۱۴۰۰ مرداد ۷, پنجشنبه

زندانی

  علیرضا زیباحالت منفرد، زندانی متهم به جرائم مالی در زندان تهران بزرگ از حدود ۴۷ روز پیش تاکنون با درخواست دیدار با مسئولان قضایی از خوردن غذا خودداری کرده است. این زندانی که پیشتر به ۲۵ سال حبس محکوم شده، در این مدت با کاهش وزن شدید مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنج‌شنبه ۷ مردادماه ۱۴۰۰، علیرضا زیباحالت منفرد، زندانی متهم به جرائم مالی در زندان تهران بزرگ از حدود ۴۷ روز پیش تاکنون از خوردن غذا خودداری کرده است.

این اقدام اعتراضی با درخواست دیدار با مسئولان قضایی صورت گرفته است اما تاکنون هیچیک از مسئولین پاسخی به این درخواست نداده‌اند. گفته می‌شود که آقای زیباحالت منفرد در این مدت نزدیک به ۲۳ کیلوگرم کاهش وزن داشته است.

در بهمن ماه سال ۹۸، سخنگوی قوه قضائیه از قطعی شدن حکم حبس ۲۵ ساله علیرضا زیباحالت‌منفرد زندان جرائم مالی خبر داد.

۱۴۰۰ مرداد ۳, یکشنبه

خشنونت

 روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه، یک زن جوان ساکن شهر لیکک از توابع بهمئی واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد که پیشتر با ضربات مشت همسرش دچار مرگ مغزی شده بود، جان خود را از دست داد. به گفته یک منبع مطلع علیرغم وقوع این رخداد، تاکنون همسر مقتول مورد بازداشت و یا تعقیب قضایی قرار نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰، یک زن جوان ساکن شهر لیکک از توابع بهمئی در پی وقوع خشونت خانگی و ضرب و شتم از ناحیه سر توسط همسرش، جان خود را از دست داد.

هویت این شهروند “آسیه حاصلی فر، ۲۴ ساله، از طایفه طیبی و ساکن شهر لیکک از توابع بهمئی واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد ” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده وی به هرانا گفت: «آسیه حاصلی فر که در خانواده خود دچار مشکلات مالی و معیشتی بود، حدود سه ماه قبل به ناچار همسر دوم فردی شد که اعتیاد شدید به مواد مخدر داشت. شب حادثه نیز به شهادت همسر اول و همسایه‌ها، شوهرش آسیه را از ناحیه جمجمه با مشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده بود. آسیه دچار مرگ مغزی شد و بعد از دو روز در بیمارستان شهیدزاده شهرستان بهبهان جانش را از دست داد.»

به گفته این منبع علیرغم وقوع این رخداد، تاکنون همسر مقتول مورد بازداشت و یا تعقیب قضایی قرار نگرفته است.

کامروز امینی مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد آبان ماه سال گذشته از ثبت ۳۶۲ مورد همسرآزاری طی ۶ ماهه ۹۹ در این استان خبر داد. این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، ۷.۴۲ درصد افزایش یافته است.

۱۴۰۰ تیر ۲۹, سه‌شنبه

محکوم به اعدام

 پرونده آرمان عبدالعالی، کودک_مجرم محکوم به اعدام جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران ارجاع داده شد. وی پیشتر توسط دادگاه کیفری استان تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم  و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، وکیل اولیای دم، از ارجاع پرونده آرمان عبدالعالی، کودک_مجرم محکوم به اعدام جهت احرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران خبر داد.

پیشتر حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک_مجرم که از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، برای بار دوم در دیوان عالی کشور تایید شد.

آرمان در جلسه دادگاه منکر قتل غزاله شده و گفته بود: “من آن زمانی بچه بودم. اشتباهات زیادی کردم، اما قتلی مرتکب نشده ام”.

آقای عبدالعالی، پیشتر به دنبال صدور قرار قبولی اعاده دادرسی، در تاریخ ۲۲ شهریور سال جاری در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و مجددا به اعدام محکوم شد.

پیشتر وکیل متهم با توجه به اینکه جسد مقتول پیدا نشده و همچنین با طرح این موضوع که خانواده غزاله چند ماه بعد از ماجرای قتل دخترشان از دانشگاه برای وی مرخصی تحصیلی گرفته بودند، موکلش را بی‌گناه دانست و درخواست اعاده دادرسی داد و در نهایت این درخواست از سوی قضات دیوان عالی کشور پذیرفته شد.

این درحالی است که پدر و مادر غزاله درباره موضوع گرفتن مرخصی تحصیلی برای دخترشان گفته بودند: “با توجه به اینکه هیچ سرنخی از جسد دخترمان پیدا نکردیم و امید داشتیم شاید دخترمان زنده باشد، با همین تصور از دانشگاهش یک ترم مرخصی گرفتیم”.

