امروز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت، علیرضا علینژاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. آقای علینژاد از مهرماه ۹۸ در بازداشت و یک سال اخیر را در زندان اوین به سر برده است. او پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد و دادگاه تجدید نظر نیز حکم صادره را عینا تایید کرد. با استناد به ماده ۱۳۴، از این حکم ۵ سال زندان در خصوص وی قابل اجرا است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، علیرضا علینژاد، زندانی سیاسی از زندان اوین به مرخصی ۵ روزه اعزام شد.
سعید دهقان وکیل دادگستری، با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود در این خصوص نوشت: این نخستین مرخصی آقای علینژاد بعد از ۵۹۵ روز تحمل حبس است که میتواند به آزادی مشروط منتهی شود. حق قانونی آزادی مشروط از سوم خرداد برقرار خواهد شد.
سعید دهقان در تاریخ ۲۵ بهمن ۹۹، از رد درخواست اعاده دادرسی علیرضا علینژاد، خبر داد.
علیرضا علینژاد در تاریخ ۳ مهرماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ ۱۸ اردیبهشت امسال پس از ۲۲۵ روز بازداشت موقت از بازداشتگاه ٢ الف سپاه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.
وی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال حبس، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس و در مجموع به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد و حکم صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا است.
علی (علیرضا) علینژاد نسبت برادری با مسیح علینژاد، روزنامه نگار ایرانی ساکن آمریکا دارد، بازداشت اعضای خانواده فعالان سیاسی برای تحت تاثیر قرار دادن فرد منتقد یا مخالف حکومت مسبوق به سابقه است.
سازمان عفو بین الملل نیز روز در تاریخ ۵ مهرماه ۹۸ با صدور بیانیه ای نسبت به این بازداشت ها واکنش نشان داد. به گفتهی فیلیپ لوتر، مدیر پژوهشها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بینالملل؛ «این دستگیریها اقدام گستاخانهای از جانب مقامها و مسئولان ایرانی برای مجازات کردن مسیح علینژاد به دلیل فعالیتهای مسالمتآمیزش در دفاع از حقوق زنان است. دستگیری بستگان یک کنشگر برای مرعوب کردن و ساکت کردن او برخورد شرمآور و بزدلانهای است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر