» اثر ویلیام سیرز و «شیاطین شهر لودون» اثر «آدولس لئونارد هاکسلی» اشاره کرد.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت ایران اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.

تهدید ملاها به ریشه کن کردن جامعه بهاییان ایران

نماینده ارشد بهاییان در سازمان ملل متحد، تهدید به ریشه‌کن نمودن یک جامعه، محاکمه دسته‌جمعی اعضای آن، حبس مجدد آنها در بحبوحه یک بیماری فراگیر و نفرت‌پراکنی نسبت به آنها” را تحولی هولناک و بسیار نگران‌کننده دانسته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشار بر پیروان این آیین در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: اذیت و آزار بهاییان ایران افزایش یافته است

بانی دوگال در بخشی از این بیانیه با اشاره به روش‌های مختلف حکومت جهت افزایش بر بهاییان میگوید: “بهائیان که بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمانِ ایران هستند از زمان انقلاب اسلامی در سال ١٩٧٩ در ایران تحت اذیت و آزار بوده‌اند. مطابق مصوّبۀ محرمانه‌ای که در سال ١٩٩١ به تأیید مقام رهبری رسیده، باید «راه ترقّی و توسعۀ» جامعۀ بهائی از طریق محروم کردن آنها از دانشگاه و اخلال در وسایل معاش ایشان مسدود گردد”.

احضار ۲۶ شهروند بهایی به دادگاه انقلاب شیراز

خبرگزاری هرانا – پریسا روحی زادگان، اسماعیل روستا، بهاره نوروزی، بهنام عزیزپور، ثمره آشنایی، رامین شیروانی، رضوان یزدانی، سروش ایقانی صغادی، سعید حسنی، شادی صادق اقدم، شمیم اخلاقی، صهبا فرح بخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، فربد شادمان، فرزاد شادمان، لالا صالحی، مژگان غلام پور سعدی، مرجان غلام پور، مریم اسلامی مهدی آبادی، مهیار سفیدی میاندوآب، نبیل تهذیب، نسیم کاشانی نژاد، نوشین زنهاری، ورقا کاویانی و یکتا فهندژ سعدی ۲۶ تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز طی احضاریه ای به دادگاه انقلاب شیراز احضار شدند.

در این احضاریه از آنان خواسته شده در تاریخ ۲۶ خردادماه در این شعبه حاضر شوند.

احضار این شهروندان در حالی است که بنا به بیانیه اخیر جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل یک مقام قضایی در دادگاهی در شیراز تهدید به ریشه کن کردن جامعه بهاییان کرده است.

بهاییان بخاطر راستگویی مجازات می‌شوند

۹ تن از شهروندان بهایی به نام‌های رحمت الله دیمی، عطیه صالحی، عطاالله ملاکی، فرزانه دیمی، نسرین قدیری، بنفشه مختاری، آرزو محمدی، سعید ملاکی و رویا ملاکی توسط دادگاه انقلاب بیرجند مجموعاً به ۵۱ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب بیرجند به ریاست قاضی حجت نبوی صادر شده است، عطیه صالحی، عطاالله ملاکی، فرزانه دیمی، نسرین قدیری، بنفشه مختاری، آرزو محمدی، سعید ملاکی و رویا ملاکی هر کدام به تحمل به ۶ سال حبس تعزیری و رحمت الله دیمی به دلیل کهولت سن به ۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

اتهامات مطروحه علیه این شهروندان “عضویت در تشکیلات غیر قانونی و مخل امنیت فرقه ضاله بهائیت و تبلیغ به نفع تشکیلات بهائیت به عنوان گروه و سازمان مخالف نظام مقدس جمهوری اسلامی” عنوان شده است.

این حکم در حالی برای این شهروندان بهایی صادر می‌شود که در حال حاضر با شیوع ویروس کرونا حدود ۵۰ تا ۱۰۰ شهروند بهایی در زندان‌های شلوغ و غیربهداشتی جمهوری اسلامی همچنان در حبس به سر می‌برند.

بهاییان ایران به دلیل راستگویی مجازات می‌ شوند

جامعه جهانی بهاییان طی بیانیه‌ای نسبت به اقدام اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حذف گزینه سایر ادیان در فرم‌های کارت ملی اعتراض کرده است.

در این بیانیه آمده است: «با محدود کردن شماری از متقاضیان کارت ملی هوشمند جدید ایران [محدودکردن گزینه‌های انتخاب دین در فرم‌های متقاضیان کارت ملی] که می‌توانند فقط یکی از چهار دین شناخته شده یعنی اسلام، مسیحیت، یهودیت یا آیین زرتشت را انتخاب کنند- پیروان ادیان دیگر از جمله بهائیان، مجبور می‌شوند که یا در مورد دین خود دروغ بگویند یا از اساسی‌ترین خدمات اجتماعی مانند درخواست وام، خدمات بانکی یا خرید و فروش املاک محروم بمانند.»

این در حالی است که پیروان آیین بهاییت تحت هیچ شرایطی مجاز به دروغ‌گفتن نیستند و در نتیجه عملا از دریافت کارت ملی محروم می‌شوند.

یکی از بزرگ‌ترین اقلیت‌های دینی در ایران بهائیان هستند که از هنگام روی کار آمدن حکومت اسلامی از بسیاری حقوق محروم شده‌اند، آزادی‌شان سلب شده و حتی برخی از آنها اعدام شده‌اند. در حال حاضر دست‌کم ۷۵ شهروند بهایی به دلیل باورهای دینی‌شان زندانی هستند.

وضعیت حقوق بشر در ایران در حال تبدیل به بحران

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، در نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نسبت به وضع مقررات تبعیض‌آمیز جدید در ایران علیه اقلیت‌های مذهبی و خداناباوران هشدار داد.

در روزهای اخیر گزارش‌ها از ایران خبر از حذف گزینه “سایر ادیان” در فرم درخواست کارت ملی ایران خبر داده‌اند.

شیرین عبادی با بیان این‌که “در ایران تعدادی افراد خدا ناباور، بهائی، یارسان و ایزدی زندگی می‌کنند که بدین نحو از حق شهروندی محروم می‌شوند،” نوشت: «در بین افراد فوق بیش‌ترین تعداد متعلق به جامعه بهائی است و حدود ۳۵۰ هزار بهائی در ایران زندگی می‌کنند. آنان پس از تأسیس جمهوری اسلامی از ابتدایی‌ترین حقوق بنیادین یک انسان محروم شدند و با این تصمیم جدید سایر حقوق خود را هم از دست می‌دهند.»

او به عنوان مثال اشاره کرد که “در ایران اخذ پاسپورت موکول به داشتن شناسنامه و کارت ملی است و بدین‌گونه حتی حق خروج از ایران نیز از آنان سلب می‌شود.”

او در این نامه تایید کرد که “وضعیت حقوق بشر در ایران روز به روز بدتر و در حال تبدیل به بحران است.” به گفته خانم عبادی در ایران “پاسخ هر اعتراض گلوله یا زندان است.”

او خواهان آن شد که مقام سازمان ملل متحد از همه امکانات قانونی برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران استفاده کند.

بهائیان حاضر نیستند دین‌شان را پنهان کنند

حذف گزینه “سایر ادیان” از فرم درخواست کارت ملی حق شهروندی را از گروهی از ایرانیان می‌گیرد، بویژه بهائیان که دین‌شان برخلاف اسلام اجازه گفتن دروغ “مصلحتی” را به آنها نداده است و حاضر نیستند دین‌شان را پنهان کنند.

سخنگوی جامعه جهانی بهائیان، به دویچه‌وله فارسی می‌گوید: «این در حقیقت یک وجه جدید آزار و اذیت بهائیان در چهار دهه گذشته است. جمهوری اسلامی در این چهل سال از بهائیان خواسته یکی از اصول اصلی دین‌شان را که راستگویی است کنار بگذارند و آنها را در مقابل دو گزینه قرار داده است؛ بین دین‌شان یا حق داشتن کار، حق تحصیل، زندگی راحت و الان هم حق شهروندی یکی را انتخاب کنند و بهائیان همیشه گفته‌اند که ما هرگز در مورد باورهای دینی ‌مان دروغ نمی‌گوییم و به خاطر همین هم راستگویی از خیلی از حقوق‌شان گذشته‌اند. در تمام این ۴۰ سال به بهائیان گفته شده است که اگر می‌خواهید وارد دانشگاه شوید در مورد دین‌تان دروغ بگویید اگر می‌خواهید کار بکنید دروغ بگویید. اگر می‌خواهید زندان نروید هم همینطور.»

“حذف گزینه دیگر ادیان از فرم درخواست کارت ملی”

فعالان حقوق اقلیت‌ها در ایران و برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از حذف گزینه “سایر ادیان” در فرم درخواست کارت ملی ایران خبر داده‌اند. این موضوع در صورت تایید، شهروندان بهایی را برای درخواست کارت ملی با تبعیض و مشکل مواجه می‌کند.

در گزارش سال ۲۰۱۹ کمیسیون آزادی بین‌المللی ادیان تبعیض علیه پیروان بهاییت در ایران و از جمله ممنوعیت اشتغال و تحصیل آن‌ها را محکوم کرده است.

در این گزارش سالانه آمده است که در حال حاضر دست‌کم ۷۵ شهروند بهایی به دلیل باورهای دینی‌شان زندانی هستند.

یک کاربر ایرانی در این باره نوشت: …ظاهراً زندان، محرومیت از تحصیل، بستن محل کسب و… کافی نیست. جمهوری اسلامی با ممنوعیت صدور کارت ملی برای بهائیان، قصد دارد عملاً آن‌ها را از شهروندی ساقط کند.
باید کاری کرد…

حقوق حیوانات

 به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شهاب الدین منتظمی روز دوشنبه افزود: سه شنبه هفته گذشته یک قلاده پلنگ در بشاگرد استان هرمزگان در یک تله فلزی گرفتار شده و با اطلاع همیاران به محیط زیست استان هرمزگان، نیروهای محیط زیست استان هرمزگان و دامپزشک اعزامی از استان فارس در روز جمعه نسبت به بیهوشی و زنده گیری این گونه اقدام و رادیوگرافی و سرم تراپی اولیه برای مداوای دست این حیوان انجام شد.

وی اظهار داشت: پس از بررسی های رادیو گرافی مشخص شد که شکستگی در استخوان دیده شده و رباط های دست آسیب دیده اند که صبح روز یکشنبه ( ۳۰ آذرماه ) این پلنگ با رعایت پروتکل های انتقال حیوانات وحشی و با هواپیما به تهران منتقل و به بیمارستان دکتر فتاحیان برای ادامه روند درمان انتقال یافت.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان گفت: این پلنگ پس از بررسی رادیوگرافی، متاسفانه به رغم تلاش تمام نیروهای محیط زیست و دامپزشکان بر اثر نکروز استخوان های دست چپ که به دلیل فشار تله باعث عفونت و از بین رفتن بافت های دست شده و قابلیت جراحی و ترمیم را نداشت که این ماده پلنگ به اتاق عمل انتقال و دست حیوان به دلیل از بین رفتن بافت عصبی و استخوان ها قطع شد.

زندان مرکزی ارومیه

 سازمان حقوق بشری هه‌نگاو از اعتراض زندانیان زن محبوس در زندان مرکزی ارومیه به وضعیت نامناسب غذا در این زندان خبر داد.

🔷بنابر این گزارش طی ماه گذشته برنامه غذایی بند زنان زندان ارومیه تغییر کرده و به دلیل غذاهای نامناسب و با کیفیت پایین زنان محبوس در این زندان چند بار به مسئولان زندان اعتراض کرده‌اند و با وجود قول مساعد برای بهبود غذا، تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

🔷هه‌نگاو از قول یک منبع مطلع در زندان ارومیه نوشت که گوشت به طور کامل از برنامه غذایی بند زنان زندان ارومیه حذف شده و مسئولان زندان نیز تاکنون دلیل حذف آن از برنامه غذایی زندانیان را اعلام نکرده‌اند.

🔷به گفته این منبع مطلع، به دلیل کیفیت پایین غذاهای زندان اکنون زندانیان خود ناچار می‌شوند با هزینه شخصی و با امکانات ناچیز زندان غذا درست کنند که با توجه به نبود امکانات لازم و غیر بهداشتی بودن محیط پخت غذا در زندان، تاکنون شماری از زندانیان بیمار شده‌اند.

کولبر

 

 کولبر در مرزهای ارومیه

 18:38 - 29 November 2020

 

هه‌نگاو: یک کولبر اهل ارومیه در حین کولبری در مرزهای این شهرستان با شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران به شدت زخمی شد.

