افشا گری حقایقی که پنهانند

۱۴۰۰ تیر ۹, چهارشنبه

زندان

 امروز چهارشنبه ۹ تیر، علی ارژنگی فردقوجه بیگلو، کودک-مجرم محبوس در زندان اردبیل، با اخذ رضایت از شکات پرونده در ازای پرداخت دیه، از مجازات اعدام نجات پیدا کرد. روز شنبه ۲۲ خرداد، این کودک مجرم با بریدن رگهای خود اقدام به خودکشی کرده بود. همزمان دادستان عمومی و انقلاب مینودشت از رهایی یک زندانی از اعدام در این شهر خبر داد. همچنین به گفته معاون قضایی دادگستری استان بوشهر، طی ۳ ماه نخست سال جاری ۷ زندانی در این استان از مجازات اعدام رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰، علی ارژنگی فردقوجه بیگلو، کودک-مجرم محبوس در زندان مرکزی اردبیل، با اخذ رضایت از شکات پرونده در ازای پرداخت دیه، از مجازات اعدام نجات پیدا کرد.

بر اساس این گزارش، مبلغ درخواستی دیه با کمک نهادهای حمایتی فراهم شده است.

روز شنبه ۲۲ خرداد امسال، این زندانی محکوم به اعدام با بریدن رگهای خود اقدام به خودکشی کرد و پس از بازگشت از بیمارستان به سلول انفرادی منتقل شد.

علی ارژنگی در سن ۱۷ سالگی به اتهام قتل بازداشت و از آن زمان تاکنون دربند جوانان زندان مرکزی اردبیل نگهداری می شود.

این کودک-مجرم پیشتر توسط شعبه ۳ دادگاه کیفری یک ویژه اطفال و نوجوانان از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد و حکم صادره به تایید دیوان عالی کشور رسید. گفته می‌شود که صدور این حکم در پی تایید رشد عقلی وی توسط پزشکی قانونی صورت گرفته است.

رهایی از اعدام یک زندانی در مینودشت

به گزارش ایرنا، دادستان عمومی و انقلاب مینودشت در استان گلستان از رهایی یک زندانی از اعدام در این شهر خبر داد.

یاسر بای اظهارداشت: محکوم این پرونده ۱۰ سال پیش هنگام دعوای لفظی، باعث مرگ جوان ۲۳ ساله شد و با درخواست اولیای دم حکم اعدام صادر و پس از طی تشریفات قضایی در نوبت اجرا قرار گرفت.

وی ادامه داد: نشست‌های متعددی با اولیای دم برگزار شد تا اینکه امروز خانواده مقتول بزرگوارانه از حق قانونی خود گذشتند و به این جوان فرصت جبران مافات دادند.

بای گفت: جوان ۳۰ ساله‌ای که امروز پس از ۱۰ سال بخشیده شد، هفتمین محکوم به اعدام گلستان در سال جاری است که با بخشش اولیای دم فرصت زندگی دوباره یافت.

رهایی ۷ زندانی از اعدام در بوشهر طی ۳ ماه نخست سال جاری

به گزارش تسنیم، معاون قضایی دادگستری استان بوشهر از بخشش ۷ محکوم به اعدام در این استان طی ۳ ماه نخست سال جاری خبر داد.

گشتاسبی افزود: با کمک کمیته صلح شورای حل اختلاف سال گذشته ۲۰ نفر از محکومان به اعدام در استان بوشهر از پای چوبه دار نجات یافتند.

اعدام

 روز دوشنبه ۷ تیر ۱۴۰۰ (۲۸ ژوئن ۲۰۲۱)، آرام فتحی شاعر و نویسنده  و ثریا حقدوست فعال مدنی اهل مریوان پس از ۱۱ روز بازداشت موقتاً و با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان‌آزاد شدند.

به گفته یک منبع مطلع نهادهای امنیتی این دو فعال کُرد را به "اقدام علیه امنیت ملی" و "تبلیغ علیه نظام" متهم کرده‌اند.

آرام فتحی و ثریا حقدوست روز پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ (۱۷ ژوئن ۲۰۲۱) توسط نیروهای اداره اطلاعات مریوان بازداشت شده بودند.

این دو فعال مدنی که هر دو از بیماری رنج می‌برند طی مدت بازداشت از حق دسترسی به مراکز درمانی خارج از زندان و همچنین داروهای خود محروم بوده‌اند.


۱۴۰۰ خرداد ۲۰, پنجشنبه

اعدام

 یک زندانی در زاهدان از بابت اتهام قتل همسر و دو تن از بستگان همسرش به اعدام در ملاعام محکوم شد. همچنین دو زندانی در شوشتر و کوهرنگ که پیشتر در پرونده های جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک متهم در زاهدان به اعدام در ملا عام محکوم شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان گفت: حکم اعدام در ملا عام برای داماد عصبانی که تعدادی از اعضای خانواده همسرش را به قتل رساند صادر و در صورت تایید در دیوان عالی کشور به زودی حکم اجرا می شود.

مهدی شمس آبادی، در بیان جزئیات بیشتر حادثه گفت: ضارب در تاریخ ۱۹ تیرماه سال ۹۹ ازدواج کرده بود و بعد از یک ماه با همسرش به اختلاف خورد و بنا بر اظهاراتش در مرجع قضایی بعد از گذشت یک ماه همسر وی ترک انقاق کرد و مطالبه مهریه داشته و منزل را ترک و به خانه پدرش رفته است.

وی بیان کرد: در حادثه دیشب داماد خانواده به دنبال همسرش رفت تا او را دوباره به خانه بازگرداند که با مقاومت رو به رو شد و متاسفانه ابتدا پدر خانمش را مجروح کرد و بعد از آن همسر، برادر همسر و خاله همسرش را با اسلحه کمری به قتل رساند.

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان ادامه داد: پلیس بلافاصله در محل حاضر شد و ۲ ساعت با ضارب که قصد خودکشی داشت مذاکره و او را دستگیر کرد و همان زمان وی به پزشکی قانونی جهت سلامت روحی و روانی معرفی شد.

رهایی از اعدام یک زندانی در کوهرنگ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون قضایی و رئیس شورا‌ی حل اختلاف استان چهارمحال وبختیاری از سازش در یک پرونده قتل پس از گذشت شش سال در کوهرنگ خبر داد.

کرم شیخ پور افزود: درگیری بین دو طایفه منجر به وقوع یک قتل شده بود.

وی گفت: با تلاش اعضای شورای حل اختلاف استان و با رضایت اولیای دم، یک پرونده قتل که منجر به صدور رأی اعدام برای متهم شده بود، منجر به صلح و سازش شد.

رهایی از اعدام یک زندانی در شوشتر

به گزارش میزان، رئیس دادگستری شوشتر اظهار داشت: با تلاش دادستانی و اعضای شورای حل اختلاف این شهرستان، یک محکوم به اعدام ۴۸ ساعت قبل از اجرای حکم با عفو و بخشش اولیاء دم از مجازات نجات یافت.

مصطفی آباد، رئیس دادگستری شوشتر بیان داشت: سال ۹۴ در جریان یک نزاع، یکی از متنازعین به منزل همسایه خود پناه می‌برد و پس از مدت کوتاهی این موضوع تبدیل به درگیری می‌ شود که پدر همسایه توسط متهم به ضرب گلوله کشته و پس از آن متواری می‌شود.

وی افزود: پس از دستگیری متهم و طی مراحل قانونی، پرونده جهت اجرای حکم اعدام، به اجرای احکام ارجاع داده می‌شود.

آباد خاطر نشان کرد: در این ۵ سال، بزرگان و خیرین فراوانی جهت جلب رضایت و عفو و بخشش اولیاء دم واسطه شده اند، ولی نتیجه‌ ای حاصل نشد و خانواده مقتول بر اجرای حکم پافشاری می‌کردند.

وی بیان داشت: سرانجام اولیاء دم با اصرار بر اجرای اعدام، مقدمات اجرای حکم انجام شد که در ۴۸ ساعت باقیمانده برای اجرای حکم، با توجه به پشیمانی متهم از ارتکاب این جنایت و درخواست وی و خانواده او از شورای حل اختلاف شوشتر برای جلب رضایت اولیاء دم، اعضاء شورای حل اختلاف این شهرستان بلافاصله به این موضوع ورود کرده و با استفاده از ظرفیت سادات، خیرین و بزرگان منطقه بالاخره با رضایت خانواده مقتول، اجرای حکم را مدت یک ماه به تعویق می‌اندازند تا زمینه صلح و سازش در این پرونده را فراهم کنند.

رئیس دادگستری شوشتر گفت: در فرصت اخذ شده دادستان، اعضاء شورای حل اختلاف این شهرستان، بزرگان، ریش سفیدان، خیرین و معتمدین منطقه با پیگیری‌های مستمر و زیاد و برگزاری چندین جلسه با اولیاء دم، موفق به جلب رضایت خانواده مقتول شدند و این پرونده پس از ۵ سال به صلح و سازش منتهی شد.

زندان اوین

معصومه عسکری، معلم بازنشسته امروز چهارشنبه ۱۹ خردادماه از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. خانم عسکری به بیماری‌های اعصاب و روان، کلیوی، کبد و دیابت مبتلا است و با گذشت ۴ ماه از صدور دستور پزشکی قانونی، مبنی بر دوری خانم عسکری از زندان، امین وزیری دادیار ویژه ناظر بر زندانیان سیاسی از تائید آن خودداری کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۹ خردادماه ۱۴۰۰، معصومه عسکری، معلم بازنشسته از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد.

به گفته علی شریف زاده، وکیل مدافع وی، به خانم عسکری به بیماری‌های اعصاب و روان، کلیوی، کبد و دیابت مبتلا است. تاکنون با گذشت ۴ ماه از صدور دستور پزشکی قانونی مبنی بر دوری از زندان، امین وزیری، دادیار ویژه ناظر بر زندانیان سیاسی از تایید آن خودداری کرده بود.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۱ مردادماه ۹۷ در جریان اعتراضات خیابانی در تهران بازداشت، به زندان قرچک منتقل و پس از چند روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.

معصومه عسکری در آذرماه ۹۷ یک بار دیگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از یک ماه بازجویی در بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۱۲ دیماه به بند زنان این زندان منتقل شد.

وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا در دادگاه تجدید نظر عیناً تایید شده است.

معصومه عسکری معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۱۶ ساله‌اش است.

بازداشت

 علی نوری زاد، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری دیماه ۹۸، چهارشنبه ۱۹ خردادماه، از زندان تهران بزرگ به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. آقای نوری زاد در تاریخ ۱۲ مهرماه ۹۹ بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت ۳ سال و شش ماهه خود به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰، علی نوری زاد، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری دیماه ۹۸ و فرزند محمد نوری‌زاد، از زندان تهران بزرگ به مرخصی اعزام شد.

آقای نوری زاد به صورت کوتاه مدت و به مدت ۵ روز به مرخصی اعزام شده است.

علی نوری زاد روز یکشنبه ۲۲ دی ماه ۹۸، در جریان تجمعات اعتراضی نسبت به ساقط کردن هواپیمای اکراینی توسط پدافند نیروی هوا فضای سپاه و ابراز همدردی با خانواده قربانیان، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۹۸، با تودیع قرار وثیقه ۸۵۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد و این حکم به تایید دادگاه تجدیدنظر استان تهران رسید.

آقای نوری زاد در تاریخ ۱۲ مهر ۹۹، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۹۸، پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین، توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران ساقط شد. صبح شنبه ۲۱ دی ماه همان سال، ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن تایید این واقعه مدعی شد که هدف گیری هواپیمای مسافربری غیرعمدی و ناشی از خطای عامل انسانی بوده است. این موضوع منجر به موجی از اعتراضات به خصوص در دانشگاه‌های مختلف کشور شد.

۱۴۰۰ خرداد ۱۶, یکشنبه

بازداشت

 هفته گذشته یک دانشجوی کُرد در شهر تهران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل شده است.

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۳۰ آوریل ۲۰۲۱)، ویان محمدی، دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه تهران و اهل مریوان توسط نیروهای اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شده است.

به گفته یک منبع مطلع، ۱۸ نفر از نیروهای وابسته به اطلاعات سپاه به منزل ویان محمدی در تهران هجوم برده و علاوه‌ بر اذیت و آزار خانواده وی اقدام به بازداشت خانم محمدی، تفیش منزل و ضبط  وسایل شخصی نظیر کامپیوتر، مبایل و کتاب‌‌هایش کرده‌اند.

یکی از نزدیکان خانواده محمدی در اینباره به هه‌نگاو اعلام کرد که ویان محمدی ابتدا به بازداشتگاه زندان اوین در تهران منتقل و از آنجا نیز به بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شده است.

این منبع در ادامه اعلام کرد که تاکنون دلیل یا دلایل بازداشت ویان محمدی نامعلوم است و پیگیری‌های خانواده ایشان برای تماس با وی بی نتیجه مانده است.

گفتنیست که، فرامرز محمدی، همسر ویان محمدی نیز روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۹ ژانویه ۲۰۲۱) در جریان بازداشت‌های گسترده شهروندان کُرد در دی ماه سال گذشته بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه سنندج منتقل شده بود.  وی پس از نزدیک به ٤٠ روز  بازداشت با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی و موقتاً از زندان‌آزاد شده بود.

اعدام

  حکم اعدام دو متهم در تهران در دیوان عالی کشور تایید شد. این دو متهم پیشتر در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام قتل پای میز محاکمه رفته و به اعدام محکوم شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، حکم اعدام دو متهم که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند در دیوان عالی کشور تایید شد.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از عصر چهارم مردادماه سال ۹۸، به دنبال درگیری مقابل یک بوتیک لباس در ورامین آغاز شد. در آن درگیری صاحب مغازه که مرد ۳۷ ساله ای به نام میثم بود چاقو خورد و به بیمارستان منتقل شد.

شواهد نشان می‌داد وی در درگیری با دو برادر به نام یزدان و سامان زخمی شده است. دو برادر بازداشت شدند و میثم که به بیمارستان منتقل شده بود ساعتی بعد به خاطر شدت جراحات جان باخت و دو برادر به درگیری با صاحب مغازه اعتراف کردند.

آنها به بازسازی صحنه جرم پرداختند و به اتهام مشارکت در قتل در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستادند.

در ابتدای آن جلسه اولیای درخواست اعدام را برای دو فرد مطرح کردند.

پدر قربانی گفت: پسرم سال‌ها بود بوتیک لباس داشت. این دو فرد سر قیمت لباس با پسرم درگیر شدند و بی رحمانه او را کشتند. حالا من برای هر دو آنها درخواست اعدام دارم.

سپس یزدان ۳۹ ساله در جایگاه ویژه ایستاد و قتل را گردن گرفت.

وی در تشریح جزئیات ماجرا گفت: من به مغازه میثم رفته بودم تا لباس بخرم اما سر قیمت لباس با هم بحث کردیم. او یکباره عصبانی شد و با میله آهنی به من حمله کرد و من را از مغازه بیرون انداخت. من که از رفتار او ناراحت شده بودم با چوب و چاقو به سمت مغازه اش رفتم.

وی ادامه داد: میثم عصبانی بود که لباس هایش را از تنش در آورد تا با هم درگیر شویم. درگیری میان ما بالا گرفت و او چند ضربه با میله آهنی به من زد. من هم چاقو کشیدم و می‌خواستم به کتف او بزنم اما چون یکباره حرکت کرد، چاقو ناخواسته به شاهرگ او برخورد کرد.

وی درباره اتهام برادرش گفت: برادرم در این قتل دستی نداشت. وقتی درگیری من و صاحب مغازه بالا گرفت پسرم که همراهم بود به بیرون از مغازه رفت و برادرانم را که کمی آن طرف‌ تر قصابی داشت صدا کرد. همان موقع برادرم به حمایت از من وارد مغازه شد، اما هیچ ضربه ای به میثم نزد. من به تنهایی باعث مرگ او شدم.

وقتی سامان ۳۵ ساله در جایگاه ایستاد، منکر مشارکت در قتل شد.

وی گفت: من در مغازه قصابی بودم که برادرزاده ام در حالی که هراسان بود مقابل مغازه آمد و گفت پدرش با صاحب بوتیک درگیر شده و صاحب بوتیک می‌خواهد پدرش را بکشد. من بلافاصله به آنجا رفتم. میثم لباسش را در آورده بود و عربده می کشید. من برای کمک به آنجا رفته بودم و می خواستم به دعوا پایان دهم. اما حالا به اتهام مشارکت در قتل بازداشت شده ام. من اتهامم را قبول ندارم.

در پایان جلسه دادگاه قضات بر اساس فیلم موجود از صحنه قتل ۲ متهم این پرونده را به اعدام و پرداخت دیه به خاطر ضرباتی که به مقتول وارد کرده بودند محکوم کردند. این حکم در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و قطعی شد.

اعدام

  حکم اعدام دو متهم در تهران در دیوان عالی کشور تایید شد. این دو متهم پیشتر در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام قتل پای میز محاکمه رفته و به اعدام محکوم شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، حکم اعدام دو متهم که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند در دیوان عالی کشور تایید شد.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از عصر چهارم مردادماه سال ۹۸، به دنبال درگیری مقابل یک بوتیک لباس در ورامین آغاز شد. در آن درگیری صاحب مغازه که مرد ۳۷ ساله ای به نام میثم بود چاقو خورد و به بیمارستان منتقل شد.

شواهد نشان می‌داد وی در درگیری با دو برادر به نام یزدان و سامان زخمی شده است. دو برادر بازداشت شدند و میثم که به بیمارستان منتقل شده بود ساعتی بعد به خاطر شدت جراحات جان باخت و دو برادر به درگیری با صاحب مغازه اعتراف کردند.

آنها به بازسازی صحنه جرم پرداختند و به اتهام مشارکت در قتل در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستادند.

در ابتدای آن جلسه اولیای درخواست اعدام را برای دو فرد مطرح کردند.

پدر قربانی گفت: پسرم سال‌ها بود بوتیک لباس داشت. این دو فرد سر قیمت لباس با پسرم درگیر شدند و بی رحمانه او را کشتند. حالا من برای هر دو آنها درخواست اعدام دارم.

سپس یزدان ۳۹ ساله در جایگاه ویژه ایستاد و قتل را گردن گرفت.

وی در تشریح جزئیات ماجرا گفت: من به مغازه میثم رفته بودم تا لباس بخرم اما سر قیمت لباس با هم بحث کردیم. او یکباره عصبانی شد و با میله آهنی به من حمله کرد و من را از مغازه بیرون انداخت. من که از رفتار او ناراحت شده بودم با چوب و چاقو به سمت مغازه اش رفتم.

وی ادامه داد: میثم عصبانی بود که لباس هایش را از تنش در آورد تا با هم درگیر شویم. درگیری میان ما بالا گرفت و او چند ضربه با میله آهنی به من زد. من هم چاقو کشیدم و می‌خواستم به کتف او بزنم اما چون یکباره حرکت کرد، چاقو ناخواسته به شاهرگ او برخورد کرد.

وی درباره اتهام برادرش گفت: برادرم در این قتل دستی نداشت. وقتی درگیری من و صاحب مغازه بالا گرفت پسرم که همراهم بود به بیرون از مغازه رفت و برادرانم را که کمی آن طرف‌ تر قصابی داشت صدا کرد. همان موقع برادرم به حمایت از من وارد مغازه شد، اما هیچ ضربه ای به میثم نزد. من به تنهایی باعث مرگ او شدم.

وقتی سامان ۳۵ ساله در جایگاه ایستاد، منکر مشارکت در قتل شد.

وی گفت: من در مغازه قصابی بودم که برادرزاده ام در حالی که هراسان بود مقابل مغازه آمد و گفت پدرش با صاحب بوتیک درگیر شده و صاحب بوتیک می‌خواهد پدرش را بکشد. من بلافاصله به آنجا رفتم. میثم لباسش را در آورده بود و عربده می کشید. من برای کمک به آنجا رفته بودم و می خواستم به دعوا پایان دهم. اما حالا به اتهام مشارکت در قتل بازداشت شده ام. من اتهامم را قبول ندارم.

در پایان جلسه دادگاه قضات بر اساس فیلم موجود از صحنه قتل ۲ متهم این پرونده را به اعدام و پرداخت دیه به خاطر ضرباتی که به مقتول وارد کرده بودند محکوم کردند. این حکم در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و قطعی شد.Facebook

زندانیان

 مشاهده علائم ویروس کرونا در میان زندانیان محبوس در سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج موجب افزایش نگرانی در خصوص شیوع گسترده این ویروس در میان زندانیان این بند شده است. تاکنون دو تن از زندانیان در پی تایید ابتلا به ویروس کرونا به بند امن این زندان منتقل شده‌اند. همچنین یک زندانی علیرغم وخامت حال و بروز علائم ویروس کرونا از رسیدگی پزشکی محروم مانده و کماکان بدون رعایت غربالگری و فاصله‌گذاری اجتماعی در این بند به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مشاهده علائم ویروس کرونا در میان زندانیان محبوس در سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج موجب افزایش نگرانی در خصوص شیوع گسترده این ویروس در میان زندانیان این بند شده است.

روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه، ابتلای دو تن از زندانیان به نام های شمس حسن زاده و محمد نوروزی، به ویروس کرونا تایید شده و این زندانیان به بند امن این زندان منتقل شدند. این افراد از بیماری‌های زمینه‌ای دیگری نیز رنج می‌برند.

همچنین یک زندانی هم سلول این شهروندان به نام “نصرالله هادیان، فرزند عباس، حدودا ۵۰ ساله، متهم به مشارکت در قتل” که از سال ۹۵ تاکنون در زندان بسر می‌برد، علیرغم وخامت حال و بروز علائم ویروس کرونا از رسیدگی پزشکی محروم مانده و کماکان بدون رعایت غربالگری و فاصله‌گذاری اجتماعی در این بند به سر می‌برد.

به گفته یک منبع مطلع درخواست آقای هادیان برای انتقال به بهداری با واکنش تند مسئولان بهداری و الله کرم عزیزی، رئیس زندان رجایی شهر کرج مواجه شده است.

لازم به ذکر است؛ سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج محل نگهداری زندانیان بالای ۵۰ سال با اتهام قتل بوده و هم اکنون ۷۶ زندانی در این سالن نگهداری می شوند.

 هرانا پیشتر طی گزارشاتی از تایید ابتلای ۱۱۹ زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج به ویروس کرونا و فوت یک زندانی در پی ابتلا به ویروس کرونا در این زندان خبر داده بود.

۱۴۰۰ خرداد ۱۵, شنبه

محکومیت

 شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت مونا مهرابی، الهام کرم پیشه، افسانه یادگار اردستانی و احسان الله یادگار اردستانی، شهروندان بهائی را عینا تایید کرد. این شهروندان پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران هریک به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محکومیت چهار شهروند بهائی توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و اخیرا به این شهروندان ابلاغ شده است، مونا مهرابی، الهام کرم پیشه، افسانه یادگار اردستانی و احسان الله یادگار اردستانی از بابت اتهام“عضویت در تشکیلات غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” هر یک به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

مونا مهرابی، الهام کرم پیشه، افسانه یادگار اردستانی و احسان الله یادگار اردستانی مهرماه سال ۹۷ به صورت غیابی و بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۲۰ سال زندان محکوم شدند که پس از پذیرش درخواست واخواهی و برگزاری جلسه دادگاه نهایتا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد، از بابت این اتهام به مجموعا ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند. صفا فرقانی ارانی و مهرداد فرقانی ارانی دو هم پرونده‌ای دیگر این شهروندان نیز در این مرحله از بابت همین اتهام به ۵ سال حبس محکوم شده بودند.

دادگاه در خصوص صدور این حکم به مواردی همچون شناسایی و آموزش افراد بی بضاعت و کودکان بدسرپرست و محروم از تحصیل و اهدای هدیه به این کودکان و تهیه بروشور به مناسبت روز جهانی هلال احمر و صلیب سرخ و روز جهانی کودک استناد کرده است. صدور این رای در حالی است که این شهروندان اقدامات خود را در جهت خدمت به بشریت و گسترش روحیات متعالی انسانی عنوان کرده بودند.

این شهروندان پیشتر در سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده استFacebook

زندانی

 روز پنج‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ (۸ آوریل ۲۰۲۱)، دست‌کم سه زندانی که از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده‌اند، به سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شده و قرار است که حکم آنها طی روزهای آتی به اجرا در آید.

تاکنون هویت دو نفر از این زندانیان به نام‌های یوسف رشو هشتیان و بایزدی رشیدی برای هه‌نگاو احراز شده است. هویت نفر سوم تاکنون برای هه‌نگاو احراز نشده است.

روز یک‌شنبه ۱۵ فروردین (۴ آوریل) نیز حکم اعدام سه زندانی به نام‌های احد حبیب‌وند، محمدکریم محمودی و صادقی محی به همین اتهام در زندان مرکزی ارومیه اجرا شده بود.

بازداشت کورد ها

 حکم اعدام ارسلان خودکام، زندانی سیاسی کُرد با استناد به ماده ۲۰ کمیسیون عفو بخشودگی با یک درجه تخفیف به حبس ابد کاهش یافت.

ارسلان خودکام آبان ماه ۱۳۹۹ (اکتبر ۲۰۲۰) طی نامه‌ای خطاب به ریاست قوه قضاییه خواستار رسیدگی مجددا پرونده‌اش و برگزاری دادگاهی عادلانه بدور از نفوذ فشار نهادهای امنیتی شده بود. گفتنیست که امروز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه این‌ حکم رسماً در زندان مرکزی ارومیه به وی ابلاغ شده است.

ارسلان خودکام ۴۸ سالە، روز دوشنبە ٣ اردیبهشت ٩٧ ( ٢٣ آوریل ٢٠١٨) در حالی کە عضو سپاه پاسداران بود و برای ماموریتی بە اشنویە رفتە بود، بە اتهام همکاری با حزب دمکرات کردستان (حدک) بازداشت شد. وی اواخر مردادماه همان سال (تابستان ٢٠١٨) از سوی شعبە ٣٢ دادسرای نظامی ارومیە بە اتهام جاسوسی برای حزب دمکرات کردستان بە اعدام محکوم و از آن زمان در زندان مرکزی ارومیە محبوس می باشد.

وی در حین محاکمە از داشتن حق وکیل محروم بودە و وکیل تسخیری برایش گذآشتەاند کە یک قاضی بازنشستە دادسرای نظامی بودە و این وکیل هم بە آنها گفتە کار از کار گذشتە و تنها رئیس قوە قضائییە می تواند حکم را متوقف کند.

 

این شهروند اهل مهاباد پیشتر بە مدت یک سال عضو حزب دمکرات کردستان ایران بودە و پس از جدایی از این حزب بە ایران بازگشتە و بازداشت می شود و سپس بە دلیل اینکە شاکی خصوصی نداشتە آزاد می شود.

ارسلان خودکام (سهرابی) در دهە ٨٠ بە عضویت سپاه پاسداران در آمدە و بە مدت ١٦ سال (تا زمان بازداشت) در این این سازمان فعالیت داشتە است.

 

بازداشت دانشجو

 روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۳۰ آوریل ۲۰۲۱)، ویان محمدی، دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه تهران و اهل مریوان توسط نیروهای اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شده است.

به گفته یک منبع مطلع، ۱۸ نفر از نیروهای وابسته به اطلاعات سپاه به منزل ویان محمدی در تهران هجوم برده و علاوه‌ بر اذیت و آزار خانواده وی اقدام به بازداشت خانم محمدی، تفیش منزل و ضبط  وسایل شخصی نظیر کامپیوتر، مبایل و کتاب‌‌هایش کرده‌اند.

یکی از نزدیکان خانواده محمدی در اینباره به هه‌نگاو اعلام کرد که ویان محمدی ابتدا به بازداشتگاه زندان اوین در تهران منتقل و از آنجا نیز به بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شده است.

این منبع در ادامه اعلام کرد که تاکنون دلیل یا دلایل بازداشت ویان محمدی نامعلوم است و پیگیری‌های خانواده ایشان برای تماس با وی بی نتیجه مانده است.

گفتنیست که، فرامرز محمدی، همسر ویان محمدی نیز روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۹ ژانویه ۲۰۲۱) در جریان بازداشت‌های گسترده شهروندان کُرد در دی ماه سال گذشته بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه سنندج منتقل شده بود.  وی پس از نزدیک به ٤٠ روز  بازداشت با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی و موقتاً از زندان‌آزاد شده بود.

زندانی

 ساعات اولیه بامداد روز یک‌شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ (۴ آوریل ۲۰۲۱) حکم اعدام  سە زندانی کُرد که به اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند در زندان مرکزی ارومیه به اجرا در آمد.

هویت این سە نفر که برای هه‌نگاو احراز شده است به شرح زیر است؛

۱ـ احد حبیب‌وند اهل ارومیه

٢_ محمد کریم محمودی اهل اشنویه

٣_ صادقی محی اهل ارومیه

این سە زندانی روز گذشته به سلول انفرادی زندان ارومیه منتقل شده بودند و خانواده‌های آنها آخرین دیدار را با آنها انجام داده بودند.

اعدام

 روز یک‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۹ می ۲۰۲۱)، مصادف است با یازدهمین سالگرد اعدام فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌هولی، علی حیدریان و مهدی اسلامیان که مخفیانه و بدون اطلاع وکیل و خانواده‌های خود در زندان اوین تهران اعدام شدند.

این پنج زندانی سیاسی روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ (۹ می ۲۰۱۰) در حالی مخفیانه اعدام شدند که روند  حقوقی پرونده ‌آنها پر از نقص‌های قضایی بود و به گفته آقای خلیل بهرامیان وکیل فرزاد کمانگر، آنها در یک دادگاه ۶ دقیقه‌ای محاکمه شده‌اند.

اکنون و با گذشته ۱۱ سال از اجرای حکم اعدام این پنج زندانی سیاسی تاکنون اجساد آنها به خانواده‌هایشان تحویل داده نشده و یا محل دفن آنها را به خانواده‌های این پنج زندانی سیاسی اطلاع نداده است.

گفتنیست که جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه حاکمیت خود همواره از تحویل اجساد زندانیان سیاسی کُرد که اعدام شده‌اند و همچنین افرادی که در جنگ میان نیروهای سپاه پاسداران و نیروهای احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت کشته شده‌اند خودداری کرده است و می‌توان گفت که متهم به ارتکاب جرم ناپدیدسازی اجباری هستند.

بازداشت شدگان

 ویان محمدی، دانشجوی بازداشت شده اهل مریوان از روز یک‌شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ (۳۰ می ۲۰۲۱)، به نشانه اعتراض به تمدید قرار بازداشتش در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه  دست به اعتصاب غذا زده است.

یکی از نزدیکان خانواده محمدی در این رابطه به هه‌نگاو اعلام کرد که پس از آنکه ویان محمدی اعتصاب غذای خود را آغاز کرده است، از حق تماس تلفنی با خانواده‌اش نیز محروم شده  شده است.

ویان محمدی، دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه تهران و اهل مریوان،  روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۳۰ آوریل ۲۰۲۱) توسط نیروهای اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد.

پیشتر هه‌نگاو گزارش داده بود که، ۱۸ نفر از نیروهای وابسته به اطلاعات سپاه به منزل ویان محمدی در تهران هجوم برده و علاوه‌ بر اذیت و آزار خانواده وی اقدام به بازداشت خانم محمدی، تفیش منزل و ضبط  وسایل شخصی نظیر کامپیوتر، مبایل و کتاب‌‌هایش کرده‌اند.

گفتنیست که، فرامرز محمدی، همسر ویان محمدی نیز روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۹ ژانویه ۲۰۲۱) در جریان بازداشت‌های گسترده شهروندان کُرد در دی ماه سال گذشته بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه سنندج منتقل شده بود.  وی پس از نزدیک به ٤٠ روز  بازداشت با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی و موقتاً از زندان‌آزاد شده بود.

زندانی سیاسی

 واحد علی‌ نژاد زندانی سیاسی اهل شهرستان اشنویه، از زندان نقده به زندان اشنویه منتقل شد. آقای علی نژاد در شهریورماه سال ۹۹ جهت تحمل دوران محکومیت ۶ سال حبس خود بازداشت و به زندان نقده منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، واحد علی‌نژاد زندانی سیاسی اهل شهرستان اشنویه، از زندان نقده به زندان اشنویه منتقل شد.

آقای علی‌نژاد در تابستان ٩٧ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

این زندانی سیاسی اوایل دی‌ماه ۹۸، به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام توسط دادگاه انقلاب اشنویه به شش سال حبس تعزیری محکوم و نهایتا در شهریور ۹۹ جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان نقده منتقل شد.

این زندانی سیاسی، از اواسط اسفندماه ۹۹ تا اواخر اردیبهشت ماه سال جاری طی سه مرتبه از زندان نقده به مرخصی اعزام و با پایان مرخصی به زندان بازگشت.

ازار جنسی

 یک متهم به آزار جنسی چند زن در رباط کریم توسط نیروهای پلیس بازداشت شد. این فرد متهم است که به بهانه مسافربری، زنان و دختران را ربوده و آنها را مورد تجاوز قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، مردی در رباط کریم که متهم است چند زن و دختر را مورد تجاوز قرار داده توسط نیروهای پلیس بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، متهم که راننده یک خودروی تیبا است، در آبشناسان دختران جوان را به عنوان مسافر سوار می کرد و با تغییر مسیر و ورود به جاده های خاکی، آنها را مورد تجاوز قرار می داد.

بدنبال دستگیری متهم و انجام بازجویی ها، مشخص شد که وی پیش از این نیز با یک پراید آلبالویی در چند نوبت زنان و دختران را مورد آزار و اذیت قرار داده است.

لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.