افشا گری حقایقی که پنهانند

۱۴۰۰ بهمن ۷, پنجشنبه

حکم یک زندانی

 حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شده بود، به تایید دیوان عالی کشور رسید.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مدارا، دیوان عالی کشور حکم اعدام یک زندانی را تایید کرد.

بر اساس این گزارش، این زندانی که محمد نام دارد، متهم است که در تاریخ ۱۶ بهمن سال ۹۷، مردی را با هویت اختصاری «ن-الف» در میدان فلسطین شهرستان قوچان و با وارد آوردن ضربات کلنگ، به قتل رسانده است. زمانی که یکی از رهگذران سعی در نجات مضروب را داشته، او از این اقدام ممانعت به عمل آورده و مدعی شده که قضیه “ناموسی” است.

فرد مجروح به مرکز درمانی انتقال یافت اما او دیگر علایم حیاتی نداشت و بر اثر عوارض ناشی از اصابت ضربات دسته کلنگ جان خود را از دست داد.

محمد چند ساعت بعد در یکی از روستاهای اطراف بازداشت شد. او در جلسات بازپرسی و بازسازی صحنه قتل به بازپرس پرونده گفت: از مدتی قبل با «ن-الف» اختلاف داشتم چرا که او به دخترم تعرض کرده بود و من هم شکایت کردم که پرونده در شعبه کیفری قوچان رسیدگی شد و چند روز قبل نیز شهودی را به دادگاه بردم ولی روز حادثه پیامکی برایم آمد و وقتی متن ابلاغیه را دیدم تازه فهمیدم که «ن-الف» تبرئه شده است.

متهم ادامه داد: خیلی عصبانی شدم و به طرف دادسرا رفتم تا با مسئولان قضایی دیدار کنم و چون در جلسه کاری بودند، موفق به دیدار آن ها نشدم. در این هنگام وقتی به طرف منزل می رفتم به خاطر آوردم که باید دسته کلنگ بخرم چرا که یخبندان بود و برای شکستن یخ ها نیاز به کلنگ داشتم به همین دلیل مسیرم را تغییر دادم و یک دسته کلنگ از ابزار فروشی خریدم و به طرف میدان فلسطین به راه افتادم.

محمد گفت: در همین حال بود که به طور اتفاقی «ن-الف» را دیدم و به دلیل کینه ای که از او در دل داشتم به سمت او رفتم و ضربات دسته کلنگ را بر سرش زدم چرا که او در سالن دادگاه به من گفته بود هیچ کاری نمی توانی انجام بدهی. البته من قصد کشتنش را نداشتم و تنها می خواستم او را ادب کنم.

پس از صدور صدور کیفرخواست، این پرونده به شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی ارسال شد. در جلسات دادگاه که به ریاست قاضی «هادی دنیادیده» و مستشاری قاضی غلامرضا مصطفوی برگزار شد.

متهم در جایگاه ویژه ایستاد و گفت: می خواستم او را ادب کنم. او را زدم چون به دخترم تعرض کرده بود. او حتی جلوی شهودی را که به دادگاه بردم می گرفت و ایجاد مزاحمت می کرد. آن روز وقتی به سمت میدان فلسطین رفتم، ناگهان «ن-الف» را گوشی به دست دیدم که نیمه ایستاده بود و کاغذی هم در دست دیگرش داشت. زمانی که به او رسیدم به خاطر شکایتی که کرده بودم، سر همان موضوع سعی کردم با او گفت و گو کنم ولی او به حرفم توجهی نکرد. قصد کشتن نداشتم فقط می خواستم دهانش را ببندم تا از این ماجرا هر جایی صحبت نکند.

پس از برگزاری جلسات دادگاه، قضات شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی رای به اعدام متهم دادند. پس از صدور رای و با اعتراض وکیل مدافع و متهم، این پرونده برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال شد.

اما شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور رای صادره را تایید و پرونده را برای اجرای حکم به دادسرای عمومی و انقلاب ارسال کرد.

۱۴۰۰ بهمن ۴, دوشنبه

حبس

 هه‌نگاو: عظیمه ناصری فعال زن اهل بوکان که تابستان امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به حبس محکوم شد. 

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی روزهای گذشته، عظیمه ناصری فعال زن اهل بوکان توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری این شهر به ریاست قاضی «پیمان رستمی» به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. 
به گفته یک منبع مطلع، این حکم به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت صادر شده و حبس تعزیری وی تبدیل به جزای نقدی ۶ میلیون تومان شده است. 

عظیمه ناصری روز سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ (۲۷ جولای ۲۰۲۱) توسط نیروهای اطلاعات سپاه در بوکان بازداشت و پس از نزدیک به ۴۰ روز بازداشت با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود. 

گفتنیست که این فعال کُرد روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ و هم‌زمان با بازداشت گسترده فعالین کُرد باداشت شده بود که حکم صادره برای این پرونده تاکنون ابلاغ نشده است.

زنان

 هه‌نگاو: زهرا محمدی از فعالین مدنی و مدرس زبان کُردی که چندی پیش جهت سپری نمودن دوران محکومیت خود را به اجرای احکام سنندج معرفی کرده بود، پس از دو هفته باز بند قرنطینه به بند عمومی زندان منتقل شد. 

بر پایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ (۲۲ ژانویه ۲۰۲۲)، زهرا (زارا) محمدی مدرس زبان کُردی و مسئول انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین پس از دو هفته نگهداری در بند قرنطینه به بند عمومی کانون اصلاح و تربیت سنندج معروف به بند زنان زندان منتقل شد. 

این مدرس زبان کُردی ظهر روز شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ (۸ ژانویه ۲۰۲۲)، جهت سپری نمودن دوران محکومیت ۵ ساله، به اجرای احکام سنندج احضار و و بازداشت شده بود. 

زهرا محمدی ۳۰ساله و مسئول انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین روز پنج‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ (۲۳ می‌۲۰۱۹) پس از هجوم نیروهای اداره اطلاعات به منزلش همراه با دو عضو دیگر این انجمن بازداشت و پس از ۷ ماه با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا پایان اتمام مراحل دادرسی آزاد شده بود. 

وی نهایتاً تیر ماه سال ۱۳۹۹ توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی به اتهام «تشکیل گروه علیه امنیت کشور» به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم گردید. صدور حکم ۱۰ سال حبس به اتهام تشکیل گروه در حالی است که زهرا محمدی تنها عضو انجمن نوژین بوده و در رای اصداری انجمن نوژین از تمامی اتهامات وارده تبرئه شده بود. 

این حکم مهر ماه همان سال (اکتبر ۲۰۲۰) توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان به ریاست قاضی “مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری کاهش یافت. 

شایان ذکر است که دیوان عالی کشور فرجام خواهی وکلای زهرا محمدی را رد کرده بود و طی روزهای اخیر نیز، حسینی رئیس کل دادگستری استان کُردستان با اعمال ماده ۴۷۷ در این پرونده مخالفت نموده بود. 

زهرا محمدی به مدت ۱۲ سال است که در روستاهای اطراف و نیز شهر سنندج مشغول تدریس زبان کُردی بصورت داوطلبانه می‌باشد. وی همچنین یکی از موسسین انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین بوده که حوزه فعالیت آن فعایتهای مدنی و عام المنفعه در شهرهای کُردستان می‌باشد.

زندانی

 

صدور حکم اعدام و حبس ابد برای چهار زندانی در زاهدان

خبرگزاری هرانا – ادریس جمشیدزهی زندانی محبوس در زندان زاهدان از بابت اتهام “قتل یک مامور بسیجی”، توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شد. همچنین محمود ستوان، عبدالعزیز ستوان و محمد صالح شهدادزهی سه هم پرونده ای وی به حبس ابد محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، دادگاه کیفری زاهدان محمود ستوان، عبدالعزیز ستوان، محمد صالح شهدادزهی و ادریس جمشیدزهی را به اعدام و حبس ابد محکوم کرد.

بر اساس حکم صادره ادریس جمشیدزهی از بابت اتهام قتل یک مامور بسیجی به اعدام و سه متهم دیگر پرونده از بابت اتهام معاونت در قتل هر یک به حبس ابد محکوم شدند.

زندانیان مذکور که اواخر سال ۹۷ از زندان زاهدان به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده بودند، چندی پیش مجددا به زندان زاهدان منتقل شدند.

این افراد در بهمن ماه سال ۹۶ پس از ماه ها نگهداری در بازداشتگاه وزارت اطلاعات به همراه دو هم‌ پرونده‌ای دیگر خود به بند ۳ زندان مرکزی زاهدان منتقل شده بودند.

خودسوزی یک زن

 

خودسوزی یک زن در ارومیه

خبرگزاری هرانا – روز جمعه ۱۰ دی ماه، یک زن در ارومیه اقدام به خودسوزی کرد. وی پس از خودسوزی به یکی از بیمارستان‌های ارومیه منتقل و وضعیت او وخیم گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز جمعه ۱۰ دی ۱۴۰۰، یک زن در ارومیه اقدام به خودسوزی کرد.

هویت این شهروند الناز کلشی عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “این شهروند پس از خودسوزی به یکی از بیمارستان‌های ارومیه منتقل و وضعیت او وخیم گزارش شده است”.

این منبع افزود: “الناز کلشی در سن ١٣ سالگی ازدواج کرده و تاکنون از دلیل یا دلایل خودسوزی وی اطلاعی در دسترس نیست”.

زنان

 

خشونت خانگی؛ ضرب و جرح منجر به نقص عضو یک زن در تهران

خبرگزاری هرانا – در تاریخ ۲۷ آبان ماه امسال، یک زن در تهران توسط همسرش، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. در این واقعه یک دست این زن فلج، یک چشمش کور و انگشتان یک دستش قطع شد. متهم این پرونده در بازداشت به سر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، در تاریخ ۲۷ آبان ماه امسال، صدای فریادهای زنی به نام اشرف سادات حسینی در محله فرحزاد پیچید و دقایقی بعد شوهر او از خانه گریخت.

زن همسایه بالای سر اشرف سادات رفت و دقایقی بعد پسر اشرف سادات به نام علیرضا بالای سر مادرش که غرق در خون بود رسید و سریع اورژانس را خبر کردند. پیکر نیمه جان اشرف در حالی به بیمارستان منتقل شد که امیدی به زنده ماندن او وجود نداشت اما بعد از ده روز که اشرف در آی سی یو بستری بود، از مرگ نجات پیدا کرد. اما یک دست او فلج شد و یک چشمش کور شد و انگشتان یک دستش قطع شد.

شوهر این زن که هویت وی در این گزارش “محسن” عنوان شده است، دستگیر و رسیدگی به این پرونده در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران آغاز شد.

در جلسه دادگاه اشرف سادات ضمن درخواست “قصاص عضو” متهم و دیه، در مورد روز حادثه گفت: «محسن می دانست در خانه کسی نیست و قصد قتل مرا داشت. وقتی فهمیدم پشت در خانه است به پسرم زنگ زدم و با وحشت گفتم که پدرش آمده است. یکدفعه شیشه خانه را شکست. به سرعت از خانه خارج شدم و وقتی به چهارچوب در حیاط رسیدم، محسن از چهارپایه به پایین آمد و ابتدا با قمه ضربه ای با پاشنه پایم زد که روی زمین افتاد و دیگر نمی توانستم فرار کنم. داخل کوچه بودم، من روی زمین افتاده بودم که محسن با قمه محکم ضرباتی به سمت سر و صورتم می زد، من سعی می کردم با دست جلوی ضربات قمه را بگیرم، قمه بالا می رفت و پایین می آمد و با دستم جلوی ضربات را می گرفتم تا اینکه یکی از زنان همسایه او را هل داد و محسن با اطمینان از اینکه مرا کشته فرار کرد و نمی دانم مرا چطور به باغچه برده بودند و روی من یک چادر کشیده بودند که پسرم سر رسید و دیگر هیچ چیز به یاد ندارم.»

بعد از اینکه شاکیان پرونده اظهارات خود را در دادگاه مطرح کردند، وکیل شاکی نیز در توضیح گفت: «ضرب و جرح شدید موکل بنده حکایت از قصد متهم برای شروع به قتل دارد چرا که جراحت عمیق به سر و چشم گویای قصد قتل است.»

قضات دادگاه بعد از استماع شکایت شاکیان پرونده و کلای آنها برای ثبت دفاعیات متهم تنفس اعلام کردند. رسیدگی به این پرونده در جلسه بعدی دادگاه انجام خواهد شد.

کودک

 

کودک همسری؛ خودسوزی نوجوان ۱۶ ساله در دلگان

خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه ۲۸ دی ماه، یک نوجوان ۱۶ ساله قربانی کودک همسری در شهرستان دلگان، دست به خودسوزی زد و جان باخت. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز سه شنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰، یک نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان دلگان، دست به خودسوزی زد و جان باخت. 

بر اساس این گزارش، هویت این دختر نوجوان که چند ماه قبل به اجبار خانواده با یک مرد ۴۰ ساله ازدواج کرده بود، “ز-ایرندگانی” عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، دلیل اقدام به خودسوزی این کودک، خشونت و آزار خانگی توسط همسرش بوده است.

آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج می‌کنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسی‌ترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.

 آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

اعدام

 

رهایی ۲ زندانی از اعدام در کرمانشاه و منوجان

خبرگزاری هرانا – دو زندانی در شهرهای کرمانشاه و منوجان که پیشتر از بابت اتهام قتل در پرونده‌های جداگانه به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، با جلب رضایت ۲۰ نفر از اولیای دم یک پرونده، یک متهم به اعدام در شهرستان منوجان در استان کرمان، پس از ۱۳ سال از زندان رهایی یافت.

یدالله موحد، رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: با تلاش و همت مصلحین و مقامات قضایی شهرستان منوجان و با رفتار بزرگ منشانه و خیرخواهانه اولیای دم، زندانی ۳۸ ساله‌ای که ۱۳ سال از عمر خود را در زندان به سر برده و حکم اعدام وی صادر شده است، مورد بخشش قرار گرفت.

رهایی از اعدام یک زندانی در کرمانشاه

به گزارش میزان، رئیس شورای حل اختلاف استان کرمانشاه از رهایی یک زندانی محکوم به اعدام با اعلام رضایت اولیای دم خبر داد.

منوچهر فتاحی گفت: پرونده‌ای با موضوع قتل در سال ۱۳۹۸ جهت سازش و رهایی محکوم از اعدام به شعبه ۴۵ ستاد صبر استان کرمانشاه ارجاع شد.

وی در خصوص جزییات این پرونده، اظهار کرد: در یک درگیری در سال ۱۳۹۸ در شهرستان روانسر یک نفر به صورت اتفاقی به قتل می‌رسد. پس از دستگیری متهم و تشکیل پرونده اولیه توسط نیروی انتظامی پرونده به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان روانسر ارجاع و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

فتاحی افزود: در همین راستا با درخواست خانواده زندانی پرونده جهت صلح و سازش در شورا‌های حل اختلاف تشکیل و در حالی که زندانی در زندان کرمانشاه در حبس قرار داشت با تلاش شعبه ۴۵ ستاد صبر این استان و همچنین بهره گیری از ظرفیت ریش سفیدان و بزرگان این فرد از چوبه دار رهایی یافت.