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، عصر روز یک‌شنبه ۹ آذر ۹۹ (۲۹ نوامبر ۲۰۲۰)، نیروهای سپاه پاسداران در یکی از نقاط مرزی ارومیه به سوی دسته‌ای از کولبران شلیک و یک کولبر به شدت زخمی شده است.

منابع هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که یک کولبر با هویت آیهان خدری ۲۲ ساله و اهل روستای کوران ارومیه از ناحیه سر به شدت زخمی شده و جهت مداوا به مراکز درمانی ارومیه منتقل شده است.

وضعیت جسمانی این کولبر که متاهل و پدر دو فرزند نیز می‌باشد، وخیم گزارش شده است.

۱۳۹۹ آبان ۳۰, جمعه

نه به اعدام

 

‏‎صابرین_سعیدی زنی جذاب و شاعر حماسه سرا که چندین تن از اعضای خانواده اش هم اعدام شده بودند، همان پرستویی است که 

بیب_اسود را به دامگاه می کشاند! اعطای چنین نقشی برای زنی با این سوابق، تراژدی را چند بار هولناک تر می کند


‏. اینکه چطور میشود یک شاعر و نویسنده ابزار سیستم بی رحم امنیتی شود، موضوع بحث نیست. پول یا آتوهای اخلاقی و جنسی؟! 

اما هدف حکومت اسلامی از انتخاب چنین افرادی چیست؟ واقعیت این است که در مخیله کسی نمی گنجد یک شاعر یا نویسنده ظرفیتی برای شرکت در عملیات ترور یا کشتن 

‏داشته باشد. حتی بدبین ترین مردمان اهل قلم را دارای طبعی لطیف و به دور از خشونت می بینند. چنین خصوصیاتی آنها را به طور ناخودآگاه مورد وثوق مخاطبان قرار می دهد و کار را برای سیستم امنیتی راحت تر می کند  هدف خوفناک تر اما از جنس دیگری است. از بین بردن کامل ‏ایجاد فضای پارانویای مطلق که شخص حتی به همسر و نزدیکترین دوستان خود اطمینان نمی کند. کاربرد چنین روشهایی برای به دام انداختن مخالفان در زمان شوروی توسط کا گ ب مسبوق به سابقه است


۱۳۹۹ آبان ۲۹, پنجشنبه

 






زندانیان

 جمعی از زندانیان بند ۸ زندان اوین در یک بیانیه از وخامت حال «بهنام محجوبی» از دراویش محبوس در زندان اوین خبر دادند. آن‌ها گفته‌اند که محجوبی در روزهای اخیر قدرت تکلم خود را از دست داده و خواستار آزادی هر چه سریعتر این زندانی عقیدتی شده‌اند.

در این بیانیه آمده است که این درویش زندانی پیش‌تر در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود و مسوولان زندان او را به منظور اجبار برای شکستن اعتصاب به بیمارستان «امین آباد» که مخصوص بیماران اعصاب و روان است منتقل کرده بودند. او هم اکنون بیم آن را دارد که درمانگاه زندان بار دیگر وی را به این بیمارستان منتقل کند و تحت مداوای شوک الکتریکی قرار دهد.

این زندانیان ضمن محکوم کردن برخوردهای غیر انسانی با این زندانی عقیدتی و پافشاری بر حفظ حقوق شهروندی، خواهان آزادی و برخورداری او از امکانات درمانی شده‌اند.

بهنام محجوبی که به تحمل دو سال زندان محکوم شده، به بیماری اختلال پانیک دچار است و در شرایطی که پزشکی قانونی نامه عدم تحمل حبسش را صادر کرده مسوولان با آزادی او موافقت نمی‌کنند.

WERBUNG

سالگرد اوکراینی

 جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد در سالگرد انهدام هواپیمای مسافربری اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران، دولت این کشور از این پس روز هشتم ژانویه را به عنوان «روز ملی یادبود قربانیان فجایع هوایی» نام‌گذاری خواهد کرد.

ترودو در نامه‌ای به خانواده این قربانیان گفت: «دولت در این زمان سخت در کنار شما خواهد ماند و مانند همه مردم کانادا مصمم هستیم پاسخگویی و عدالت را محقق کنیم. دولت به احترام جانباختگان در فجایع هوایی یک بنای یادبود را با مشورت بازماندگان آنها خواهد ساخت.»

دادگاه عالی انتاریوی کانادا نیز در حکم اولیه‌ خود، شکایت جمعی از خانواده‌های کشته‌شدگان را مبنی بر اینکه «جمهوری اسلامی به موجب قانون ضد تروریسم کانادا با سرنگون کردن این هواپیما مرتکب اقدام تروریستی شده» را پذیرفت.

طبق این حکم با توجه به اینکه علی خامنه‌ای و سایر مقامات حکومتی ایران در موعد مقرر این دادگاه به دفاع از خود نپرداخته‌اند، این عدم دفاع بمنزله پذیرش کلیه اتهامات مطرح شده علیه آنها در این شکایت قلمداد می‌شود.

۱۳۹۹ آبان ۲۸, چهارشنبه

کشته شدن ودستگیری

 خبرگزاری هرانا – مردی که سه ماه قبل همسرش را کشته و متواری شده بود، توسط پلیس دماوند دستگیر و به شهرستان تنکابن منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، مردی که متهم به قتل همسرش است توسط پلیس دماوند دستگیر شد.

فرمانده انتظامی شهرستان تنکابن در این خصوص گفت: “در پی وقوع قتل زنی در دوم مهر امسال کارآگاهان پلیس آگاهی با اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات پلیسی همدست متهم پرونده را بازداشت کردند”.

محمد صادق شاه نظری افزود: “با توجه به اعتراف کامل این فرد به قتل و متواری شدن وی و متهم اصلی پرونده، تلاش برای شناسایی مخفیگاه متهم در دستور کار قرار گرفت تا اینکه پس از گذشت حدود ۳ ماه موفق شدند رد این متهم فراری را در شهرستان دماوند استان تهران شناسایی کنند”.

وی ادامه داد: “با شناسایی مخفیگاه متهم و هماهنگی قضائی، متهم در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر و به شهرستان تنکابن منتقل شد”.

سرهنگ شاه نظری افزود: متهم در تحقیقات و بازجویی‌های فنی پلیس به قتل همسرش اقرار کرد و با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضائی شد.

۱۳۹۹ آبان ۲۶, دوشنبه

حفاظت از روزنامه نگار ها

 کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در گزارش سالانه خود ضمن اشاره به افزایش دو برابری قتل روزنامه‌نگاران در سراسر جهان اعدام روح‌الله زم را نیز قتل توصیف کرده و جمهوری اسلامی را مسئول قتل این روزنامه‌نگار معرفی کرد.

یافته‌های این نهادِ مستقر در نیویورک که روز سه‌شنبه، دوم دی‌ماه، منتشر شد نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی تنها حکومت جهان است که مستقیم و آشکارا، فرمان قتل یک روزنامه‌نگار را در سال ۲۰۲۰ صادر کرد.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران می‌گوید حکومت ایران مدت‌هاست که «از حربه زندان برای سانسور مطبوعات» استفاده می‌کند.

در گزارش سالانه این نهاد، ایران با ۱۵ روزنامه‌نگار زندانی که روح‌الله زم هم جزو آنها بود، در رده یکی از بدترین کشورهای جهان برای فعالیت حرفه‌ای روزنامه‌نگاران قرار دارد.

بر اساس داده‌های انتشاریافته در وب‌سایت کمیته حفاظت، از سال ۱۹۹۲ تاکنون پنج روزنامه‌نگار شامل روح‌الله زم، ابراهیم زال‌زاده، امیدرضا میرصیافی، ستار بهشتی و زهرا کاظمی در ایران کشته شده یا به قتل رسیده‌اند.

۱۳۹۹ آبان ۱۱, یکشنبه

 ماهنامه سیاسی و مدنی قدرت حق

نشریه مستقل هواداران حقوق بشر

 


ما هواداران مستقل حقوق بشر، خواهان احترام به حقوق ذاتی (حقوقی که در زمان زایش همراه ماست چون نفس کشیدن، دیدن، شنیدن، رشد، احساسات و ... ) و شهروندی (وظیفه جامعه برای امکان رشد حقوق ذاتی چون امنیت زندگی، رفاه، بهداشت، آموزش، پرورش و...) انسان ها هستیم.

 

برای آگاهی در زیر چند ماده از اعلامیه جهانی حقوق بشر را اعلام می کنیم

خودکشی نوجوان

  یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارس...