۱۴۰۰ آذر ۲۵, پنجشنبه

زندان سیاسی

 با دستور امین وزیری دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی، به تازگی ساکنین بند سیاسی زندان تهران بزرگ از دسترسی به کتابخانه و سالن‌های ورزشی محروم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ از دسترسی به کتابخانه و سالن‌های ورزشی محروم شدند.

گفته می شود این اقدام با دستور امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی بدون ارائه دلیل و توضیحی صورت گرفته است.

پدر یکی از زندانیان محبوس در این زندان، به گزارشگر هرانا گفت: روز سه شنبه هنگامی که پسرم به کتابخانه زندان مراجعه کرد، با ممانعت مسولان زندان مواجه شد. پس از پیگیری علت این موضوع، هیچ یک از مسئولان پاسخ روشنی در ارتباط با این موضوع نداده و رئیس اندرزگاه گفته است که ممانعت از حضور آنان در کتابخانه و سالن های ورزشی با دستور مستقیم امین وزیری صورت میگیرد.

ایجاد این قبیل محرومیت ها بدون ارائه توضیح و دلیل مشخصی از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ به ویژه امین وزیری در سمت دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی مسبوق به سابقه است. این محدودیت ها در اکثر موارد به صورت تنبیهی با اهداف نامشخص و شامل زندانیان سیاسی می شوند.Facebook

۱۴۰۰ آذر ۲۲, دوشنبه

قتل

 جمعی از زنان فعال در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی استان سیستان و بلوچستان با انتشار بیانیه‌ای قتل ۲ دختر نوجوان با انگیزه ناموسی در شهرستان دشتیاری را محکوم کردند و نوشتند “این ۲ دختر قربانی شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نابسامان و تقریباً ضد زن در استان سیستان و بلوچستان شدند”. در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه در سالهای اخیر تعداد قابل اعتنایی از زنان و دختران سیستان و بلوچستان، بدلایل متعدد قربانی خشونتهای خانوادگی و طایفگی شده و در گورهای بی نام و نشان دفن شده اند، آمده است “نگاه تحقیر آمیز و جنس دوم داشتن به زن، دیدن زن به مثابه دستگاه تولید مثل، محاط و محدود کردن زن به خانه و عدم باور به تحصیل و اشتغال زنان، چند همسری و مشکلات فراوان مرتبط با آن، ازدواجهای اجباری و طلاق، مسأله مهم کودک همسری، خشونت های خانوادگی و قتل های ناموسی از جمله مسائل مبتلا به جامعه زنان سیستان و بلوچستان هستند”.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از امتداد، جمعی از زنان فعال در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی استان سیستان و بلوچستان با انتشار بیانیه‌ای قتل ۲ دختر نوجوان با انگیزه ناموسی در شهرستان دشتیاری را محکوم کردند.

۱۴۰۰ آذر ۲۰, شنبه

بازداشت باز جویی

 آمانج امینی، فعال صنفی معلمان ساکن سقز، روز شنبه ۲۰ آذرماه، به اداره اطلاعات این شهر احضار و پس از ساعاتی بازداشت و بازجویی، آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۰، آمانج امینی، فعال صنفی معلمان ساکن سقز، پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد.

این فعال صنفی معلمان نهایتا پس از بازداشت چند ساعته و بازجویی در اداره اطلاعات سقز آزاد شده است. به گفته یک منبع مطلع، آقای امینی در جریان بازداشت مورد بی احترامی و ضرب و شتم ماموران قرار گرفته است‌.

آمانج امینی، معلم و عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه است.

روز شنبه ۲۰ آذرماه، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور در بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تحصن زده و از حضور در کلاس درس امتناع کردند.

۱۴۰۰ آذر ۱۹, جمعه

زندانیان

 امروز یکشنبه ۲۱ آذرماه، چهل و هفت تن از زندانیان بند سیاسی زندان ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند. این اقدام در اعتراض به دستور رئیس زندان مبنی بر انتقال ساکنین بند سیاسی به بند جدید بدون امکانات و فضای کافی، صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰، چهل و هفت تن از زندانیان بند سیاسی زندان ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند.

اعتصاب غذای این زندانیان در اعتراض به دستور رئیس زندان مبنی بر جابجایی آن ها به بند دیگری صورت گرفته است. این بند که شرایط آن بسیار نامناسب توصیف شده، فاقد امکانات و فضای کافی است.

به گفته یکی از نزدیکان یک زندانی محبوس در ان بند، رئیس زندان به زندانیان اعلام کرده که تا دو هفته آینده به این بند تازه ساخت و فوق امنیتی منتقل خواهند شد و پس از انتقال روزانه تنها دو ساعت به آن ها زمان هواخوری داده می شود.

با وجود بروز بسیاری از مشکلات جسمی و روحی که این اقدام اعتراضی به همراه دارد و تا سالها اثرات آن بر زندگی افراد باقی می ماند، بسیاری از زندانیان در ایران به عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواسته‌هایشان دست به اعتصاب غذای اعتراضی می‌زنند. بسیاری از این اعتصاب‌ها در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات پرونده، مراعات نشدن حقوق زندانی و یا بازداشتی و بلاتکلیفی‌های بلندمدت صورت می گیرد.

۱۴۰۰ آذر ۱۸, پنجشنبه

زندانیان

 روز دوشنبه ۱۵ آذرماه، حکم دو زندانی که در پرونده هایی جداگانه از بابت اتهام قتل و اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند در زندان های اصفهان و نیشابور به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد.

هویت این زندانی که از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، احمد توکلی معروف به احمد نبی، ۳۴ ساله و اهل شهرستان فلاورجان عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است؛ این زندانی از سال ۱۳۹۶ در زندان به سر می برده است.

همچنین روز دوشنبه ۱۵ آذرماه، یک زندانی دیگر در زندان نیشابور اعدام شد.

هویت این زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل طی یک نزاع خیابانی به اعدام محکوم شده بود، علی‌اکبر محمدی احراز شده است.

بر اساس این گزارش، این زندانی در زمان اجرای حکم حدودا ۲۴ سال سن داشت و حدود ۵ سال را در بند جوانان زندان شاهرود به‌سر برده بود. احتمال میرود علی‌اکبر محمدی، در زمان ارتکاب جرم انتصابی زیر ۱۸ سال بوده باشد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “علی‌اکبر پدر و مادر نداشت و کسی بالای سرش نبود. او هیچ چاقویی هم توی جیبش نداشت و زمانی که چند نفر بهش حمله کردند، کس دیگری از زیر بلافاصله به علی‌اکبر چاقو داد. حتی بلد نبود چگونه از چاقو استفاده کند و یا کجا بزند که کسی نمیرد. از یک ماه پیش خانواده مقتول مهلت سه ماهه دادند که اگر ۵ میلیارد جمع آوری شود می‌بخشیم. خیرین شاهرود برای این جوان پول جمع کردند و حدود ۴ میلیارد جمع آوری شد. این در حالی بود که یک ماه گذشت و اعدامش کردند و دادگاه تاکنون پول را به مردم پس نداده است”.

به گفته این منبع؛ علی اکبر چهار بار پای چوبه‌دار رفته بود و هر بار دو روز در انفرادی منتظر اعدام می‌ماند که باعث عذاب و شکنجه وی شده بود.

اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این گزارش از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۶۶ شهروند اعدام شدند و ۹۰ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۳ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۴۰۰ آذر ۱۷, چهارشنبه

حکم اعدام

 سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه، حکم اعدام دستکم ۲ زندانی دیگر، در زندان کرمان به اجرا درآمد. با احتساب این زندانیان شمار زندانیان اعدام شده امروز در این زندان به ۶ تن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۰، دو زندانی در زندان کرمان اعدام شدند.

بر اساس این گزارش، هویت این زندانیان، که روز گذشته جهت اجرای حکم اعدام به قرنطینه منتقل شده بود، سعید دهمرده و غلام براهویی عنوان شده است.

سحرگاه روز جاری، حکم اعدام دستکم چهار زندانی دیگر در زندان کرمان به اجرا درآمد که هویت یکی از این زندانیان خالد شه بخش عنوان شده بود.

بر اساس این گزارش، ۳ تن از اعدام شدگان امروز زن هستند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش از هویت این زندانیان اطلاعی در دسترس نیست.

اجرای حکم این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۶۶ شهروند اعدام شدند و ۹۰ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۳ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۴۰۰ آذر ۱۶, سه‌شنبه

اعدامی

 سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه، حکم دستکم چهار زندانی که پیشتر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان کرمان به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰، چهار زندانی در زندان کرمان اعدام شدند.

در این گزارش، هویت یکی از این زندانیان، خالد شه بخش، ۲۳ ساله فرزند اسماعیل اهل زاهدان عنوان شده است.

این زندانیان روز گذشته به قرنطینه این زندان منتقل شده بودند.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: ”خالد تحت جرایم مواد مخدر به ۲۵ سال زندان محکوم شده بود که پس از درگیری چند فرد مسلح از طایفه شه بخش با نیروهای یگان تکاوری کرمان در هفته های اخیر، حکم وی به اعدام تغییر کرد“.

اجرای حکم این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۶۶ شهروند اعدام شدند و ۹۰ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۳ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۴۰۰ آذر ۱۴, یکشنبه

زندانی

 دو زندانی در شهرهای مهاباد و میاندوآب که پیشتر در دو پرونده جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با گذشت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، یک زندانی در مهاباد، پس از ۵ سال با بخشش اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

رییس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در این خصوص گفت: این فرد ۵۶ ساله در تابستان سال ١٣٩۵ در یک نزاع در روستایی از توابع شهرستان مهاباد، مرتکب قتل شده بود که پس از تشکیل پرونده و طی مراحل قانونی و قضایی به اعدام محکوم شد.

ناصر عتباتی افزود: پس از گذشت پنج سال از این حادثه، روز پنجشنبە با حضور اعضای شورای حل اختلاف و هسته های بخشایش و همچنین مسئولان قضایی شهرستان در منزل فرد مقتول، اولیای دم حاضر به بخشش این زندانی شدند.

رییس کل دادگستری آذربایجان غربی تصریح کرد: با احتساب این پرونده این شانزدهمین پرونده مربوط به اعدام است که با تلاش‌های صورت گرفته در استان به سازش ختم شده است.

رهایی از اعدام یک زندانی در میاندوآب

به گزارش رکنا، یک زندانی محکوم به اعدام در میاندوآب، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در رابطه با این پرونده گفت: در سال ۱۳۹۸ فردی به نام ک – ع در شهر میاندوآب همسر خود را به قتل می‌رساند و از آن تاریخ در بازداشت و منتظر اعدام بود.

ناصر عتباتی افزود: پس از ماهها تلاش، با گذشت اولیاء دم این زندانی از اعدام نجات یافته و فرصت دوباره زندگی یافت.

۱۴۰۰ آذر ۱۳, شنبه

زندان اوین

 علیرغم رای دادگاه مبنی بر الزام دانشگاه‌ به‌ پذیرش‌ مصطفی دانشجو، پس از ثبت نام توسط دانشگاه آزاد، دسترسی این وکیل دادگستری و درویش گنابادی به محتوای آموزشی مسدود و مجوز پذیرش وی لغو شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مصطفی دانشجو، درویش گنابادی از ادامه تحصیل منع شد.

پیشتر آقای دانشجو از تحصیل محروم شده و در مراحل اعتراض به این موضوع، قاضی‌ دادگاه حقوقی‌ تهران‌ حکم‌ بر الزام دانشگاه‌ به‌ پذیرش‌ و‌ ادامه‌ تحصیل‌ وی صادر کرده بود. در نهایت مجوز برای‌ پذیرش‌ وی صادر و در سال‌ تحصیلی‌ جدید توسط دانشگاه آزاد پذیرش شد.

با این حال مجدداً دسترسی‌ این وکیل دادگستری به‌ سامانه یادگیری و آموزشیار مسدود و و مجوز پذیرش وی لغو شد.

در اردیبهشت سال ۹۲ نیز، بنا بر نامه‌ی حراست کل دانشگاه آزاد از ادامه‌ی تحصیلات تکمیلی مصطفی دانشجو، از وکلای دراویش گنابادی که مدتی را هم در زندان اوین گذرانده بود در رشته‌ی حقوق جزا و جرم‌شناسی جلوگیری شد.

پروانه وکالت این وکیل دادگستری در جریان دفاع از حقوق دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی با گزارش نهادهاى امنیتی لغو و سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ را به همراه سایر مدیران سایت مجذوبان نور و وکلا و فعالان حقوق دراویش تحت عناوین اتهامی عضویت در فرقه ضد امنیتی دراویش، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان مقامات رسمی در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس بود.

مصطفی دانشجو شامگاه ۱۶ تیرماه ۹۷ در خانه مادری خود بازداشت و پس از ۴۵ روز نگهداری در سلول انفرادی ۲۰۹ بازداشتگاه وزارت اطلاعات به قرنطینه زندان اوین منتقل و از آنجا به بند ۴ که مخصوص نگهداری مجرمان مالی و اقتصادی است منتقل شد و در تاریخ ۲۵ آذرماه همان سال به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، تشویش اذهان عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» جمعاً به هشت سال حبس محکوم شد. وی سرانجام در تاریخ ۱۵ اسفندماه همان سال با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

۱۴۰۰ آذر ۱۲, جمعه

نیروی اطلاعات

 بامدار روز یک‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ (۱۲ دسامبر ۲۰۲۱)، کژال نصری ۲۶ ساله و از فعالین مدنی اهل روستای تنگیسر از توابع سنندج توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت شده است.

به گفته یک منبع مطلع، نیروهای اداره اطلاعات بدون ارائه هرگونه برگه قضایی به منزل پدری کژال نصری هجوم و ضمن تفتیش منزل، اقدام به بازداشت وی کرده‌اند.

تا زمان تنظیم این خبر هیچ اطلاعی از دلایل بازداشت و اتهامات وارده به کژال نصری توسط نهادهای امنیتی و همچنین محل نگهداری وی در دسترس نیست.

گفتنیست که بهار امسال نیز کژال نصری به اداره اطلاعات سنندج احضار و به مدت چندین ساعت مورد بازجویی قرار گرفته بود.

هم‌زمان فرهنگ عیوضی از فعالین مدنی و زیست‌محیطی اهل روستای تنگیسر توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شده است.

۱۴۰۰ آذر ۱۱, پنجشنبه

قتل ناموسی

  زن جوان در بابلسر، با انگیزه ناموسی توسط همسر خود با ضربات چاقو به قتل رسید. متهم بازداشت و تحقیقات بیشتر در این رابطه ادامه دارد. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زن ۳۰ ساله در بابلسر با انگیزه ناموسی به قتل رسید.

بر اساس این گزارش، این زن چندی پیش به ظن داشتن رابطه با مردی دیگر، از سوی همسرش تعقیب شده و نهایتا در پارکینگ آپارتمانی، توسط او مورد اصابت چهار ضربه چاقو از ناحیه گردن و سر قرار می گیرد و بدلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست می دهد.

در جریان این درگیری متهم ضرباتی را نیز با چاقو به مردی که با همسرش وارد پارکینگ شده بود وارد کرده است.

در پی اعلام این موضوع به پلیس، متهم شناسایی و بازداشت شد. تحقیقات بیشتر در این رابطه ادامه دارد.

جنایت‌های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌شود.

این زنان به علت «ننگین کردن شرافت خانواده خود» مجازات می‌شوند. این ننگ موارد گوناگونی را شامل می‌شود از جمله خودداری از ازدواج اجباری، قربانی یک تجاوز جنسی بودن، طلاق گرفتن (حتی از یک شوهر ناشایست)، رابطه با جنس مخالف، یا ارتکاب زنا. برای اینکه فردی قربانی جنایت‌های ناموسی شود، فقط اینکه گمان برده شود او آبروی خانواده را بر باد داده است کافی‌ست.

در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

 

۱۴۰۰ آذر ۱۰, چهارشنبه

حکم یک اعدامی

 سحرگاه امروز یکشنبه ۲۱ آذرماه، حکم اعدام یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان اصفهان به اجرا درآمد. این زندانی روز جمعه ۱۹ آذرماه جهت اجرای حکم به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز یکشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۰، یک زندانی در زندان اصفهان اعدام شد.

هویت این شهروند که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود،“عبدالسلام براهویی، ساکن زاهدان، فرزند علی بیک و ۳۳ ساله” توسط هرانا احراز شده است.

این زندانی روز جمعه ۱۹ آذرماه جهت اجرای حکم به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده بود. به گفته یک منبع مطلع تنها همسر او پیش از اجرای حکم موفق به انجام ملاقات آخر با او شده و باقی اعضای خانواده از ملاقات آخر محروم مانده‌اند.

آقای براهویی پیشتر در سال ۱۳۹۷ به اتهام حمل مواد مخدر در اصفهان بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر توسط رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۶۶ شهروند اعدام شدند و ۹۰ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۳ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

خودکشی نوجوان

  یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارس...