۱۴۰۱ تیر ۸, چهارشنبه

زنان

 روز پنجشنبه ۲ تیر، یک زن جوان در مشهد، در پی اختلافات خانوادگی توسط همسرش با ضربات کارد به قتل رسید. متهم به قتل پس از ارتکاب جرم خود را به کلانتری شفای مشهد معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ۲۴ رویداد، روز پنجشنبه ۲ تیر ماه ۱۴۰۱، یک زن در پی اختلافات خانوادگی توسط همسرش به قتل رسید.

در این گزارش آمده است، متهم بعد از ارتکاب جرم خود را به کلانتری شفای مشهد معرفی کرده و نیروهای تجسس عازم خیابان هدایت ۴۷ شدند و طی تحقیقات و بررسی ها حاکی از آن بود که زن جوان  ۳۴ ساله، ۳ ساعت قبل و با اصابت بیش از ۲۰ ضربه کارد به قتل رسیده است.

متهم در اعترافات خود به ماموران گفت:  من و همسرم اختلاف دیرینه داشتیم. خانواده او خیلی در زندگی من دخالت می کردند این درحالی بود که شرایط اقتصادی خوبی نداشتیم و همه اختلافات ما به خاطر مغازه ای آجیل فروشی بود که مدتی قبل خریدم و همسرم اصرار داشت که سند آن را به نام او ثبت کنم و مرا تهدید به طلاق میکرد، بعد از ظهر پنجشنبه وقتی همسرم از سرکار به خانه آمد و ناهارش را خورد کنار سفره دراز کشید. پسر ۶ ساله ام نیز در خانه مادرزنم بود و من و «بهاره» تنها بودیم. در یک لحظه گلویش را فشار دادم ولی چون سروصدا می کرد با چاقویی که در کنار سفره قرار داشت ضربات متعددی به گلویش زدم و دیگر نفهمیدم چند ضربه هم به نقاط مختلف پیکرش وارد کرده ام.

در همین حال برادر متهم که قاتل را قانع کرده بود تا خود را به پلیس تسلیم کند درباره این ماجرا به مقام قضایی گفت: حدود ساعت ۱۶:۴۰ بود که برادرم «حمید»با من تماس گرفت و گفت: «بیا با تو کار دارم!» وقتی نزد او رسیدم گفت: من «بهاره» را کشته ام! او را ترغیب کردم که خودش را به کلانتری معرفی کند. برادرم با همسرش از مدتی قبل اختلاف داشت و به تازگی هم آجیل فروشی را به نام همسرش ثبت کرده بود.

بر اساس این گزارش ، اولیای دم در کلانتری شفای مشهد حضور یافتند و از داماد شکایت کردند.

 

قتل توسط پدر

 یک دختر نوجوان در شهر نورآباد از توابع شهرستان ممسنی واقع در استان فارس، روز دوشنبه ۶ تیر، توسط پدر خود به وسیله اسلحه شکاری به قتل رسید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دوشنبه شب ۶ تیر ماه ۱۴۰۱، یک دختر نوجوان توسط پدر خود به قتل رسید.

هویت این نوجوان “آریانا لشکری، ۱۶ ساله، فرزند محمدکاظم و ساکن شهر نورآباد از توابع شهرستان ممسنی در استان فارس” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «پدر آریانا با استفاده از اسلحه شکاری دختر نوجوان خود را به قتل رسانده است. مراسم خاکسپاری او نیز از ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه روز سه شنبه، در بهشت زهرای شهر نورآباد برگزار شد.»

جزئیات بیشتر این واقعه اعم از انگیزه برای قتل این نوجوان توسط هرانا در دست بررسی قرار دارد.

لازم به ذکر است بر اساس قانون مجازات اسلامی پدری که فرزندش را بکشد در صورت محکومیت در دادگاه به پرداخت دیه و حبس محکوم می‌شود. در برخی موارد پدران، پس از بررسی این موضوع که پدر به دلیل قتل فرزند اعدام نمی‌شود دست به قتل زده‌اند.

زندان سیاسی

 خبرگزاری هرانا – شاکر بهروز، زندانی سیاسی محکوم به اعدام امروز چهارشنبه ۸ تیر، از بند زندانیان سیاسی زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شد. وی در شهریورماه ۹۹ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شد که پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور، چندی پیش توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب ارومیه مجددا به اعدام محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کردپا، امروز چهارشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۱، شاکر بهروز، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: مسئولین زندان ساعت ٨ صبح این زندانی سیاسی را به بهانه ملاقات با برادرش از بند زندانیان سیاسی خارج و سپس وی را به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

زندانیان سیاسی

 شاکر بهروز، زندانی سیاسی محکوم به اعدام امروز چهارشنبه ۸ تیر، از بند زندانیان سیاسی زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شد. وی در شهریورماه ۹۹ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شد که پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور، چندی پیش توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب ارومیه مجددا به اعدام محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کردپا، امروز چهارشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۱، شاکر بهروز، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: مسئولین زندان ساعت ٨ صبح این زندانی سیاسی را به بهانه ملاقات با برادرش از بند زندانیان سیاسی خارج و سپس وی را به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

شاکر بهروز در شهریورماه ۹۹ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی علی شیخ لو به اعدام محکوم شد. این حکم تیرماه سال گذشته توسط دیوان عالی کشور نقض شده و جهت بررسی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شد. ابتدای هفته جاری شاکر بهروز توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب ارومیه مجددا به اعدام محکوم شد.

۱۴۰۱ تیر ۷, سه‌شنبه

کودکان

 دوران کودکی از نظر پی‌ریزی شخصیت و بینش کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است‌. کودکی حساس‌ترین و تأثیرگذارترین دوران رشد در زندگی هر فردی است؛ از این‌رو حفظ و تضمین رشد و سلامت جسمی و روانی کودک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و توجه به حقوق طبیعی و اجتماعی کودکان و صیانت از حقوق آن‌ها و احترام به حریم شخصی و خصوصی کودکان ‌ــ‌به عنوان آسیب‌پذیرترین و بی‌دفاع‌ترین قشر جامعه که نیازمند حمایت‌های ویژه‌ی قانونی و اجتماعی‌اند‌ــ تأثیر به‌سزایی در رشد و شکل‌گیری  جامعه‌ای دارد که  افراد آن از حداقل استانداردهای سلامت روانی برخوردارند.

آموزش و پرورش تحت عنوان مهم‌ترین و بنیادی‌ترین حق از حقوق انسانی کودکان بازتاب و نمودار توسعه‌ی جوامع انسانی و رشد و تعالی کودکان در جوامع امروزی است. بدون تردید فضاهای آموزشی در راستای تحقق چنین حقی باید از فضایی امن و مطلوب جهت افزایش سلامت جسمی و روانی کودکان در فراگیری علم و دانش و تعلیم و تربیت و هم‌چنین تحقق پرورش اصولی آنان برخوردار باشد.

حقوق کودک در قوانین ایران

در ایران وضع قوانین در جهت حمایت از کودکان و هم‌چنین اجرای قوانین در این خصوص همواره با چالش‌هایی اساسی مواجه بوده و در نتیجه علی‌رغم تصویب قوانین حمایت از اطفال و نوجوانان ابتدا در سال ۱۳۸۱ و متعاقباً در سال ۱۳۹۹ مواردی هم‌چون سوءاستفاده‌های سیاسی از کودکان و آموزش ایدئولوژیک آن‌ها، نهادینه‌کردن هویت جهادی در آن‌ها و تربیت کودک-‌سرباز هرچند یکی از صریح‌ترین موارد نقض حقوق کودک بوده که همواره مورد توجه جامعه‌ی بین‌المللی قرار دارد، از نظر قانون‌گذار مغفول مانده.

سوء‌استفاده‌ی سیاسی از کودکان و آموزش ایدئولوژیک آن‌ها از مسائل جدی جهان امروز است که متأسفانه بیش‌تر در کشورهای خاورمیانه و جهان سوم رایج است و ایران هم از این قاعده مستثنا نیست. با نگاهی گذرا به آن‌چه در مدارس کشور ما می‌گذرد، جدی‌ترین آسیب‌هایی که معطوف به این عملکرد است، از مراسم صبحگاهی و به تعبیر برخی از فعالان حقوق بشر، جامعه‌شناسان و روان‌شناسان کودک، آموزش مخاصمه به کودکان با آرزوی مرگ برای جهانیان، آشنایی با مسئله‌ی جهاد و شهادت‌طلبی و ایجاد روحیه‌ی کشتار در کودکان، حتی بین دانش‌آموزان دبستانی به روشنی مشهود است.

هرچند طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۳۸۱ هر نوع‌ اذیت‌ و آزار کودکان‌ و نوجوانان‌ که‌ موجب‌ شود به‌ آنان‌ صدمه‌ی‌ روحی و  روانی‌  وارد شود و سلامت‌ روانی آنان‌ را به‌ مخاطره‌ اندازد، ممنوع‌ است و نادیده‌گرفتن بهداشت روانی کودکان جرم‌انگاری شده؛ هم‌چنین در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ نیز برای نخستین بار وضعیت مخاطره‌آمیز کودکان مورد توجه جدی قانون‌گذار قرار گرفته. در بندهای چهارده‌گانه‌ی ماده‌ی ۳ این قانون که به تصریح شرایط مخاطره‌آمیز پرداخته و موارد آن را احصا کرده، اشاره‌ی مستقیمی به سوءاستفاده از کودکان و کشاندن آن‌ها  به فضاهای سیاسی و بازیچه و سوژه‌قراردادن آن‌ها برای مقاصد سیاسی و آموزش ایدئولوژیک و تقویت روحیه‌ی جنگ‌جویی در  کودکان نکرده و به آن پرداخته نشده.

زندانیان

 زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج امروز یکشنبه ۵ تیرماه، از بند زنان کانون اصلاح و تربیت این شهرستان به مرخصی اعزام شد. خانم محمدی دوران محکومیت ۵ ساله خود را در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج سپری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۵ تیر ۱۴۰۱، زهرا محمدی از بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج به مرخصی اعزام شد.

 یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “به دلیل وخامت حال جسمانی پدر زهرا محمدی و انتقال او به بخش مراقبت های ویژه مسئولین زندان با مرخصی وی موافقت کرده‌اند”.

هرانا طی روزهای اخیر در گزارشی به بررسی آخرین وضعیت وی در کانون اصلاح و تربیت سنندج پرداخته بود.

زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذرماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سنندج آزاد شد. تیرماه ۹۹ خانم محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت بهمن‌ماه ٩٩ توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست قاضی مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

نهایتا در پی رد درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی از سوی دیوان عالی کشور، پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای سنندج ارسال شد. زهرا محمدی در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰، جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود راهی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج شد.

زهرا محمدی، ۲۹ ساله، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

۱۴۰۱ خرداد ۲۸, شنبه

ادامه اعتراض‌ها در شهرهای مختلف ایران؛ از بازنشستگان تا رانندگان

 ایران همچنان شاهد برگزاری تجمع‌های اعتراضی اصناف و گروه‌های مختلف اجتماعی است. شماری از بازنشستگان، رانندگان و خانواده معلم‌های بازداشت‌شده روز یکشنبه در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدند.گزارش‌ها حاکی از آن است که در روز یکشنبه ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن)، در شهرهای مختلف ایران تجمع اعتراضی برپا شده است. از جمله گسترده‌ترین آنها، بازنشستگان در شهرهایی همچون اراک، ساری، اهواز، رشت، زنجان، شوشتر، کرمانشاه، دورود و شوش دست به تجمع زده‌اند.

بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، معترضان شعارهایی همچون ”مدیر بی‌لیاقت، استعفا استعفا”، ”دولت بودجه نداره، به ما فشار میاره”، ”مدعی عدالت، خجالت، خجالت” و ”رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز” سر داده‌اند.

دولت ابراهیم رئیسی روز ۱۵ خرداد اعلام کرد که حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر را تنها ۱۰ درصد افزایش خواهد داد. این در حالی است که پیشتر و با موافقت شورای کار، قرار بود تا حقوق متوسط‍‌بگیران و سایر سطوح ۳۸ درصد افزایش یابد. بازنشستگان معترض، خواستار اصلاح مصوبه دولت و افزایش مستمری‌ها هستند.

در ویدئویی که در اکانت ”۱۵۰۰ تصویر” منتشر شده، بازنشستگان معترض در کرمانشاه یک سفره خالی را به طور نمادین تشییع کردند.

در اهواز نیز معترضان فریاد زدند: «رئیسی دروغگو، حاصل وعده‌هات کو.»

بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در رشت نیز در برابر اداره تامین اجتماعی این شهر دست به تجمع زدند و شعار ”فریاد، فریاد، از این همه بیداد” سر دادند.

تجمع رانندگان در تهران

از پایتخت ایران نیز خبر می‌رسد که شماری از رانندگان کامیون‌های وارداتی، در مقابل ساختمان راهداری تهران دست به تجمع زده‌اند. این رانندگان معترض، برای پلاک گذاشتن بر روی کامیون‌های وارداتی خود، باید یک کامیون فرسوده و غیرقابل استفاده را خریداری و اسقاط کنند اما در پی افزایش شدید قیمت‌ها در ایران، از انجام این کار بازمانده‌اند.

رانندگان معترض، در این تجمع شعار ”ما اشتباه کردیم که واردات کردیم” سر دادند و در واکنش به حضور نیروی انتظامی فریاد زدند ”نیروی انتظامی، حمایت، حمایت”.

تجمع خانواده معلم‌های بازداشتی

در شهرستان سقز در استان کردستان هم خانواده‌های ۱۱ معلم بازداشت‌شده با برگزاری تجمع در مقابل دادگاه این شهر، خواستار آزادی فوری معلمان دربند شدند.

وبسایت‌های حقوق بشری، روز پنج‌شنبه ۲۶ خردادماه از بازداشت ده‌ها فعال صنفی فرهنگیان در شهرهای مختلف استان کردستان از جمله در سنندج و سقز خبر داده بودند. این فعالان، در آستانه تجمع سراسریِ دوباره معلمان با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بازداشت و شماری از آنها بعد از ۲ روز آزاد شدند.

اعتراض اصناف و گروه‌های مختلف اجتماعی در شهرهای گوناگون ایران در حالی ادامه دارد که این اعتراض‌ها اغلب با سرکوب نیروهای امنیتی ایران مواجه شده و در هفته‌های گذشته، بسیاری از فعالان صنفی بازداشت شدند. شماری از کارشناسان می‌گویند که با توجه به وضعیت اقتصادی نامطلوب در ایران بویژه استمرار گرانی‌ها، این اعتراض‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.


خودکشی نوجوان

  یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارس...