افشا گری حقایقی که پنهانند

۱۴۰۱ مرداد ۶, پنجشنبه

اعدام زنان

 حکم اعدام دو زن به نام‌های سهیلا عابدی اهل بیجار و فرانک بهشتی اهل تکاب که پیشتر از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند سحرگاه چهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱ (۲۷ جولای ۲۰۲۲) در زندان‌های سنندج و ارومیه اجرا شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سهیلا عابدی  ٣٣ ساله اهل شهرستان بیجار ٨ سال پیش توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به اتهام قتل همسر خود توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.گفتنیست که وی قربانی کودک همسری بوده و در سن ١٥ سالگی ناچار به ازدواج شده بود.

همچنین، فرانک بهشتی اهل تکاب ۵ سال پیش به اتهام قتل همسر خود بازداشت و توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بود و طی پنج سال گذشته در زندان‌های مهاباد و ارومیه محبوس بوده است.

اعدام این دو زن تاکنون در رسانه‌های حکومتی اعلان نشده است.

هم‌زمان با این دو زندانی دست‌کم ۱۳ زندانی مرد در زندان‌های سنندج و ارومیه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده‌ بودند که تاکنون اطلاعات دقیقی از سرنوشت آنها در دسترس نیست.

اعدام

 مرکز آمار مجموعه‌ی فعالان حقوق بشر در ایران، در خرداد‌ماه سال جاری نودوهفت زندانی در سراسر کشور اعدام شده‌اند. بر اساس این گزارش تنها کم‌تر از چهل‌درصد این اعدام‌ها، یعنی «دست‌کم سی تن» به دلیل ارتکاب جرایم مواد مخدر اعدام شده‌اند. بقیه‌ی شهروندان اعدامی، پنجاه‌وشش نفر یا پنجاه‌ودودرصد آن‌ها با اتهام قتل و یازده تن دیگر با اتهامات تجاوز، محاربه و یا اتهامات نامشخص به دار آویخته شدند.(۱)

روند اعدام‌های گسترده در تیرماه امسال هم ادامه پیدا کرد. بنا بر اخبار خبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری مجموعه‌ی فعالان حقوق بشر در ایران در روز ۸  تیرماه هم تنها در زندانی رجایی‌شهر کرج حکم اعدام ده زندانی دیگر با اتهامات قتل عمد، « لواط به عنف» و «تجاوز به عنف» اجرا شد. (۲)

بر اساس آمار مجموعه‌ی فعالان حقوق بشر در سال ۲۰۲۰، برابر با دی‌ماه سال ۱۳۹۹ تا دی‌ماه ۱۴۰۰ هم باز پنجاه‌ویک‌درصد از مجموع دویست‌ونودونه شهروند اعدامی با اتهام قتل عمد اعدام شدند. (۳)

در سال ۱۳۹۹ هشتاددرصد احکام اجراشده‌ی اعدام و از اواسط سال قبل از آن نیز هفتادویک‌درصد اعدام‌شدگان به اتهام قتل به طناب دار سپرده شدند. در این بازه‌ی زمانی رتبه‌های بعدی اتهامات شهروندان اعدام‌شده به ترتیب متعلق بوده به چهل‌درصد اتهام مربوط به مواد مخدر، چهاردرصد اتهام محاربه، سه‌درصد اتهام جنسی و دودرصد با اتهامات نامعلوم.

همین روند اکثریت مطلق پرونده‌های قتل عمد نسبت به اتهام مواد مخدر در میان شهروندان اعدام‌شده تا اواخر سال ۱۳۹۶ در جریان بود؛ در حالی که تا پیش از سال ۱۳۹۶ و اجرای اصلاحیه‌ی قانون مبارزه با مواد مخدر کاملاً معکوس بود.

رشد جهشی نابرابری و افزایش سرسام‌آور جرایم خشن

طی همین مدت بالارفتن سطح خشونت در جامعه در کنار کاهش شمار اعدام‌های مربوط به جرایم مواد مخدر منجر به افزایش آمار جرایم خشن و از جمله قتل عمد و به دنبال آن بیش‌تر‌شدن فاصله‌ی شمار اعدامیان این جرم نسبت به جرایم مواد مخدر هم شده

۱۴۰۱ مرداد ۴, سه‌شنبه

بازداشت

 ژیلا شرفی نصرآبادی، شقایق خانه زرین و نگار ایقانی، شهروندان بهائی بازداشتی در شیراز، امروز سه شنبه ۴ مرداد با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. این شهروندان روز یکشنبه ۵ تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱، ژیلا شرفی نصرآبادی، شقایق خانه زرین و نگار ایقانی شهروندان بهائی بازداشتی در شیراز، آزاد شدند.

آزادی این شهروندان با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

ژیلا شرفی نصرآبادی، شقایق خانه زرین و نگار ایقانی، روز یکشنبه ۵ تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات شیراز (پلاک ۱۰۰) منتقل شدند. ماموران همچنین اقدام به تفتیش منزل این افراد کردند و شماری از وسایل شخصی‌ از جمله لوازم الکترونیکی آنها را ضبط کرده و با خود بردند.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: «در زمان بازداشت، پدر خانم زرین در پی عدم کسب اطلاع از وضعیت دخترش و استرس ناشی از دستگیری وی، سکته کرده و جهت مراقبت های پزشکی به یکی از بیمارستان های شیراز منتقل شده است.»

این شهروندان در طول دوران بازداشت به کرونا مبتلا شدند.

نگار ایقانی پیشتر به همراه شمار دیگری از شهروندان بهائی شرکت کننده در کنکور سراسری سال ۹۸، در نتایج این آزمون با ایرادات مختلفی از جمله “نقص در پرونده” مواجه شده و به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل محروم شد. در مهرماه همان سال، هرانا طی گزارشی به احراز هویت ۲۳ تن از شهروندان بهائی محروم از تحصیل در کنکور سراسری پرداخته بود.

شقایق خانه زرین ۲۰ ساله، نگار ایقانی ۲۲ ساله و ژیلا شرفی نصرآبادی ۴۱ ساله، متاهل و مادر دو دختر، شهروندان بهائی ساکن شیراز هستند.

چندی پیش جامعه جهانی بهائی، با انتشار بیانیه ای نسبت به برخوردهای اخیر حکومت ایران علیه شهروندان بهائی ابراز نگرانی کرده از بازداشت دستکم ۴۴ شهروند بهائی تنها در ماه ژوئن خبر داده است. همچنین بنی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل، در بخشی از این بیانیه اظهار داشته است: «بهائیان در ایران به سختی یک هفته را بدون دستگیری های جدید، احضار به شعبات اجرای احکام و دیگر اشکالات آزار و اذیت حکومت ایران پشت سر می گذارند. بهائیان در ایران بدترین حمله هماهنگی را که در سالهای متمادی دیده ایم متحمل شده اند.»

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

زندانی زن در ایران

 روز یکشنبه ۲ مردادماه، یک زندانی زن در زندان وکیل آباد مشهد در پی عدم رسیدگی پزشکی و تعلل در اعزام به بیمارستان جان خود را از دست داد. این زندانی شنبه شب ۱ مردادماه، در پی وخامت حال به بهداری زندان منتقل شده و پس از انجام معاینه سرپایی به داخل بند بازگردانده شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۱، یک زندانی زن در زندان وکیل آباد مشهد در پی عدم رسیدگی پزشکی و تعلل در اعزام به بیمارستان جان خود را از دست داد.

هویت این زندانی “اعظم پاکدل، حدودا ۴۰ ساله” توسط هرانا احراز شده است.

این زندانی سومین سال از دوران محکومیت خود را از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان وکیل آباد مشهد سپری می‌کرد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “خانم پاکدل پیشتر به دلیل تحمل دردهای شدید دو بار به بیمارستان اعزام شده بود و پزشکان متخصص علت این درد را وجود توده های سرطانی در معد‌ه اش تشخیص داده بودند. علیرغم تاکید پزشک خارج از زندان مبنی بر انجام مراحل شیمی درمانی، هیچ اقدامی در جهت معالجه وی صورت نگرفت و حتی در زندان از دسترسی به داروهایش محروم بود.”


خودکشی

 روز دوشنبه ۳ مردادماه، یک پسر نوجوان ۱۴ ساله در اشنویه دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱، یک پسر نوجوان در اشنویه دست به خودکشی زد.

در این گزارش هویت وی، آریا جان گلی، ۱۴ ساله و اهل روستای “سینگان” عنوان شده است.

از دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

زندانی

 حکم چهار زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان لنگرود قم به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز شنبه ۱ مردادماه ۱۴۰۱، سه زندانی در زندان لنگرود قم اعدام شدند.

در این گزارش هویت این ۳ زندانی «حامد صفا، علی محمد مرادی و علی حسینی، اهل و ساکن محله چهار راه سرگردان شهر قم» عنوان شده است.

همچنین در در تاریخ ۱۸ تیرماه، حکم اعدام یک زندانی دیگر با هویت «بهادر نوروزی» در زندان لنگرود قم به اجرا درآمد.

در این گزارش آمده است: «حامد و علی محمد در سال ۹۸ به همراه بهادر، در یک پرونده مشترک در قم با اتهام مواد مخدر بصورت جداگانه بازداشت و توسط شعبه دادگاه انقلاب قم به اعدام محکوم شدند و تا زمان اجرای حکم اعدام در زندان لنگرود قم سپری کردند.»

خانواده این سه زندانی در تاریخ ۳۱ تیرماه، برای آخرین بار با آنها دیدار کردند.

تا لحظه تنظیم این گزارش اعدام این چهار زندانی، از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۹۹ شهروند اعدام شدند و ۸۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۸ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

کودک

 رئیس پلیس تهران از بازداشت متهم به قتل یک دختر ۵ ساله در تهران خبر داد. به گفته متهم، این قتل، ناخواسته و به دنبال عصبانیت لحظه ای صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس پلیس تهران، از بازداشت متهم به قتل کودک ۵ ساله خبر داد.

براساس این گزارش، سرهنگ علی ولیپور گودرزی، گفت: اردیبهشت سال جاری رسیدگی به مرگ دختر ۵ ساله‌ای براثر ضرب و جرح در یک بیمارستان در دستور کار تیمی از کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی قرار گرفت.

 رئیس پلیس تهران گفت: پدر و مادر این کودک با هم اختلاف داشته و جدا از هم زندگی می‌کردند، مادر مقتول در تحقیقات ابتدایی ادعا کرد همسر خود، عامل این جنایت بوده اما وقتی پدر کودک بازداشت شد مدارکی کشف شد که نشان می‌داد وی در این قتل نقشی نداشته است.

وی در ادامه افزود: پس از تحقیقات ابتدایی، متوجه ارتباط پنهانی مادر مقتول با مرد دیگری شدند و هر دو را به اتهام قتل بازداشت کردند.

سرهنگ گودرزی گفت: زن و مرد جوان در تحقیقات ابتدایی کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی، منکر قتل دختر ۵ ساله و رابطه پنهانی با یکدیگر شدند تا اینکه مرد جوان پس از ۳ ماه، به قتل ناخواسته و شکنجه دختر ۵ ساله به دلیل عصبانیت لحظه‌ای اعتراف کرد.

اعدام

 یک زندانی در زاهدان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زندانی در زاهدان با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام نجات یافت.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: این زندانی ۵ سال قبل بازداشت و توسط مراجع قضایی از بابت اتهام مباشرت در قتل عمد جوانی ۲۰ ساله به اعدام محکوم شد.

حمیدرضا بندانی افزود: صلحیاران ستاد ملی صبر در محله شیرآباد و همت آباد زاهدان تلاش خود را برای اخذ رضایت و صلح و سازش بین طایفه های این زندانی و فرد مقتول آغاز کردند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان گفت: با تلاش صلحیاران نهایتا پرونده این زندانی به سازش ختم شده و با کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

زنان

 رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان مرکزی، از پلمب ۱۴ واحد آرایشگاه زنانه به دلیل آنچه که “تبلیغات نامتعارف و انتشار تصاویر مشتریان در شبکه های اجتماعی” عنوان کرده، خبر داد. به گفته وی متصدیان آرایشگاه ها نیز به مرجع قضائی معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، ۱۴ آریشگاه زنانه در استان مرکزی، توسط اداره نظارت بر اماکن عمومی پلمب شدند.

تقوی نیا، رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان مرکزی مدعی شد: «با شناسایی و بازدید از ۱۴ واحد صنفی و با توجه به اسناد و مستندات به دست آمده از فعالیت‌های مغایر با مقررات صنفی، این آرایشگاه‌های زنانه با دستور مقام قضائی پلمب و متصدیان مربوطه نیز برای برخورد قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.»

 رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان مرکزی، دلیل پلمب ۱۴ واحد آرایشگاه را “انتشار تصاویر زنان و تبلیغات نامتعارف در شبکه های اجتماعی” عنوان کرد.

۱۴۰۱ تیر ۱۳, دوشنبه

ضرب شتم جنسی

 متهم به آزار جنسی و ضرب و شتم یک دختر نوجوان در تهران، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، متهم به آزار جنسی، ضرب و شتم دختر نوجوانی در تهران، صبح روز شنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

براساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از سال ۹۹ با شکایت دختر جوانی به‌نام میترا آغاز شد. وی در زمان مراجعه به پلیس آگاهی اظهار داشت: “روز حادثه در حال گذر از کوچه‌ای در پایین شهر تهران بودم که یکی از جوان‌های معتاد محل به‌نام اکبر راهم را بست و با تهدید چاقو من را به خانه‌ای متروکه برد که پاتوق معتادان بود.”

در ادامه دختر جوان اظهار کرد: “خیلی گریه و التماس کردم تا آزارم ندهد اما اکبر بی‌توجه به التماس‌هایم مرا کتک زد و بعد هم کلید اتاقی که در طبقه بالای همان خانه بود را از دوستش سعید گرفت و مرا به زور به آنجا برد و به من تعرض کرد.”

پس از اظهارات میترا، وی به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پزشکی قانونی تعرض به او را تأیید کردند.

بر اساس این گزارش، ۶ ماه بعد از این واقعه، متهم به تجاوز که اکبر نام دارد، شناسایی و بازداشت شد. این متهم به اتهام تجاوز به عنف و دوستش سعید به اتهام معاونت در این جرایم در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند.

ازار جنسی

 متهم به آزار جنسی و ضرب و شتم یک دختر نوجوان در تهران، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، متهم به آزار جنسی، ضرب و شتم دختر نوجوانی در تهران، صبح روز شنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

براساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از سال ۹۹ با شکایت دختر جوانی به‌نام میترا آغاز شد. وی در زمان مراجعه به پلیس آگاهی اظهار داشت: “روز حادثه در حال گذر از کوچه‌ای در پایین شهر تهران بودم که یکی از جوان‌های معتاد محل به‌نام اکبر راهم را بست و با تهدید چاقو من را به خانه‌ای متروکه برد که پاتوق معتادان بود.”

در ادامه دختر جوان اظهار کرد: “خیلی گریه و التماس کردم تا آزارم ندهد اما اکبر بی‌توجه به التماس‌هایم مرا کتک زد و بعد هم کلید اتاقی که در طبقه بالای همان خانه بود را از دوستش سعید گرفت و مرا به زور به آنجا برد و به من تعرض کرد.”

پس از اظهارات میترا، وی به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پزشکی قانونی تعرض به او را تأیید کردند.

بر اساس این گزارش، ۶ ماه بعد از این واقعه، متهم به تجاوز که اکبر نام دارد، شناسایی و بازداشت شد. این متهم به اتهام تجاوز به عنف و دوستش سعید به اتهام معاونت در این جرایم در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند.

کودکان

 عدم وجود حفاظ استاندارد موجب غرق شدن یک کودک ۷ ساله از اهالی شهرستان دشتیاری در “هوتگ” (گودال ذخیره آب) و جان باختن او شد. از ابتدای سال جاری ۸ شهروند در منطقه بلوچستان در پی غرق شدن در هوتگ‌ها جان خود را از دست داده‌اند. سالانه کودکان بسیاری در هوتک‌ها غرق شده و یا مورد حمله گاندوها قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، رئیس شورای اسلامی روستای «سندبهرام» دشتیاری گفت: کودکی هفت ساله حین بازی در اطراف “هوتگ” روستای سند بهرام از توابع شهرستان دشتیاری در آب افتاد و به دلیل خفگی جان باخت.

ساجد جوهر افزود: این دانش‌آموز کلاس اولی همراه سایر کودکان روستا برای بازی و شنا سمت هوتگ رفته بودند که ناگهان کنار آب سر می‌خورد در پی افتادن داخل هوتگ و عدم آشنایی به فنون شنا در آب هوتگ غرق می‌شود.

در این گزارش آمده است، این هشتمین شهروندی است که در سال جاری در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان در پی غرق شدن در هوتگ‌ها جان باخته است.

سال‌ها است که به دلیل فقدان آب لوله کشی و عدم مدیریت صحیح بارش های حداقلی در استان سیستان و بلوچستان، مردم مجبور به کندن گودال‌هایی به نام هوتک برای جمع آوری آب باران شده‌اند؛ برخی از این هوتک ها نیز به صورت طبیعی به محلی برای جمع شدن آب تبدیل شده است. اطراف این گودال ها فنس گذاری و سکو بندی نشده است و به همین دلیل کودکان هنگام جمع آوری آب یا در داخل این هوتک ها غرق شده و یا طعمه گاندوها می‌شوند.

زندان اوین زنان

 ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی محبوس در زندان اوین، علیرغم انجام آزمایش ام آر آی و تایید ابتلا به فتق متعدد دیسک و سندرم تونل کارپال دست، کماکان از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است. خانم تقوی علیرغم نیاز به درمان تخصصی برای فتق دیسک تنها داروی مسکن دریافت کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی محبوس در زندان اوین کماکان از رسیدگی پزشکی لازم محروم مانده است.

مریم کلارن، دختر ناهید تقوی با انتشار بیانیه ای از انجام آزمایش ام آر آی بر مادرش در روز شنبه ۲۸ خردادماه خبر داد. براساس این بیانیه روز چهارشنبه ۱ تیرماه، جراح ارتوپد تشخیص تونل کارپال دست و فتق متعدد دیسک برای خانم تقوی را داده است. به گفته وی، این مسئله به صورت خطرناکی مجاری و ریشه های عصبی او را تحت فشار قرار داده است. این شهروند دو تابعیتی روز دوشنبه ۶ تیرماه در انتقال به بهداری زندان اوین تنها مسکن برای کاهش درد دریافت کرده و مجددا روز چهارشنبه ۸ تیرماه نیز برای سندرم تونل کارپال تحت درمان با کورتیزون قرار گرفته و دست چپش گچ گرفته شده است.

به گفته خانم کلارن، ناهید تقوی ماه هاست که به دلیل نگهداری طولانی مدت در سلول انفرادی از دردهای تحمل ناپذیر گردن رنج می‌برد. علاوه بر این، او به سختی می تواند انگشتان دست چپ خود را باز و بسته کند.

شهریورماه سال گذشته پس از اعزام خانم تقوی به بیمارستان خارج از زندان، پزشک متخصص از نیاز فوری این شهروند دو تابعیتی به جراحی در ناحیه کمر خبر داده بود. هم اکنون علیرغم گذشت بیش از ۸ ماه از تامین قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی از سوی خانواده این زندانی و موافقت اولیه با اعزام وی به مرخصی تاکنون از آزادی او نیز ممانعت به عمل آمده است. سال گذشته مریم کلارن، دختر خانم تقوی نیز طی بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی مادرش از ممانعت از آزادی او خبر داده بود.

هرانا نخستین‌بار در تاریخ ۲۸ مهرماه ۹۹ طی گزارشی از بازداشت خانم تقوی در منزل خود در تهران توسط نیروهای امنیتی در جمعه شب مورخ ۲۵ مهرماه ۹۹ خبر داد و گفت که ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی او ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، پاسپورت‌ها و کتاب‌های وی را ضبط کرده و با خود بردند.

خانم تقوی در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۹ با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به بند زنان منتقل شده بود. خانم کلارن پیشتر گفته بود که مادرش از زمان بازداشت طی ۸۰ جلسه و معادل ۱۰۰۰ ساعت تحت بازجویی قرار گرفته است.

قاضی حاجی مرادی پیشتر در مراجعه خانواده این شهروند به دادسرا به آنها گفته بود که تنها وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه اجازه دسترسی به این پرونده را دارند. وی همچنین افزوده بود که پرونده خانم تقوی تا زمانی که «او اتهامات خود را قبول نکند، به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد.»

خانم تقوی مردادماه ۱۴۰۰ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “مشارکت در اداره گروه غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

ناهید تقوی، شهروند ۶۸ ساله دو تابعیتی ایرانی-آلمانی و مهندس معمار بازنشسته است. خانم تقوی در سال ۱۳۸۲ همراه با خانواده خود از ایران به آلمان مهاجرت کرد و طی ۱۵ سال اخیر بین ایران و آلمان در رفت‌وآمد بوده است.

ازار جنسی

 متهم به آزار جنسی و ضرب و شتم یک دختر نوجوان در تهران، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، متهم به آزار جنسی، ضرب و شتم دختر نوجوانی در تهران، صبح روز شنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.

براساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از سال ۹۹ با شکایت دختر جوانی به‌نام میترا آغاز شد. وی در زمان مراجعه به پلیس آگاهی اظهار داشت: “روز حادثه در حال گذر از کوچه‌ای در پایین شهر تهران بودم که یکی از جوان‌های معتاد محل به‌نام اکبر راهم را بست و با تهدید چاقو من را به خانه‌ای متروکه برد که پاتوق معتادان بود.”

در ادامه دختر جوان اظهار کرد: “خیلی گریه و التماس کردم تا آزارم ندهد اما اکبر بی‌توجه به التماس‌هایم مرا کتک زد و بعد هم کلید اتاقی که در طبقه بالای همان خانه بود را از دوستش سعید گرفت و مرا به زور به آنجا برد و به من تعرض کرد.”

پس از اظهارات میترا، وی به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پزشکی قانونی تعرض به او را تأیید کردند.

بر اساس این گزارش، ۶ ماه بعد از این واقعه، متهم به تجاوز که اکبر نام دارد، شناسایی و بازداشت شد. این متهم به اتهام تجاوز به عنف و دوستش سعید به اتهام معاونت در این جرایم در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند.

زندانیان مذهبی

 فریدون ذاکری نسب، زندانی سنی مذهب در زندان رجایی شهر کرج، در پی بی احترامی دادستان تهران به زندانیان سنی مذهب این زندان و در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده‌اش دست به اعتصاب غذا زد. در پی بی احترامی دادستان تهران به زندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج، شماری از این زندانیان طی روز گذشته و امروز، در اعتراض به این موضوع دست به اعتصاب غذا زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۱، فریدون ذاکری نسب، زندانی سنی مذهب در زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا زد.

اعتصاب این زندانی در پی بی احترامی دادستان تهران به زندانیان سنی مذهب این زندان و در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده‌ وی صورت گرفته است.

به گفته یک منبع مطلع: وی اعلام اعتصاب خود را تحویل قاضی نصیری پور داده است.

روز جاری هرانا طی دو گزارش از توهین به زندانیان سنی مذهب در جریان بازدید دادستان تهران از زندان رجایی شهر کرج و اعتصاب شماری از زندانیان در اعتراض به این اقدام خبر داد.