گفتنی است که پیشتر حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک مجرم محبوس در زندان رجایی شهر که قرار بود سحرگاه روز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸، در زندان رجایی شهر اجرایی شود، با اخذ مهلت یک ماهه اولیای دم مقتول متوقف شده بود. به‌گفته حسین شاملو احمدی، وکیل مدافع این کودک مجرم، «خانواده غزاله شکور به آرمان یک ماه فرصت دادند تا به شبهات این پرونده پاسخ دهد».

آرمان عبدالعالی متهم است در سال ۹۲ در حالی که کمتر از ۱۸ سال داشته، دوست دخترش غزاله شکور را به قتل رسانده است. گفته می‌شود او پس از بازداشت و در مراحل بازجویی به قتل غزاله اعتراف کرده و گفته بود “من بخاطر عشق زیادی که به غزاله داشتم و او از ازدواج من با خودش امتناع می‌کرد، او را هل دادم و غزاله به قتل رسید”.

آرمان عبدالعالی بعد از آن اما اعتراف می‌کند که چنین کاری نکردم و منکر قتل می‌شود.

پس از طی مراحل پرونده و در حالی که غزاله همچنان ناپدید است و پیکر او نیز پیدا نشده، دادگاه آرمان را به اعدام محکوم کرد و پرونده به دیوان عالی کشور و سپس به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده می‌شود و نهایتا پس از شش سال حکم اعدام آرمان در دیوان عالی کشور تایید شد.

۱۴۰۰ تیر ۲۷, یکشنبه

زندانی

 روز جمعه ۲۵ تیرماه، سه زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بعدازظهر جمعه ۲۵ تیر ۱۴۰۰، دستکم سه زندانی محکوم به اعدام در زندان ارومیه جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.

هویت این زندانیان، بابک اصلانی، محسن اصفهانی و میثم صادقی، با اتهام قتل، توسط هرانا احراز شده است. دو تن از این زندانیان از خوابگاه ۱-۲ زندان ارومیه و یک نفر از بند جوان به سلول انفرادی منتقل شده اند. علیرغم انتشار اخباری مبنی بر اجرای حکم این زندانیان، بنا به اطلاع هرانا این شهروندان کماکان در سلول انفرادی هستند و تا لحظه تنظیم این گزارش حکم آنان اجرا نشده است.

روز جمعه انتقال این زندانیان جهت اجرای حکم اعدام با اعتراض سایر زندانیان بند جوانان و خوابگاه ۱-۲ همراه شد. به دنبال این اعتراض، اجرای حکم این افراد که قرار بود سحرگاه امروز انجام گیرد به روز آتی موکول شد. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفته است که در صورت اینکه این افراد طی روز جاری موفق به کسب مهلت و یا اخذ رضایت اولیای دم نشوند حکم آنان سحرگاه فردا اجرا خواهد شد.

بنابر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

زندان سیاسی

 مجید اسدی زندانی سیاسی، امروز شنبه ۲۶ تیرماه، با پایان دوران حبس و تودیع قرار کفالت از بابت حکم تبعید خود، از زندان اوین آزاد شد. این زندانی سیاسی در تیرماه سال گذشته در حالیکه قرار بود با اعمال یکی از بخشنامه های قوه قضاییه با سپری کردن ۳ سال و شش ماه از دوران محکومیت پیشین خود آزاد شود، از بابت پرونده ای که در زندان علیه وی گشوده شده بود، به ۱ سال زندان محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۰، مجید اسدی زندانیان سیاسی، از زندان اوین آزاد شد.

آزادی آقای اسدی با پایان دوران حکم حبس وی صورت گرفته است، با این حال در هنگام آزادی، جهت حکم ۲ سال تبعید او در پرونده پیشین، قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی تودیع و اجرای حکم تبعید به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است.

مجید اسدی در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۵ در منزل پدری خود در کرج توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این زندانی سیاسی در آذرماه سال ۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی” و “تبلیغ علیه نظام” به ۶ سال حبس تعزیری و دو سال تبعید به برازجان محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی” در ارتباط با وی قابل اجرا بود.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۹ جهت تفهیم اتهام از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس علیه وی گشوده شده بود به دادسرای اوین منتقل شد. این انتقال در حالی بود که قرار بود آقای اسدی در طی همان هفته با بخشنامه ابلاغی قوه قضاییه با گذراندن سه سال و نیم از دوران محکومیت خود آزاد شود. وی در جریان این جلسه مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و پس از صدور قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی مجددا به زندان بازگردانده شد.

مجید اسدی در تاریخ ۱ مردادماه سال گذشته جهت بازجویی از بابت این پرونده از زندان رجایی شهر کرج به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا اواخر شهریورماه ۹۹، با پایان ایام بازجویی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

این زندانی سیاسی نهایتا از بابت پرونده ای که در زندان علیه وی گشوده شده بود، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای اسدی در تاریخ ۲۸ مهرماه ۱۳۹۹، بدون حضور وی و وکیلش در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم برگزار شد. پیش از آن در تاریخ ۵ مهرماه سال گذشته جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی به دلیل مخالفتش با انتقال با دستبند و پابند و پوشیدن لباس زندان لغو شده بود.

ازار جنسی

 دو متهم به آزار جنسی یک دختر نوجوان ۱۷ ساله در تهران، بازداشت و توسط دادگاه کیفری یک این استان محاکمه شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، دو متهم به تجاوز به یک دختر نوجوان، بازداشت و در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه ایستادند.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از یک سال قبل به دنبال شکایت دختر ۱۷ ساله به نام آرمیتا که همراه مادرش به پلیس آگاهی رفته بود آغاز شد.

این دختر ضمن اشاره به مورد تجاوز قرار گرفتن وی توسط مرد جوانی به نام سعید، در تشریح جزئیات این واقعه به مامورین گفت: من از مدتی قبل با پسر جوانی آشنا شده بودم و گاهی اوقات به ملاقات او می رفتم .دیروز در یکی از کوچه های منطقه شوش با او قرار داشتم .ما با هم صحبت کردیم و سپس از او خداحافظی کردم تا به سمت خانه‌مان بروم .اما همان موقع مرد جوانی که سعید نام داشت راهم را بست وبه شدت مرا کتک زد. او با تهدید چاقو مرا به خانه ای متروکه برد که چند نفر آنجا مشغول مصرف مواد مخدر بودند.

دختر نوجوان ادامه داد :من گریه و التماس می کردم اما سعید بی توجه به التماس هایم مرا کتک میزد و اجازه نمیداد که از خانه خارج شوم. او سراغ یکی از دوستانش به نام یاور رفت و کلید طبقه بالا را از او گرفت .سعید کشان کشان مرا به اتاقی در طبقه بالا برد و قفل بزرگی به در زد و مرا مورد تجاوز قرار داد. سپس بار دیگر به طبقه پایین رفت و این بار از یاور پنکه گرفت و بار دیگر بدون توجه به التماس هایم مرا شکنجه و آزار داد .

با شکایت این دختر او به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پزشکی قانونی مورد تجاوز قرار گرفتن وی را تایید کردند. با اطلاعاتی که این دختر به پلیس داده بود یاور در در منطقه شوش ردیابی و بازداشت شد. شش ماه پس از این ماجرا مأموران پلیس سعید را نیز دستگیر کردند .

سعید به اتهام آدم ربایی و تجاوز به عنف و یاور به اتهام معاونت در این جرایم در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران از خود دفاع کردند.

در ابتدای جلسه شاکی درخواست اشد مجازات را مطرح کرد.

متهم روبه روی قضات ایستاد جرمش را گردن نگرفت و گفت: این دختر با میل خودش به آن مکان آمد .حتی هنگامی که به طبقه پایین رفته بودم تا پنکه بیاورم در باز بود و او می توانست فرار کند. مرد اتهام رابطه نامشروع را قبول دارم اما به زور به او تجاوز نکردم.

وی در پاسخ به سوال قاضی در خصوص اینکه دلیل ۶ ماه فراری شدنش چه بوده است؛ عنوان کرد: فامیل و بستگان این دختر مقابل خانه مان آمده و با چوب و اسلحه می‌خواستند مرا بکشند. به همین خاطر از ترس شش ماه فراری بودم .

سپس یاور در جایگاه ویژه ایستاد و وی نیز اتهامش را نپذیرفت .

او گفت :من آن روز مشغول مصرف مواد بودم و حال طبیعی نداشتم. فقط دیدم سعید همراه دختر جوان به آنجا آمدند و با هم به طبقه بالا رفتند. من از این ماجرا اطلاعی نداشتم.

در پایان جلسه قضات وارد شور شدند تا رای صادر کنند.

۱۴۰۰ تیر ۱۶, چهارشنبه

اعدام

 طی روزهای گذشته  حکم اعدام شاکر بهروزی، زندانی سیاسی اهل ارومیه که هم‌اکنون در زندان مرکزی ارومیه محبوس است، توسط دیوان عالی کشور نقض و این حکم روز چهارشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۰ (۷ جولای ۲۰۲۱)، در زندان رسماً به وی ابلاغ شده است.

یک منبع مطلع در اینباره به هه‌نگاو اعلام کرد که قرار است که طی روزهای آینده شاکر بهروزی دوباره در یکی از شعب دادگاه انقلاب ارمیه محاکمه شود.

شاکر بهروزی شهریور ١٣٩٩ ( آگوست ۲۰۲۰)  توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی شیخلو به اتهام ”بغی“ و ”عضویت در حزب کومله“ به اعدام محکوم شده بود. صدور این حکم بە اتهام عضویت در کوملە در حالی است کە شاکر بهروزی پیشتر عضو حزب دمکرات کُردستان ایران بودە و پس از جدایی از این حزب بە ایران بازگشتە است.

 شاکر بهروز  اهل دزج مرگور اوخر اسفند ماه سال ٩٨ نیز در پروندەای دیگر از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی “شیخلو” بە تحمل ٥ سال حبس محکوم شدە بود.

بە گفتە یک منبع مطلع، این حکم بە اتهام عضویت در حزب دمکرات کُردستان ایران صادر شدە و آقای بهروز در حین دادگاه از داشتن حق وکیل محروم بودە است.

 

شاکر بهروزی کە مدت ٧ ماه عضو حزب دمکرات کُردستان ایران بودە است، پس جدایی از این حزب بە ایران بازگشت و روز سەشنبە ٢١ اسفند ٩٧ (١٢ مارس ٢٠١٩) از سوی نیروهای ادارە اطلاعات ارومیە بازداشت شد.

یکی از نزدیکان آقای بهروزی پیشتر در اینبارە بە هەنگاو اعلام کرده بود کە، شاکر مدت یک سال و ٩ روز در سلول های انفرادی تحت شکنجە بودە تا بە ترور یکی از اعضای سپاه پاسداران بەنام “مامل محمدی” اعتراف کند.

مامل محمدی از اعضای سپاه پاسداران روز سەشنبە ٢٢ اسفند ٩٧ (١٣ مارس ٢٠١٨) در منطقە مرگور ارومیە از سوی افراد مسلح ناشناس بە قتل رسید کە بعدها گروه “عقاب های زاگروس”،، مسئولین این عملیات را بر عهدە گرفتند.

۱۴۰۰ تیر ۱۰, پنجشنبه

حکم

 داود جباری مراغوش، زندانی سنی مذهب در زندان ارومیه از امروز چهارشنبه ۹ تیرماه اقدام به اعتصاب غذا کرد. اعتصاب غذای آقای جباری در اعتراض به بلاتکلیفی وی صورت گرفته است. به دنبال این اقدام اعتراضی، داود جباری و یاسر شرافت الدین که روز گذشته در این زندان دست به اعتصاب غذا زده بود به سلول های انفرادی زندان ارومیه منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۰، داود جباری مراغوش، زندانی سنی مذهب در زندان ارومیه اقدام به اعتصاب غذا کرد.

اعتصاب غذای آقای جباری در اعتراض به بلاتکلیفی وی صورت گرفته است. به گفته یک منبع مطلع او پیشتر به حکم صادره علیه خود اعتراض کرده ولی تاکنون پاسخی به این اعتراض داده نشده است. این شهروند امروز به دنبال اعتصاب غذا به یکی از سلول‌های انفرادی زندان ارومیه منتقل شد.

داود جباری مراغوش، فرزند حسین در تاریخ ۱۴ خردادماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه از بابت اتهام عضویت در گروه دولت اسلامی “داعش” به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

همچنین یاسر شرافت الدین (شراف الدین)، زندانی محبوس در زندان ارومیه، که روز سه‌شنبه ۸ تیرماه اعتصاب غذا کرده بود، شب گذشته به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شد.

اعتصاب غذای آقای شرافت الدین در اعتراض به عدم اعمال قانون کاهش مجازات در خصوص پرونده او، عدم موافقت با انتقال وی به زندان نقده، محاسبه نشدن ایام بازداشت قبلی در کشور افغانستان پیش از تحویل به ایران و مخالفت با اعزام وی به مرخصی صورت گرفته است.

این شهروند در سال ۹۶، از بابت اتهام عضویت در گروه های سلفی در افغانستان بازداشت و پس از دو سال بازداشت در افغانستان، در شهریورماه ۹۸ به ایران تحویل داده شد.

آقای شرافت الدین نهایتا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه از بابت اتهام عضویت در گروه های سلفی به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم و این حکم قطعی شد.

یاسر شرافت الدین، ۲۴ ساله، فرزند کمال و اهل شهرستان اشنویه است.

خودکشی نوجوان

  یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارس...