افشا گری حقایقی که پنهانند

۱۴۰۰ آبان ۲, یکشنبه

زندانیان

 قرار نظارت قضایی فرزاد ولی اسکویی و امیرمحمد تدین، فعالین ترک (آذربایجانی) توسط دادستان تبریز تعلیق شده و محکوم شده‌اند که به مدت یک هفته ضمن حضور در مسجد محله خود نسبت به حفظ “۷ حدیث ائمه” اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، قرار نظارت قضایی فرزاد ولی اسکویی و امیرمحمد تدین، فعالین ترک (آذربایجانی) توسط دادستان تعلیق شد.

این شهروندان همچنین محکوم شده‌اند که به مدت یک هفته ضمن حضور در مسجد محله خود نسبت به حفظ ۷ حدیث ائمه در خصوص اهمیت نظم و آسایش در جامعه اسلامی و عقوبت برهم زنندگان نظم عمومی اقدام و در یکی از شعب اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز حاضر و اقدام به ارائه آن نمایند.

فرزاد ولی اسکویی و امیرمحمد در تاریخ‌ ۲ مرداد‌ماه‌ امسال در جریان تجمع اعتراضی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی به‌ زندان تبریز منتقل شدند. این شهروندان نهایتا با تودیع قرار ۶۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا‌ پایان‌ مراحل‌ دادرسی‌ از زندان‌ آزاد شده و مدتی بعد از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیایو و شرکت در تجمعات غیر قانونی‌” در بازپرسی شعبه‌ ۱۵ دادسرای‌ عمومی‌ و انقلاب‌ تبریز مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و قرار جلب به دادرسی برای آنان صادر شده بود.

روز شنبه ۲ مردادماه شماری از شهروندان ساکن تبریز در حمایت از اعتراضات خوزستان به بی آبی و سوء مدیریت مسئولان، دست به تجمع و راهپیمایی اعتراضی زدند. در جریان این تجمع اعتراضی شماری از شهروندان بازداشت شدند.

اعتراض

 طی روز گذشته و امروز یکشنبه ۲ آبان، شماری از معلمان خرید خدمات در نواحی مختلف آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری در مقابل ساختمان استانداری در شهرکرد و گروهی از کارگران پروژه‌ی هیپ لیچینگ معدن سونگون ورزقان در محل کار خود، با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از راه دانا، روز شنبه ۱ آبان ۱۴۰۰، شماری از معلمان خرید خدمات در نواحی مختلف آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری در مقابل ساختمان استانداری در شهرکرد دست به تجمع زدند.

یکی از معلمان اظهار کرد: ۱۲۶ نفر از معلمان خرید خدمات در نواحی مختلف آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری از سیستم آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰ حذف شده اند.

وی افزود: این اتفاق در صورتی رخ داد که در هیچ کجای کشور چنین مسئله ای نبود و همه معلمان با شرایط ما در حال حاضر سر کار خودشان هستند.

این معلم ادامه داد: دو استان لرستان و کرمان نیز مشکل مارا داشتند که بلافاصله مورد حمایت نماینده شهرستان و استان های خودشون در مجلس قرار گرفتند و بکار بازگشتند ولی در استان ما با اینکه خبر تعدیلی ما را از تابستان به همه ما اعلام ، هرچقدر پیگیری انجام دادیم نتیجه ای حاصل نشد.

معلم خرید خدمات آموزش و پرورش شهرکرد که اخراج شده گفت: همه ما معلمان خرید خدمات استان چهارمحال و بختیاری به اداره کار، نواحی شهرستانی منطقه خودمان، اداره کل آموزش و پرورش، فرمانداری، استانداری و در نهایت وزارت خانه و مجلس مراجعه کردیم ولی تا کنون جواب مشخصی به ما داده نشده است.

وی اضافه کرد: در استان به ما می گویند نامه نگاری های لازم برای جذب همه معلمان خرید خدمات استان انجام شده اما در وزارت خانه کشوری به ما می گویند استان نامه تعدیل برایتان زده است.

این معلم خرید خدمت همچنین گفت: من با ۴ سال سابقه در پایه اول و با حقوق ۵۰۰ هزار تومان و ۱۰ روز بیمه کار کردم و به عنوان معلم نمونه در کلاس های آنلاین نیز انتخاب شدم ، همچنین برخی همکارانمان نیز سابقه تا ۷ الی ۱۰ سال نیز دارند.

محمدی یکی دیگر از معلمان خرید خدمات استان اظهار کرد: من ۶ سال است که سر کار هستم و از تابستان امسال به ما اعلام کردند که طرحتان حذف شده و دیگر به شما نیاز نداریم.

وی افزود: هر ساله مراحل گزینشی برای ما انجام می گرفت ولی امسال بدلیل حذف طرح دیگر اسممان ارسال نشد و هرچقدر پیگیری کردیم گفتن صبر کنید و در آخر هم تعدیل شدیم.

تجمع کارگران پروژه‌ی هیپ لیچینگ معدن سونگون ورزقان

به گزارش‌ اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز یکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰، کارگران پروژه‌ی هیپ لیچینگ معدن سونگون ورزقان در اعتراض به عدم پرداخت مزایا دست به اعتصاب و تجمع زدند.

بر اساس این گزارش، کارگران ‌پروژه‌های این مجتمع نسبت به عدم تخصیص پاداش معترض هستند و نیروهای شرکت آهن آجین شاغل در‌ پروژه‌ی لیچینگ در اعتراض به همین موضوع دست به تجمع زدند.

۱۴۰۰ مهر ۲۶, دوشنبه

تجاوز به کودکان

 یک متهم به تجاوز به کودکان در تهران بازداشت شد. این فرد متهم است که کودکان پسر را سوار دوچرخه کرده و پس از ربودن آنان مورد آزار جنسی و تجاوز قرار داده است. این متهم پیشتر نیز سابقه حبس با اتهام تجاوز به کودکان را دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک متهم به تجاوز به کودکان در تهران بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، مدتی قبل پسر ۹ ساله‌ای وحشت زده خودش را به یک مرد بنگاهدار رساند و با بیان اینکه از طرف یک مرد دوچرخه سوار مورد آزار و اذیت قرار گرفته است، موضوع به پلیس اعلام شد.

کودک ۹ ساله در تشریح ماجرا به مأموران گفت: از خانه برای خرید خارج شدم که مرد دوچرخه سواری به طرف من آمد. او آدرسی از من پرسید برای اینکه بتوانم صدایش را بهتر بشنوم به او نزدیک‌تر شدم اما ناگهان او چند سیلی به من زد و با تهدید مرا سوار دوچرخه‌اش کرد، وقتی مردم متوجه این ماجرا شدند او طوری رفتار کرد که انگار من پسرش هستم. بعد هم در محلی خلوت مرا مورد آزار و اذیت قرار داد.

در تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که پسر ۹ ساله تنها قربانی این ماجرا نیست و مدتی قبل پسر ۱۱ ساله‌ای نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. وی نیز گفته بود که در حال بازی در خیابان بوده که مرد دوچرخه سوار به او نزدیک شده و به بهانه اینکه دوستانش در پارک منتظر او هستند پسر بچه را از منطقه تهرانپارس ربوده و با انتقال به خیابان تکاوران مورد آزارو اذیت قرار داده بود.

به دنبال اطلاع از این ماجرا تحقیقات از سوی کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی پایتخت به دستور بازپرس شعبه هشتم دادسرای امور جنایی پایتخت ادامه یافت و  سرانجام مأموران او را هنگامی که قصد داشت سومین کودک را برباید، وی را شناسایی و دستگیر کردند.

متهم ۳۰ ساله در تحقیقات به جرم خود اعتراف کرد و مشخص شد وی سابقه دستگیری نیز دارد. متهم در بازجویی‌ها گفت: من مسئول دستگاه بازی بچه‌ها در شهربازی هستم. دو سال قبل هم به همین جرم به زندان افتادم و پس از تحمل حبس آزاد شدم. من به پسر بچه‌ها نزدیک می‌شدم و به بهانه پرسیدن آدرس یا اینکه دوستانت در پارک هستند و بیا تو را به آنجا ببرم آنها را سوار بر دوچرخه کرده و با کشاندن به محلی خلوت مورد آزار و اذیت قرار می‌دادم.

او ادامه داد: اشتباه بزرگی مرتکب شدم من با این تصور که بچه‌ها به خاطر ترس از آبرویشان حرفی به خانواده‌هایشان نمی‌زنند تصمیم گرفتم به کارم ادامه دهم.

پس از آخرین دفاع متهم به دستور بازپرس رحیم دشتبان بازداشت شد و تحقیقات در این باره ادامه دارد.

لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.

زندان اوین

 زهرا جمالی، فعال مدنی امروز شنبه ۲۴ مهرماه از زندان اوین به مرخصی متصل به آزادی اعزام شد. خانم جمالی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که نهایتا محکومیت او پس از تسلیم به رای و به دلیل فقدان سابقه کیفری به ۲۷ ماه زندان کاهش پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰، زهرا جمالی، فعال مدنی از زندان اوین به مرخصی متصل به آزادی اعزام شد.

اواسط مردادماه ۹۸، نامه‌ای با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی مبنی بر درخواست استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی نیز تحت فشار قرار گرفتند. در ادامه این نامه، نامه دیگری با محتوای مشابه تحت عنوان ۱۴ فعال مدنی زن منتشر شد. زهرا جمالی یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال مدنی زن، مبنی بر درخواست استعفای آیت الله خامنه ای است.

در همین رابطه زهرا جمالی در تاریخ ۲ شهریورماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهر خود در تهران بازداشت شد.

وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب تهران محاکمه و از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. محکومیت تعیین شده برای این شهروند به دلایلی ازجمله فقدان سابقه کیفری به ۴۴ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.

این حکم نهایتا با عدم اعتراض به رای صادره و تسلیم به رای به ۳۳ ماه حبس تقلیل یافت که با استناد به ماه ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۲۷ ماه زندان قابل اجرا بود.

زندانی

 سعید دهقان، وکیل و از همکاران پیام درفشان، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود جزییات بیشتری در خصوص بازداشت وی مطرح کرده است. آقای دهقان در این یادداشت از جزئیات نحوه بازداشت این وکیل دادگستری پرده برداشته و از انتقال پیام درفشان به یکی از خانه‌های امن، تزریق داروی نامشخص منجر به بروز رعشه، قطع شدن زبان، انتقال به بیمارستان روانپزشکی امین آباد، استفاده از شوک الکتریکی و ضرب و شتم این فعال حقوق بشر توسط سربازان سازمان زندان‌ها خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سعید دهقان، وکیل و از همکاران پیام درفشان، وکیل و فعال حقوق بشر با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود جزییات بیشتری در خصوص بازداشت وی مطرح کرده است.

آقای دهقان در این یادداشت از بازداشت پیام درفشان با حضور ۱۷ مامور امنیتی در دفتر کار او و انتقالش به یکی از خانه‌های امن و سپس به سلول انفرادی فاقد امکانات بازداشتگاه دو الف و تزریق دارویی نامعلوم و بروز تشنج در این وکیل دادگستری خبر داده و جزئیاتی از آن ارائه کرده که در ادامه می آید:

«پیام درفشان فقط یک فعال حقوق بشر عادی نبود، او دبیر کمیسیون حمایت از وکلای کانون وکلا بود که وظیفه‌اش حمایت از وکلایی است که با مشکلات قضایی و امنیتی مواجه می‌شوند. ۱۸ خرداد پارسال ۱۷مامور امنیتی به دفتر وکالت پیام درفشان در تهران یورش بردند و با تجسس کامل دفتر و ضبط کامپیوترهای دفتر و پرونده‌های موکلین او، عملاً حوزه وکالتی‌اش از جمله صیانت از حقوق موکلین را نقض کردند. تاکید بازجوهای اطلاعات سپاه از بدو ورود به دفترش این بود که چرا وکالتِ کاووس سید امامی را پذیرفت! در ادامه نیز در بازجویی‌ها بیشترین زمان و فشار به آن اختصاص پیدا کرد.

علاوه بر انتقال این وکیل حقوق بشری با چشم‌بند به یکی از خانه‌های امنیتی و نه بازداشتگاه قانونی و ممنوعیت حق تماس و اطلاع به خانواده و وکلا، نگهداری او‌ نیز در اتاقی کاملا تاریک و فاقد پنجره در فصل تابستان، نشانه‌ی آغاز پروژه تخریب با حداکثر فشار روانی و جسمانی بود. انتقال به سلولی در بند ٢الف سپاه با لامپ‌های پرنور همیشه روشن در سقف و صدای بلند ۳هواکش و توالت کثیفی که بوی بسیار متعفن آن به خاطر تنگی فضا چند برابر به مشام می‌رسید و انجام بازجویی‌های طولانی برخلاف موضوع پرونده که علت آن نشر اکاذیب طی مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی درباره وضعیت نامناسب زندان زنان شهرری بود؛ اما در مورد سایر پرونده‌های وکالتی مانند پرونده فوت مشکوک مرحوم کاووس سید امامی و همچنین چرایی انجام وکالت خانم نسرین ستوده و … . وقتی پیام درفشان در اعتراض به چراغ‌های پرنور و صدای بلند هواکش، درِ سلول را زد تا قطع شود که بتواند دقایقی بخوابد، ۳ مامور به داخل سلول آمده و یک نفر از آنها شوکر جلو آورده و آن را به نشانه تهدید زد و عنوان کردند اگر یک مرتبه دیگر بر درِ سلول بزنی با تو برخورد دیگر خواهد شد!

در ادامه، دیگر بر درِ سلول نزد، اما همان ۳نفر آمدند و او را به بخشی از بند ۲ الف بردند که بهداری زندان نبود و با حالت تمسخر و رعب‌انگیز گفتند آمپولی به تو میزنیم تا راحت بخوابی! در مقابل اعتراض و ‌مقاومت پیام درفشان برابر آمپول، گفتند تشخیص با تو نیست و ما مسخره تو نیستیم و پس از تزریق آمپول به سلول منتقل شده که خوابش می‌برد اما دچار رعشه در خواب می‌شود و زبان بین دندان‌ها قرار گرفته و با شدتی گاز گرفته می‌شود که نیمی از آن قطع شده و در همان وضعیت مجددا دچار بیهوشی شده و خونریزی شدید موجب می‌شود خون در حلق‌اش بریزد و تمام لباسهایش خون‌آلود شود.

صبح روز بعد با آمبولانس به بیمارستان بقیه‌الله منتقل و ابتدا زبانش جراحی می‌شود و به علت رعشه و آشفتگی و اختلال در ادراک محیط، در بخش مغز و اعصاب بستری می‌شود. در تمام این مدت، به خانواده نگران و وکلا که در دادسرای اوین مستمر حاضر می‌شدند هیچ اطلاعی توسط بازپرس داده نمی‌شود. در حالیکه پزشکان مشغول تشخیص و درمان ضایعه به علت تزریق آمپول بودند، مامورین اطلاعات سپاه به بیمارستان مراجعه کردند و گفتند بازپرس با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه موافقت کرده و باید به دادسرا برویم اما بیمارستان اجازه ترخیص نمی‌دهد مگر اینکه خودت کتبا مسئولیت را بر عهده بگیری پیام درفشان رضایت خود را به ترخیص مکتوب می‌کند اما مامورین او را در عقب خودرویی آهنی فاقد هرگونه پنجره، آنهم در گرمای طاقت‌فرسای تیرماه به مدت طولانی قرار دادند که با خونابه مستمر همراه شده و دستمالی هم دیگر برای پاک کردن وجود نداشت! او پس از پیاده شدن متوجه شد که در حیاط دادگاه انقلاب آورده شده نه دادسرای اوین برای تبدیل قرار بازداشت!

برای اینکه همکارانش او را با این وضعیت نبینند، با وجود بیماری شدید، از درب پشتی دادگاه بدون آسانسور، نزد قاضی مقیسه می‌برند؛ آنهم به بهانه رسیدگی به اعتراض به قرار بازداشت! پیام درفشان در حالی نزد قاضی مقیسه برده شده و برخورد هتاکانه و فریادهای توهین‌آمیز او را همزمان با نیشخند بازجوها تحمل کرده که به علت تورم شدید محل بخیه زبان و ریختن خونابه، از پاسخگویی و دفاع از خود ناتوان بوده و یک طرفه مورد حمله و توهین و فریادهای قاضی مقیسه قرار می‌گرفت! پس از این اقدام، بجای بازگرداندن به بیمارستان جهت درمان، او را با وجود بخیه تازه زبان و تورم شدید که موجب عدم امکان جویدن و خوردن غذا می‌شد و با وجود نیاز به مراقبت تخصصی برای اینکه مجددا دچار رعشه نشود، حتی به بهداری زندان هم نبردند و به بند عمومی زندان اوین منتقل کردند!

پس از دچار شدن پیام درفشان به رعشه، او را به جای بیمارستان تخصصی، با زدن پابند و دستبند به بیمارستان رازی امین‌آباد (مختص بیماران روانی) منتقل کردند! در آنجا به او شوک‌های الکتریکی می‌دهند که علاوه بر تشدید بیماری، به سیستم مغزی وی آسیب جدی وارد شده و دچار عدم هوشیاری می‌شود! وقتی خانواده و وکلا از طریق زندانیان سیاسی اوین، موفق به پیدا کردنش می‌شوند، علاوه بر مواجهه با وضعیت جسمانی وخیم او، متوجه می‌شوند که بخاطر اعتراضش به پابند و دستبندی که سبب زجر مستمر وی شده بود، به تشویق دو تن از بهیاران، مورد ضرب و شتم سربازان سازمان زندان‌ها قرار می‌گرفت!

با وجود عدم اعزام از طرف زندان و عدم حضور در دادگاه، او به صورت غیابی توسط قاضی افشاری محاکمه و به ۲/۵سال حبس و ۲سال محرومیت از وکالت محکوم‌ شد که با تایید در تجدیدنظر قطعی شد. با وجود بیماری شدید، با تبدیل قرار بازداشت او موافقت نکردند و مستمراً تا صدور حکم قطعی، محبوس بود! با تلاش خانواده (پرداخت پول به پزشک بیمارستان) و‌ جلب موافقت پزشک و راهنمایی مددکار مستقر در بیمارستان -که کمک کرد تا مکتوب کند بهبود یافته و خواهان بازگشت به زندان است- توانست از وضعیتی که قطعاً وی را دچار سرنوشت مرحوم بهنام محجوبی می‌کرد خلاص شود و به زندان اوین بازگشت در مدت اخیر در زندان، به علت مراقبت‌های انسانی زندانیان سیاسی بند ۴ اوین بهبود نسبی پیدا کرد.

سپس با تلاش خانواده و وکلا، پس از حکم قطعی، چند روز به مرخصی آمده که بنا به نظر پزشکی قانونی مبنی بر درخواست تعویق صدور حکم به علت نیاز به معالجات پزشکی تخصصی، به مرخصی استعلاجی آمده که تمدید شده و پس از سپری شدن یک‌سوم مجازات حبس، با آزادی مشروط اکنون بیرون از زندان، مشغول تکمیل روند درمانی خود است. به نظر می‌رسد، آسیب زدن عمدی به زبانِ پیام درفشان به عنوان یک وکیل حقوق بشری که زبان گویای بی‌پناهان بود، پیام معناداری است که حکومت قصد دارد به ملت بدهد!»

پیام درفشان در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ توسط نیروهای امنیتی در دفتر کار خود بازداشت و در مکان نامعلومی مورد بازجویی قرار گرفت، آقای درفشان نهایتا اوایل تیرماه و با پایان مرحله بازجویی به قرنطینه بند ۴ زندان اوین منتقل شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پیام درفشان، روز دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۹ در  شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. آقای درفشان به دلیل بیماری و ادامه درمان در جلسه دادگاه حضور نداشت.

آقای درفشان نهایتا توسط توسط این شعبه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” تبرئه و از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و حمل افشانه و شوکر غیر مجاز” به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. این حکم مطابق قانون جدید کاهش مجازات حبس به ۲ سال حبس تعزیری تقلیل یافت. او پس از حکم قطعی، به مرخصی اعزام شد و پس از سپری شدن یک‌سوم مجازات حبس، با آزادی مشروط اکنون بیرون از زندان، مشغول تکمیل روند درمانی خود است.

پیام درفشان پیشتر نیز در پرونده‌ای دیگر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از وکالت محکوم شد و این حکم در مرحله تجدید نظر به ۱ سال حبس و ۲ سال محرومیت از وکالت کاهش پیدا کرد. این محکومیت به مدت ۲ سال به حالت تعلیق در آمده است. با قطعی شدن حکم آقای درفشان در پرونده جدید، مشخص نیست که محکومیت وی در این پرونده نیز اجرا خواهد شد یا خیر.

پیام درفشان، تاکنون وکالت بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی ازجمله محمد نجفی، ویدا موحد، نسرین ستوده، خانواده کاووس سیدامامی، فاطمه خویشوند (سحر تبر)، سکینه پروانه و شماری از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ را برعهده داشته است.

۱۴۰۰ مهر ۹, جمعه

زندانی

  دو زندانی دیگر که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، سحرگاه چهارشنبه ۷ مهر، در زندان دستگرد اصفهان اعدام شده اند. با احتساب این دو زندانی، شمار زندانیان اعدام شده در روز چهارشنبه در این زندان، تاکنون به ۳ تن رسیده است. هرانا پیش از این از اعدام یک زندانی دیگر در این زندان خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه چهارشنبه ۷ مهرماه ۱۴۰۰، دو زندانی دیگر در زندان دستگرد اصفهان اعدام شده اند.

هرانا روز چهارشنبه ۷ مهرماه، از اعدام دستکم یک زندانی دیگر با هویت عباسقلی صالحی در این زندان خبر داده بود.

هویت دو زندانی دیگر که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند، محمد برآهویی، تبعه کشور افغانستان و همچنین حمید شهسنایی عنوان شده است.

آقای برآهویی ۹ سال گذشته را در زندان سپری کرده است.

در این گزارش آمده است: این زندانیان روز دوشنبه ۵ مهر ماه، در یک گروه چند نفری جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند که اجرای حکم سه زندانی دیگر با اتهامات مرتبط با مواد مخدر و همچنین قتل، به دلایل نامعلومی به تعویق افتاده است.

اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بنابر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.