پیام تلویحی دختر رفسنجانی به بایدن: کوتاه نیائید!
یک فعال سیاسی و دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره مسائل روز ایران و رخدادهای آمریکا به اظهار نظر پرداخت.
فائزه هاشمی در گفتگو با پایگاه خبری انصاف نیوز دربارهی اتفاقات آمریکا،گفت: برای من این جالب است که تلویزیونهای خودمان را هم گوش میدهم میگویند دموکراسی در آمریکا مُرد و همهی مشکلات آمریکا رو شد و دارد متلاشی میشود و از این حرفها. ولی نکتهی جالبش این است که این اتفاق افتاد همه هم دارند خودشان اظهارنظر میکنند و حتی جمهوریخواهها علیه این اتفاق موضع گرفتند و محکوم کردند، دموکراتها هم که جای خود دارد. ولی همه راحت حرف میزنند. اتفاقا نشان میدهد که دموکراسی چقدر در آمریکا قوی است که خودشان دارند این حادثه را محکوم میکنند و تمام رسانههای دنیا دارند انعکاس میدهند و خودشان بیشتر از همه. با کسی هم برخورد نمیشود که چرا این حرفها را میزنی. این نشاندهندهی دموکراسی است وگرنه اتفاق همه جا میتواند بیفتد.
وی افزود:دموکراسی یعنی اینکه چگونه آن حادثه مدیریت شود و به مردم برای آزادی بیان فشار نیاورند و همه بتوانند به راحتی حرفهایشان را بزنند. ضمن اینکه کنترل و جمع میکنند آزادی هم آسیب نمیبیند، این میشود دموکراسی. وگرنه اتفاق یک چیز طبیعی است. من یک جایی قبلا هم گفته بودم که برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود ولی اگر یک آمریکایی بودم به آقای ترامپ رای نمیدادم.
این فعال سیاسی در پاسخ به چرا فکر میکنید که اگر ترامپ بود برای ایران بهتر بود؟،گفت: به خاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم. این تغییر سیاستها حتما به نفع مردم میتوانست اتفاق بیفتد. دموکراتها کمی شُل و وِل هستند. یعنی با آمدن دموکراتها این موضع خطای ما بیشتر تقویت میشود، امیدوارم نشود ولی چنین چشماندازی دارد.
فائزه هاشمی گفت:همهی وضعیت بد اقتصادی را هم نباید به پای تحریمها بگذاریم. ضمن اینکه این همه اعتراضی که در خیابانها آمدند کسی گفت «مرگ بر آمریکا»؟! نگفتند، چون به هر حال این رابطه نداشتن با آمریکا و سیاستهای غلط ما در سطح بینالمللی و منطقهای که همهاش فاجعه شده نباید همهاش را از آن طرف ببینیم. ما هستیم که این بلاها را سر خودمان میآوریم.
وی گفت: دولت بعدی آمریکا هم همین است. حالا ممکن است تحریمها لَقتر شود اما سیاست ما که عوض نمیشود. سیاستهای ما خطاست که منافعش به کشور ما نمیرسد. جایی بیشتر خودش را نشان میدهد و جایی کمتر. ما همهاش در حال بحرانسازی هستیم و آن سیاست واقعی را که باید داشته باشیم، چه در داخل و چه در خارج نداریم و درست عمل نکردیم. ترامپ این کارها را میکند اما اگر او هم نباشد این سیاستهای ما ادامه دارد. چیزی خیلی به مردم نمیرسد. با همهی آنها که مشکل داشتند که گفتوگو میکردیم کسی فحش به آمریکا نمیداد که چرا تحریم گذاشته و ما دچار این مشکلات شدیم.
دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطر نشان کرد: تحریمهایی که ترامپ برقرار کرد هم مهم است، ولی ما میبینیم جاهایی که خودِ مدیران باید یک کارهایی بکنند… همه چیز که به فشارهای آمریکا و تحریمها و یا دخالتهای اصولگرایان که ربط ندارد، یک بخشهایی هم بالاخره دست خودشان است. اینطور باشد که همه چیزمربوط به آنطرف باشد پس رئیسجمهور چه کاره است؟! این طور نیست. ولی آن قسمتهایی که آقای روحانی میتوانست کارهایی بکند هم به نظر من سوءمدیریت انجام شد و نه فقط آقای روحانی، سیستم دچار سوءمدیریت شده است. ما مدیران درست و حسابی دیگر نداریم. مدیران ما تعداد ثابتی هستند که در یک چرخهی تنگ حضور دارند و فقط جابجا میشوند.
کارشناس داخلی: نظام چاره ای جز تسلیم ندارد
تنها راه مذاکره است و باید از پوستههایی که ۴۲ سال به دور خود کشیدهایم بیرون آییم…معتقدم که در منطقه تحولاتی به وجود خواهد آمد و دو کشور عراق و سوریه در آینده ای نزدیک به دنیای عرب بازخواهند گشت.
سایت خبرآنلاین در مصاحبه ای با یک کارشناس مسائل بینالمللی در تهران به بررسی وضعیت جمهوری اسلامی و تحولات آتی در منطقه و بهخصوص رابطه با آمریکا پرداخته است.
در این مصاحبه علی بیگدلی با توصیه به مقامات نظام میگوید: جمهوری اسلامی باید در سیاستش تجدید نظر کند چرا که شرایط مانند گذشته نیست و همین مسأله باید ما را ملزم به تغییر استراتژی دهد. مطرح شدن بحث هایی چون بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی و متعاقب آن اجرای تعهدات از سوی تهران تنها صحبتهای ایدهآلیستی است که ما شاهد چنین روندی نخواهیم بود. قطعاً مرحله دوم توافق برجام بسیار سنگینتر خواهد بود و میزان انتظارات طرف مقابل افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر آمریکا مشغول بررسی درخواستهای کشورهای منطقه شده است. کشورهایی مانند ترکیه، مصر و عربستان سعودی همه مطالبهگر شدهاند و خواستار این هستند تا مذاکرات با ایران مانند سالهای قبل تنها بر سر موضوع هستهیی نباشد و طیف دیگری از مسائل را دربربگیرد. هدف این فشارها قرار دادن ایران در یک تنگنای سیاسی، نظامی و امنیتی است تا در نهایت دست ایران از منطقه کوتاه شود.»
این کارشناس با اشاره به فضاحت لو رفته توسط مقامات حماس که پاسدار قاسم سلیمانی ۲۲میلیون دلار به آنها داده است و اینکه این اقدامات به جایی نرسیده، گفت: «در بحبوحه این تحولات شاهد انتشار اخباری هدفدار در رسانهها نیز هستیم؛ برای مثال یک عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی اعلام کرد که درخواست کمک از ایران داشته، چنین مسائلی بسیار جای بحث دارد و مهم تلقی میشود و باید پرسید از این هزینههای سنگین چه دستاوردی کسب کردهایم؟ از طرفی باید عنوان کنم که بیان چنین مطالبی در این برهه بیخود و بیجهت نبوده و نشان میدهد که فضای منطقه در موقعیتی به پیش میرود که به ضرر ما تمام میشود».
بیگدلی به مقامات نظام توصیه میکند که: «در چنین فضایی ایران باید از خود شکیبایی نشان داده و دست به اقدامی تحریکآمیز نزد. باید از پوستههایی که ۴۲سال به دور خود کشیدهایم بیرون آییم چرا که مؤثر واقع نشده و موجب ایجاد گسل عمیق میان مردم و دولت و ایران با دنیا شده است که متأسفانه هر روز این گسلها عمیقتر میشوند. تنها راهحل ورود به خرد سیاسی برای جبران این وضعیت است. شرایط امروز به هیچوجه مناسب نیست چرا که هر روز بیشتر و بیشتر با قرار گرفتن در تنگنای حلقههای امنیتی در حال از دست دادن موقعیت خود در داخل و منطقه هستیم».
وی با اشاره به ضعف جمهوری اسلامی در مواجه با آمریکا و کشورهای اروپایی میگوید: «برای نظام با توجه به شرایط وخیم اقتصادی و همهگیری بیماری کووید۱۹ راهی جز مذاکره وجود ندارد. معتقدم که در منطقه تحولاتی بهوجود خواهد آمد و دو کشور عراق و سوریه در آیندهای نزدیک به دنیای عرب برخواهند گشت».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر