افشا گری حقایقی که پنهانند

۱۳۹۹ آبان ۱۰, شنبه

 


عکس خانواده پناهجوی کُرد ایرانی که غرق شدند



پنج عضو یک خانواده کُرد ایرانی در دریای میان فرانسه و بریتانیا غرق شدندو جان باختند. (عکس زیر)

به گزارش عصرایران، این خانواده شامل یک مرد و همسرش

  

فرانسه؛ معرکه گیری تازه خامنه‌ای در “نوفل لوشاتو”



خامنه‌ای برای عقب نماندن از رئیس جمهور فحاش و اسلامگرای ترکیه، در پیام به “جوانان مسلمان فرانسه”، اظهارات رئیس جمهور این کشور

  

ترور اسلامی؛ سربریدن کشیش کلیسا در جنوب فرانسه



به گزارش رسانه های فرانسوی، صبح امروز فردی با سلاح سرد به کلیسای نتردام در شهر نیس در جنوب فرانسه حمله کرده است.

۱۳۹۹ آبان ۹, جمعه

  

اعدام هفت زندانی طی دو روز؛ خودکشی قبل از اعدام



دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دستکم ۷زندانی دیگر را طی دو روز در ارومیه، اردبیل و کرج و الیگودرز اعدام کرده است. اعدام یکی از این زندانیان به‌ در ارومیه در حالی صورت گرفت که روز پیش از آن با زدن رگ خود دست

  

کرونا؛ قاضی جنایتکار “کهریزک” به درک واصل شد



حسن زارع دهنوی، معروف به قاضی حداد، بر اثر ابتلا به کرونا مُزد.

به گزارش ایلنا، این قاضی یزدی‌تبار از دهه ۶۰ در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت بود که بخش مهمی از آن مرتبط با زندان اوین

۱۳۹۹ آبان ۸, پنجشنبه

  

کرونا در ایران؛ بیمارستانهای دولتی در اوج تنگدستی



وزیر بهداشت در ایران با تاکید بر لزوم مداخله برای مقابله با بحران کرونا، اظهار کرد: امروز بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی در اوج تنگدستی هستند. امروز در این جنگ بیولوژیک قبل از آنکه سربازها کشته شوند، سردارها جان خود را از دست می دهند. در این بحران پزشکان و متخصصان بسیار زیادی که جایگزین کردن آنها سخت خواهد بود از بین رفته اند. این درحالی است که حتی برای خرید روزانه خود نمی دانند که قیمتهای فردا چگونه خواهد بود.

به گزارش ایسنا، سعید نمکی گفت: دو مشکل عمده ما در این دوره، جیب خالی و زور کم است؛ خدا نکند نای راه رفتن نداشته باشی. آن زمان نمی توانی به کسی بگویی بالای چشمت ابروست.

وزیر بهداشت ادامه داد: چرا باید کاری کنیم که جامعه پزشکی به سمت ساختمان سازی برود. چرا باید پول جامعه پزشکی در جایی برود که روا نیست.

۱۳۹۹ مهر ۳۰, چهارشنبه

حمله ماموران امنیتی

 ⭕️ حمله ماموران امنیتی به منزل خبرنگاران رسانه‌های اصلاح‌طلب

به گفته حسن اسدی زیدآبادی، فعال سیاسی عضو شورای مرکزی سازمان دانش‌آموختگان ایران "ادوار تحکیم وحدت"، ماموران وزرات اطلاعات جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه سوم دی ماه  با یورش به منزل مهدی دریس‌پور، روزنامه‌نگار، منزل او را تفتیش و وسائل الکترونی‌اش از جمله لپ‌تاپ و تلفن همراه را ضبط کردند. 

زیدآبادی هم‌چنین در صفحه توئیترش نوشت چند نفر دیگر از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب نیز همزمان اتفاق‌های مشابهی را گزارش کرده‌اند.

دریس‌پور خبرنگار و مدیر مسئول مجله "مشق‌ فردا" است.

حسن اسدی زیدآبادی و مهدی دریس پور از جمله امضاکنندگان بیانیه موسوم به "بیانیه ۷۷ نفر" هستند که در آن نسبت به اعمال خشونت توسط ماموران جمهوری اسلامی علیه تظاهرکنندگان در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ اعتراض شده بود. 


۱۳۹۹ مهر ۲۰, یکشنبه

 

                                      منع صدور حکم اعدام

  ۱۰ اکتبر، روز جهانی مبارزه با صدور حکم اعدام

روزی که هرسال یادواره هزاران زندانی اعدام شده در زندانهای ایران است وآنانی که در انتظار اجرای حکم اعدامشان هستند، مجازاتی ننگ آور و بی بازگشت که

۱۳۹۹ مهر ۱۶, چهارشنبه

  ماهنامه سیاسی و مدنی قدرت حق

نشریه مستقل هواداران حقوق بشر



ما هواداران مستقل حقوق بشر، خواهان احترام به حقوق ذاتی (حقوقی که در زمان زایش همراه ماست چون نفس کشیدن، دیدن، شنیدن، رشد، احساسات و ... ) و شهروندی (وظیفه جامعه برای امکان رشد حقوق ذاتی چون امنیت زندگی، رفاه، بهداشت، آموزش، پرورش و...) انسان ها هستیم.

 

برای آگاهی در زیر چند ماده از اعلامیه جهانی حقوق بشر را اعلام می کنیم

۱۳۹۹ مهر ۱۵, سه‌شنبه

  

طلاعیه ۱۳۴۱ نمایندگی ایالت هامبورگ در خصوص آزادی بیان و رسانه

سازمان گزارشگران بدون مرز: تازه‌ترین رده ‌بندی آزادی رسانه‌ها  در سال ۲۰۲۰، بیانگر آنست که دولت جمهوری اسلامی ایران  از میان۱۸۰ کشور جهان، به رتبه ۱۷۳ تنزل یافته است: (۳رتبه کمتر از سال۲۰۱۹)
                         سانسور یا طناب داری که همواره بر گردن اصحاب رسانه های ایران خود نمائی می کند.
برخلاف اینکه آگاهی و اطلاع رسانی، سهولت دریافت خبر و تامین امکانات مرتبط با  آن در دنیای وابسته به اینترنت، از ملزومات جوامع بشری در قرن حاضراست و نیاز آن انکار ناپذیر می باشد، سهولت این دسترسی در جوامع مدرن نه فقط  بسیار مورد توجه قرار دارد بلکه نقطه عطفی در بالابردن آموزش و سطح اگاهی همگان تلقی می شود اما متولیان امر در جمهوری اسلامی ایران از دسترسی شهروندان به این امکانات واهمه دارند و پیوسته با آن مقابله می کنند زیرا اگاهی عمومی را معادل آشنایی افراد با حقوق خود می پندارند و آغازی برای دادخواهی و حق طلبی آنان، که البته یک واقعیت است.

جمهوری اسلامی ایران در دوره های مختلف با در اختیار داشتن انحصاری ابزارهای قدرت، تلاش خستگی ناپذیری در راستای عدم دسترسی همگان به منابع و اخبار داشته است، ازجمله ارسال پارازیت های بسیار قوی بر روی ماهواره ها، سر به نیست کردن شاعران، نویسندگان خبرنگاران، وبلاگ نویسان و روزنامه نگاران توسط نیروهای امنیتی، توقیف و لغو روزنامه ها و نشریات منتقد، فیلترینگ شبکه های اجتماعی،  قطع اینترنت در مواقع خطر و دستگیری مدیران شبکه های‌ مجازی و ده ها سناریوی عیان نشده دیگر.
این بیم و هراس مردان سیاست در دولت جمهوری اسلامی ایران از شبکه های اجتماعی بویژه در سالهای اخیر بازداشت و زندان و شکنجه ده ها فعال این عرصه را به دنبال داشته است مثل:
شهرام صفری روزنامه نگار و مدیر یک کانال تلگرامی که تنها به جرم اعلام آمار مربوط به شیوع کرونا بازداشت و روانه زندان شد.
روح الله زم، خبرنگار، فعال سیاسی و موسس سایت و کانال تلگرامی خبری-تحلیلی آمدنیوز، توسط ماموران امنیتی و به بهانهٔ ملاقات با مرجعیت شیعه ربوده، به داخل کشور منتقل، و پس از شکنجه های بسیار و محاکمات غیر اصولی با 17 اتهام به اعدام محکومگردیده است.
سعید احمدی، گرداننده یکی از کانال‌ خبری تلگرام بنام«شاره که م پاوە» (شهر من پاوە)،در شهرستان پاوە استان کرمانشاه هم ز سوی نیروهای ادارە اطلاعات این شهرستان بازداشت و تا کنون هیچ اطلاعی از وی در دست نیست
چهار مدیر شبکه تلگرامی در شاهرود بنام های مهدی عامری، مصطفی شریف، رضا ذوالفقاری و محمد حسین نادمی  فقط به دلیل انتقاد از قطعی مکرر آب و با شکایت فرمانداری شاهرود به حبس و جریمه نقدی محکوم شده اند.
امیر بیگوند فعال تلگرامی  صرفا به جرم  درج مطالبی درباره قتل آسیه پناهی و پویا بختیاری احضار و بازجوئی، مسدود شدن کانال تلگرامی وی را ابلاغ کرده اند.
حمیدرضا امینی مدیر کانال تلگرانی آریوبزن نیز از گرداننده چندین صفحه فیس‌بوکی و کانال‌های تلگرامی مخالف جمهوری اسلامی ایران است که بارها زندان و شکنجه را تجربه کرده است و اینک روزهای سختی را در زندان و کمپ های پناهندگان کشور ترکیه سپری می کند.
دولت آقای حسن روحانی و قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در حالی عامدانه و مستمر به بازداشت و سرکوب فعالان رسانه ها و شبکه های اجتماعی ادامه می دهند که ناقض اصل ۳ بند ۲ از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  و. ماده ۱۹ از اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹از میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که همگی بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است.
فعالان و باورمندان به رسالت قلم و آگاهی رسانی در کانون دفاع از حقوق بشر در ایران ضمن محکوم نمودن خفقان حاکم  بر رسانه ها توسط نیروهای دست نشانده جمهوری اسلامی ایران و قلم به مزد های دولتی، آزادی رسانه را امری ضروری در جهت پیشبرد سطح آگاهی وآینده روشن جوامع دانسته، تا دستیابی و محقق شدن این آزمان و همچنین آزادی کلیه زندانیان سیاسی بویژه نویسندگان، خبرنگاران و اصحاب رسانه، بر عهد خود استوار می مانند.

 

گزارش سه ماهه نقض حقوق زنان (تیر،مرداد،شهریور)تابستان۱۳۹۹

گزارش سه ماهه نقض حقوق زنان تابستان۱۳۹۹

تنظیم کننده :لیدا اسدی فر

نمودار آماری نقض حقوق زنان سه ماهه تابستان

برای آگاهی بیشتر:
آمار فوق از گزارشات رسانه های داخلی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاریهای معتبر داخلی و خارجی جمعآوری شده است که عملا نمی تواند بیانگر کل واقعیت های جامعه باشد.گزارشات ماهیانه کمیته دفاع از حقوق زنان از سایت کانون دفاع از حقوق بشر در ایرانکه از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا ؛ مشرق نیوز؛ رکنا ؛ رادیو زمانه ؛هرانا ؛ ایرنا ؛ایلنا ؛ رادیو صدای امریکا ؛رادیو بی بی سی ؛ ایران ؛ قطره ؛رادیو فردا ؛ سازمان حقوق بشر ایران ؛ باشگاه خبرنگاران جوان ؛ خبرگزاری مهر ؛ خبر گزاری خراسان ؛ روزنامه قانون ؛تسنیم و غیره جمع آوری گردیده است، تهیه و تدوین می شوند.

اسید پاشی
طی روزهای اخیر مردی که پاییز سال گذشته در کرج اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر و دختر خود کرده بود، بازداشت شد. متهم اختلافات خانوادگی را علت این اقدام خود عنوان کرد.(هرانا، ۷ مرداد ۱۳۹۹)

اعتیاد
روند استفاده و اعتیاد به انواع موادمخدر و روان گردانها در ایران در مسیری رو به بالا قرار گرفته و از سوی دیگر تعداد افراد استفاده کننده از مواد مخدر در ایران در میان زنان بیش از مردان(حقوق بشر در ایران، ۷ تیر ۱۳۹۹)
مدیرکل سلامت و امور اجتماعی شهرداری تبریز تاکید کرد: خطر کارتون خوابی زنان تبریز را تهدید می کند که ضروریست پیش از تبدیل به معضل اجتماعی به آن توجه شود. ( ایسنا ، ۲۶ تیر ۱۳۹۹ )
طبق آخرین آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، در ایران ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر زندگی می‌کنند که ۱۵۶ هزار تَن از این افراد را زنان تشکیل می‌دهند . ( عصر ایران ، ۲۹ تیر ۱۳۹۹ )

بهداشت
روند استفاده و اعتیاد به انواع موادمخدر و روان گردانها در ایران در مسیری رو به بالا قرار گرفته و از سوی دیگر تعداد افراد استفاده کننده از مواد مخدر در ایران در میان زنان بیش از مردان(حقوق بشر در ایران، ۷ تیر ۱۳۹۹)
مدیرکل سلامت و امور اجتماعی شهرداری تبریز تاکید کرد: خطر کارتون خوابی زنان تبریز را تهدید می کند که ضروریست پیش از تبدیل به معضل اجتماعی به آن توجه شود. ( ایسنا ، ۲۶ تیر ۱۳۹۹ )
طبق آخرین آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، در ایران ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر زندگی می‌کنند که ۱۵۶ هزار تَن از این افراد را زنان تشکیل می‌دهند . ( عصر ایران ، ۲۹ تیر ۱۳۹۹ )
نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در ایران در یادداشتی دوران دشوار ابتلا به کرونا در زندان زنجان را شرح داده و در آن به فیلمی که از لحظه معاینه او از تلویزیون ایران پخش شده هم اشاره کرده است.(هرانا، ۲ مرداد ۱۳۹۹)
خانواده نرگس محمدی، زندانی سیاسی، روز یکشنبه پنجم مرداد اعلام کرد که او سرانجام توانست با فرزندش تماس تلفنی داشته باشد، امری که پس از ۱۱ ماه و در پی اعتراضات مداوم او محقق شده است.(هرانا، ۶ مرداد ۱۳۹۹)
زندانی سیاسی معصومه صنوبری در زندان زنان تبریز بدلیل شکنجه‌های زیاد دچار صدمه جسمی شده و تا کنون از رسیدگیهای ضروری پزشکی محروم بوده است.(هنگاو، ۹ مرداد ۱۳۹۹)
زهره سرو، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین پس از انتقال او از قرنطینه این زندان به بند عمومی به کرونا مبتلا شده است.(همشهری، ۱۴ مرداد ۱۳۹۹)
جان زنان زندانی سیاسی در زندان مخوف قرچک ورامین به شدت در خطر است، علاوه بر وضعیت خطرناک بهداشتی، امنیت جانی آنها نیز بخاطر عدم رعایت تفکیک جرائم تهدید میشود.( کانون حقوق بشری، ۳ شهریور ۱۳۹۹)
سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی در شرایطی مدت محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند که مبتلا به بیماری لوپوس مفصلی و عفونت در سینه است.(هرانا، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
فاطمه مثنی، زندانی سیاسی در پی وخامت حال و بیهوشی از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد. خانم مثنی از آن زمان تاکنون به دستور امین وزیری، دادیار ویژه زندانیان سیاسی با دستبند و پابند به تخت بیمارستان بسته شده و از ملاقات با خانواده خود محروم است.(هرانا، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
یک دختر ١٧ سالە اهل ارومیە کە از سال گذشتە بە همراه مادرش در زندان مرکزی ارومیە محبوس می باشد، بە ویروس کرونا مبتلا شدە و خارج از زندان منتقل شد.(حقوق بشر هنگاو، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
پس از شروع موج دوم ویروس کرونا در بند زنان زندان ارومیە پزشک بهداری این بند نیز بە ویروس کرونا متلا شدە است.(هنگاو، ۵ شهریور ۱۳۹۹)
فاطمه مثنی، زندانی سیاسی که پی وخامت حال و بیهوشی از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شده بود روز چهارشنبه ۵ شهریور، بدون رسیدگی پزشکی کافی و علیرغم مخالفت پزشک با دستور امین وزیری، دادیار ویژه زندانیان سیاسی به قرنطینه زندان اوین بازگردانده شد.(هرانا، ۸ شهریور ۱۳۹۹)
جان زنان زندانی سیاسی در زندان مخوف قرچک ورامین به شدت در خطر است، علاوه بر وضعیت خطرناک بهداشتی، امنیت جانی آنها نیز بخاطر عدم رعایت تفکیک جرائم تهدید میشود.( کانون حقوق بشری، ۳ شهریور ۱۳۹۹)
سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی در شرایطی مدت محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند که مبتلا به بیماری لوپوس مفصلی و عفونت در سینه است.(هرانا، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
فاطمه مثنی، زندانی سیاسی در پی وخامت حال و بیهوشی از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد. خانم مثنی از آن زمان تاکنون به دستور امین وزیری، دادیار ویژه زندانیان سیاسی با دستبند و پابند به تخت بیمارستان بسته شده و از ملاقات با خانواده خود محروم است.(هرانا، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
یک دختر ١٧ سالە اهل ارومیە کە از سال گذشتە بە همراه مادرش در زندان مرکزی ارومیە محبوس می باشد، بە ویروس کرونا مبتلا شدە و خارج از زندان منتقل شد.(حقوق بشر هنگاو، ۴ شهریور ۱۳۹۹)
پس از شروع موج دوم ویروس کرونا در بند زنان زندان ارومیە پزشک بهداری این بند نیز بە ویروس کرونا متلا شدە است.(هنگاو، ۵ شهریور ۱۳۹۹)
فاطمه مثنی، زندانی سیاسی که پی وخامت حال و بیهوشی از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شده بود روز چهارشنبه ۵ شهریور، بدون رسیدگی پزشکی کافی و علیرغم مخالفت پزشک با دستور امین وزیری، دادیار ویژه زندانیان سیاسی به قرنطینه زندان اوین بازگردانده شد.(هرانا، ۸ شهریور ۱۳۹۹)

زنان سرپرست خانواده
زنان کولبر – آماری که هلاله امینی، نماینده استان کردستان در شورای عالی استان‌ها، هم نسبت به آن هشدار داده و گفته «با زنان و دخترانی مواجه هستیم که مجبورند در نقش یک مرد ظاهر شوند تا به صف طولانی کولبران بپیوندند.(هنگاو، ۱۵ مرداد ۱۳۹۹)

خشونت خانوادگی
سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خبر داد که سمیه فتحی، زن ۱۸ ساله‌ای در کرمانشاه به دلیل آنچه «مسائل ناموسی» خوانده شده، به دست پدر، برادر و دیگر اعضای خانوادەاش بە قتل رسیدە است.(خبرگزاری هنگاو، ۱ تیر ۱۳۹۹)
دو دختر جوان کە یکی از آنها زیر ١٨ سال بودە در شهرهای کرمانشاه و ارومیە بە دلیل فشار خانوادە برای ازدواج اجباری بە زندگی خود پایان دادەاند.(خبرگزاری هنگاو، ۱ تیر ۱۳۹۹)
پس از قتل رومینا اشرفی توسط پدرش به‌وسیله داس در تالش، قتل ریحانه عامری توسط پدرش با میله آهنی در کرمان و بریدن سر فاطمه برحی توسط همسرش در آبادان، مردان زیادی در شبکه‌های اجتماعی با به اشتراک‌گذاشتن عکس‌های دخترانشان، از عشق و محبتی که نسبت به آنها احساس می‌کنند نوشتند؛ تلاشی برای تقبیح جنایاتی که رخ داده است، به کم‌رمق‌ترین شکل ممکن.(هرانا، ۱ تیر ۱۳۹۹)

 

گزارش سه ماه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایران در خصوص حقوقی که در تابستان۱۳۹۹ از اقوام و ملل ایرانی نقض گردید و دریغ شد.

گزارش: حمید رضا چناری Hamidreza Chenari 

نمودار:محمد ابوطالبی  Mohammad Abotalebi

یادآوری:با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه های ایران، این گزارش تنها بیانگر گوشه هائی از نقض حقوق اقوام مختلف ایرانی است که توسط خبرگزاری های مورد تائید ایران، بازتاب داده شده است و نمیتواند بیانگر نقض گستردۀ این قشر بزرگ از هم میهنانمان باشد.

همچنین از آنجا که دولت جمهوری اسلامی اجازه فعالیت به مدافعان حقوق بشر را نمیدهد، بویژه فعالیت درمحدوده گزارشگری و تهیه آمار نقض حقوق بشر، بازهم گزارش پیش رو تنها می‌تواند بازتاب حجم بسیار اندکی از نقض گسترده حقوق اقوام و ملیت های گونلگون در ایران باشد.

همکاران ما با باور به اینکه نقض حقوق بشر شامل مرور زمان نمیشود، تمامی تلاش خود را در زمینه تهیه و گرد آوری اسناد و شواهد نقض حقوق ایرانیان داخل و خارج از مرزهای ایران بکار گرفته اند با این امید که بتوانند روزی برای اجرای عدالت، باز پس گیری حقوق پایمال شده قربانیان و بازماندگان آنان، همچنین زندانیانی که به شیوه های مختلف موردشکنجه قرار گرفته اندمورد استفاده قرار دهند، از اینرو اعضای کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایران تا زمان تحقق این آرمان و شرایط مناسب، گردآوری اسناد و شواهد نقض حقوق بشر در ایران، افشا و انتشار آن را گامی میدانند بسیار ارزشمند و در همین مسیر تمامی تلاش خود را به کار خواهند گرفت.

اخبار عمومی:

یک زن ١٨ سالە با هویت سمیە فتحی اهل دهستان قلعە زنجیر کرمانشاه توسط پدر، برادر و دیگر اعضای خانوادەاش با خوراندن قرص برنج بە قتل رسیدە است. وی متاهل و حاملە بودە و بە دلیل هر آنچە مسائل ناموسی و ارتباط با جوان دیگری خواندەاند، بە قتل رسیدە است. هه نگاو ۱ تیر

آمار زندانیان مبتلا به بیماری کرونا در زندان اصفهان در حال افزایش است. بدلیل کثرت مبتلایان به بیماری کرونا در زندان اصفهان استفاده از ماسک در این زندان اجباری شده است. این در حالی است که هر ماسک به قیمت ۱۰هزار تومان در بندها خرید و فروش می شود. اما آمار مبتلایان روز بروز بیشتر می شود. در این زندان ۱۲ هزار زندانی را جای داده‌اند و در هر بند دستکم ۴۰۰ نفر زندانی محبوس هستند. تعداد ۴۰ نفر از زندانیان این زندان به دلیل کرونا جان خود را از دست داده اند. جوانه ها ۱ تیر

یکی از کادر درمانی بیمارستان شهرستان پیرانشهر مورد ضرب و شتم قرار گرفت. هفت نفر از همراهان یک بیمار ۳۳ ساله مبتلا به ویروس کرونا، پس از فوت این بیمار، دکتر ابوترابی، متخصص بیهوشی بیمارستان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. هرانا۴تیر

اکثر زندانیان زندان مهاباد به بیماری کرونا مبتلا شده اند. طی هفته گذشته چهار نفر پس از تست توسط ماموران بهداری در خصوص ابتلاء به بیماری کرونا مثبت اعلام شدند. سه تن از آنان به محل نامعلوم منتقل شدند. اما نفر چهارم را همچنان در کنار دیگر زندانیان نگه داشته اند. این درحالیست که بسیاری دیگر از مبتلایان در بند هستند و هیچ تست کرونایی روی آنها انجام نشده است. جوانه ها ۶ تیر

بنا بر آمار منابع دولتی طی بیست و چهار ساعت گذشته ۲۱۶ نفر با تست مثبت آزمایشگاهی شمار مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در استان بلوچستان و سیستان به ۷۰۰۴ مورد رسید. بنابر این گزارشات با اضافه شدن ۵ نفر به فوت شدگان طی ۲۴ ساعت گذشته آمار فوتی ها به ۲۷۴رسیده است. با سیاست های غلط دولت در برداشتن محدودیت های اماکن عمومی و پنهان کاری در اعلام آمار اصلی؛ ویروس کرونا با شدت بیشتری نسبت به قبل در شهرهای بلوچستان جولان می دهد. رسانک ۱۱تیر

شماری از مردم شهر سوزای قشم در اعتراض به فروش سواحل در این شهر دست به تجمع زده و با ایجاد زنجیره انسانی خواهان حذف قرارداد فروش سواحل از سوی سازمان ‌منطقه آزاد شدند. معترضان در جریان این تجمع شعارهایی از جمله “دادستان دادستان، عدالت عدالت”، “سواحل حق مسلم ماست”، “ساحل فروختنی نیست” و “فروش سواحل خیانت است به مردم” سر دادند. تسنیم ۱۳ تیر

نزدیک بە ٢٠٠ زندانی محبوس در بند ١۴ زندان مرکزی ارومیە با علائم سرفە و مشکوک بە کرونا بە بهداری زندان مراجعە کردەاند. پزشک و پرستارهای زندان بە مسئولین زندان اعتراض و گفتەاند کە ”توانایی معاینە این حجم از بیماران را نداریم و روزانە حداکثر ٢٠ نفر را می توانیم معاینە کنیم. از سوی دیگر، تست کرونای پیمان خانزاد، معاون رئیس زندان مرکزی ارومیە مثبت اعلام شدە و از امروز دوبارە کتابخانە، باشگاه، سالن و نمازخانە زندان تعطیل شدەاند. هه نگاو ۱۴ تیر

رحیم بخش ابابکری، رئیس شواری بخش تلنگ در شهرستان فصرفند در این خصوص اعلام کرد: ۵ روستای این بخش شامل جعفرآباد گزی زهی، سُواکی، کهن بالا، گورجاری و جُگراوارو مهم‌ترین و اصلی‌ترین مناطق فاقد شناسنامه در این بخش ۱۸ هزار نفری هستند. یکی‌از اصلی‌ترین دلایل بی‌شناسنامه‌ بودن افراد در روستاهای این بخش صعب‌العبور و عدم دسترسی و یا راه سخت دسترسی مردم به شهر و مراکز صدور شناسنامه بوده است. گروه حقوق بشر بلوچستان ۲۹ تیر

مردم روستای مورتان از توابع بخش پارود شهرستان راسک برای پاسخگویی فرماندهان سپاه پاسداران به دلیل ممانعت از تردد روستاییان مقابل پایگاه سپاه تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار پاسخگویی آنها در خصوص تحت فشار قرار دادن مردم شدند. مردم مورتان بر این باورند، سپاه پاسداران با پیمانکاران وابسته به خود اعتبارات جاده را اختلاس کرده که بیش از ده ها پیمانکار تاکنون عوض شده و مقصر اصلی آن در عدم بهره برداری پروژه را مردم روستای مورتان و سوخت بران قلمداد می کنند. کمپین فعالین بلوچ ۴مرداد

شماری از مردم روستانی دب حردان در اهواز در اعتراض به ۵ سال بی آبی و خشکسالی در این روستا و مطالبه وعده های دروغ مسئولان در مقابل استانداری شهر اهواز تجمع کردند. آنها فریاد می زدند «ما آب میخواهیم». در کلیپی که از این تجمع منتشر شده است یکی از روستاییان می‌گوید: « اینها (جمهوری اسلامی ایران) از بنی‌امیه بی‌رحم‌ترند، آب شرب ما را قطع و فقط وعده و وعید می‌دهند. جوانه ها ۵مرداد

بیش از صد زندانی محبوس در بندهای ۴ و ۶ زندان مرکزی ماهاباد طی هفتەهای گذشتە بە ویروس کرونا مبتلا شدە و از هر گونە خدمات درمانی و بهداشتی محروم هستند. پس از آنکە مسئولین زندان تمامی زندانیان راه باز را بە زندان فراخواندەاند، شماری از آنها بە ویروس کرونا مبتلا بودە و همین نیز منجر بە شیوع کرونا در داخل زندان شدە است.هه نگاو ۸ مرداد

یک دختر هفت ساله در روستای «هیتان» از توابع شهرستان نیکشهر بر اثر غرق شدگی در بند خاکی غیراصولی جان خود را از دست داد. بر اساس این گزارش، بند خاکی که بدون نظارت دستگاه های دولتی ساخته شده بود، باعث تغییر مسیر طبیعی رودخانه و ورود آب به داخل گودالی شده که در این بند حفر شده و غرق شدن «شمیم» را به دنبال داشته است. کمپین فعالین بلوچ ۹ مرداد

سنگ مزار مرحوم «عزیز پورولی» از فعالین شناخته شده آذربایجان‌جنوبی در وادی رحمت تبریز، از مزار این مرحوم برداشته شد. طی حرکتی بسیار وقیحانه، سنگ مزار عزیز پورولی که بر روی آن متنی اعتراض‌آمیز به زبان تورکی (ترکی) آذربایجانی نوشته شده بود؛ از مزار وی حذف شد. نهادهای امنیتی طی ماه‌های گذشته، خواستار برچیدن این سنگ مزار شده بودند. گاماج ۹مرداد

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نهمین نشست شورای هماهنگی ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از بالاترین آمار بازمانده از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان خبر داد. همچنین علیرضا راشکی مدیر کل سابق نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان گفته بود که نابسامان ترین فضاهای آموزشی کشور متعلق به این استان است. کمپین فعالین بلوچ ۱۳مرداد

مدت ۶ روزە کە تورج مختاری، ٢٩ ساله و اهل شاهین‌دژ کە قاضی ناظر زندان مرکزی ارومیە می باشد، به ویروس کرونا مبتلا شده است. با ابتلای این شخص به کرونا و عدم حضور وی در زندان، تمامی بخشنامەهای قوە قضاییە همچون اعطای مرخصی، انتقالی، پایان حبس، آزادی مشروط، مرخصی تحت اللفظ و … به حالت تعویق درآمدە است. هه نگاو۱۴مرداد

یک شاهد محلی که نخواست نامش فاش شود گزارش کرد: «‌ پس از اعتراضات سراسری دی ماه ۹۶، جنازه‌ها و پیکرهای بیجان شماری از مردم، از پادگان منجیل با گاری به یک قبر دسته جمعی کمی بالاتر از پادگان منتقل شده و در آنجا دفن شده است. جوانه ها ۱۵مرداد

یکی از کانکس های زلزله زدگان در روستای “زرین جوب” از توابع سرپل ذهاب دچار آتش سوزی شد، که طی آن دو نفر به نام های «ارسلان غضنفری ۴۰ ساله و علی اشرف نظری ۴۲ ساله» جان خود را ازدست داده ویک فرد دیگر مجروح شد که تاکنون هویت وی اعلام نشده است. تاکنون علت آتش سوزی مشخص نشده است. جمعیت حقوق بشر کردستان ۱۵مرداد

با توجه به فصل گرما و کمبود آب در مناطق روستایی، اهالی روستا علیرغم وجود تابلوهای هشدار دهنده محیط زیست در منطقه و اطلاع رسانی‌ها و حضور محیط بانان مستقر در منطقه، جهت برداشت آب و یا آبتنی و بازی به برکه‌های محل زیست تمساح نزدیک شده و این بار یک پسر بچه در چابهار مورد حمله جدی تمساح قرار گرفت و جهت درمان به بیمارستان چابهار انتقال داده شد. هرانا ۲۲ مرداد

دختری ۸ ساله به نام «زینب» از اهالی دهستان «جکیگور» در رودخانه سرباز غرق شد و جان باخت. از حدود یک هفته گذشته به علت بارندگی شدید، آب لوله کشی دهستان جکیگور قطع شده بود و اهالی به اجبار از آب غیر قابل شرب رودخانه سرباز برای پخت و پز و بهداشت استفاده می‌کردند و کودکان و نوجوانان دختر معمولا کار برداشت آب از رودخانه و انتقال آن به منازل را برعهده دارند رکنا ۲۳مرداد

کریم مهرابی پدر ساسان مهرابی مجری تلویزیون آرین و عضو شورای مدیریت پلاتفرم یارسان به ادارە اطلاعات احضار و تحت بازجویی قرار گرفت تا شمارە تلفن پسرش را بە بازجویان داده و به اجبار در حضور نیروهای امنیتی از طریق واتساپ با او تماس بگیرد تا بازجویان با وی صحبت کنند. نیروهای امنیتی با فشار بر کریم مهرابی وی را مجبور میکنند از پسرش درخواست کند که به تماس جواب دهد و با گفتن اینکه «بە فکر ما هم باش»، گوشی را به نیروهای امنیتی ایران میدهد.جمعیت حقوق بشر کردستان ۲۸ مرداد
”مسعود کاکایی“ ٢٧ سالە، اهل روستای ”بدرآباد“ از توابع شهرستان روانسرکە دچار تشنج شدە بود، بە بیمارستان ”محمد رسول اللە“ جوانرود منتقل و بە دلیل سهل انگاری کادر پزشکی بیمارستان بە کما رفتە و پس از انتقال بە مراکز درمانی کرمانشاه جانش را از دست دادە است.
مسعود کاکایی ۴ سال پیش در یک سانحە رانندگی دچار نقض عضو شدە بود و ماه گذشتە خیرین روانسری هزینە و مخارج عمل جراحی وی را جمع آوری کردە بودند. هه نگاو ۲۹مرداد
بنیاد مستضعفان قصد دارد خانه های ۳۰۰ خانواده روستای “حضرت ابولفضل” از توابع اهواز را تخریب کند. مدتی است بنیاد مستضعفان با ادعای تملک و حق مالکیت اراضی این روستا، اهالی آن را مجبور به تخلیه خانه‌های خود و ترک روستا کرده است. اهالی می‌گویند برخی ساکنین به دلیل ایستادگی در مقابل تخریب خانه‌هایشان با حکم جلبی که این بنیاد گرفته است دستگیر شده‌اند. خبرگزاری مهر ۳۰ مرداد

یک کودک ۶ ساله در شهرستان دشتیاری در گودال های آب “هوتگ” غرق شد و جان باخت. هویت این کودک “علی اکبر بشکار اهل روستای سند مراد” عنوان شده است. این کودک ظهر امروز برای بازی و سرگرمی از خانه بیرون می‌رود تا اینکه مادر علی اکبر متوجه می‌شود فرزندش در روستا نیست، همه مردم روستا برای یافتن او جمع شدند و پس از ساعت‌ها جستجو، پیکر بی جان این کودک در یک هوتگ یافت می‌شود”. رکنا ۱شهریور

یک کودک ۵ ساله در شهرستان راسک در رودخانه غرق شد و جان باخت. هویت وی “یسنا پادیان” اهل روستای هدار پایین از توابع بخش مرکزی شهرستان راسک عنوان شده است. یسنا به همراه خواهر و برادرهایش به قصد استفاده از آب رودخانه از خانه بیرون می‌رود و پس از ساعتی جستجو توسط اهالی روستا، پیکر بی جان این کودک از آب بیرون آورده شد. ایلنا ۳شهریور