۱۴۰۱ شهریور ۱۴, دوشنبه

خودکشی نوجوان

 یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارستانی در سنندج منتقل شده و پس از سه روز به دلیل شدت جراحات و سوختگی بالای ۸۰ درصد جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱، یک دختر نوجوان در شهرستان مریوان دست به خودسوزی زد.

هویت این نوجوان “شیوه زارعی، ۱۶ ساله و اهل روستای ده بنیاد از توابع بخش سرشیو شهرستان مریوان” توسط هرانا احراز شده است.

این نوجوان به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زده و بر اثر شدت آسیب های وارده جان خود را از دست داده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “شیوه زارعی به دلیل اینکه خانواده اش با ادامه تحصیل وی مخالفت می‌کنند در پشت بام منزلشان دست به خودسوزی می‌زند. پس از آن به بیمارستانی در سنندج منتقل میشود اما به دلیل سوختگی بالای ۸۰ درصد پس از سه روز جان خود را ازدست می‌دهد.”

این منبع مطلع افزود: “در روستای ده بنیاد که محل زندگی این نوجوان است در مقطع دبیرستان مدرسه وجود ندارد و دانش آموزان این روستا ناچار هستند برای ادامه تحصیل به خوابگاه های شبانه روزی که در دهستان های نزدیک مریوان و یا خود شهر مریوان وجود دارد مراجعه کنند.”

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

اعدام کودکان

 سحرگاه روز پنجشنبه ۱۰ شهریورماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان دیزل آباد کرمانشاه اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱، یک زندانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه اعدام شد.

این زندانی پیشتر از بابت اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و در نهایت توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از هویت وی اطلاعی در دست نیست.

تاکنون اعدام این زندانی از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۹۹ شهروند اعدام شدند و ۸۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۸ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

زندانی

 کسری نوری، درویش گنابادی زندانی از بابت پرونده ای جدید در شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز تفهیم اتهام شد. آقای نوری در تاریخ ۵ شهریورماه، از بند سیاسی زندان عادل آباد شیراز به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کسری نوری، درویش گنابادی زندانی، در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ نگهداری میشود.

فرشید یداللهی فارسی وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از تشکیل پرونده جدید کسری نوری خبر داده و نوشت: “اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور موضوع ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به موکلم تفهیم شد. پرونده در شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای انقلاب شیراز گشوده شده است. مصداق اتهام وی امضای بیانیه‌ای مشترک از سوی چند فعال سیاسی عنوان شده که تا کنون منتشر نشده است.”

همچنین پوریا نوری، برادر این درویش گنابادی زندانی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: “مادرم پس از روزها انتظار کسری را در بازداشتگاه اطلاعات ملاقات کرد. بعد از ده سال شکنجه‌‌ ی تحمیل شده به خانواده‌ در دادسرای انقلاب شیراز مجددا برای کسری پرونده سازی کرده‌اند. یک خبرنگار نمیتواند از سخنگوی قوه قضاییه بپرسد بیانیه منتشر نشده چگونه دلیلی برای تشکیل پرونده در زندان شده است.”

برادر آقای نوری در تاریخ ۵ شهریورماه اعلام کرده بود که این زندانی از بند سیاسی زندان عادل‌آباد شیراز به «مکانی نامعلوم» منتقل شده است. او پس از خروج از بند سیاسی زندان عادل آباد شیراز به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد.

یشتر یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت آقای نوری به هرانا گفته بود: ” کسری از دس.ترسی به نشریات داخلی محروم بوده و امکان ادامه تحصیل در زندان نیز از او منع شده است. وی مدت هاست که به دلیل دوری محل سکونت خانواده اش، از ملاقات با آنها محروم مانده است.”

کسری نوری در جریان واقعه گلستان هفتم در سحرگاه ۱ اسفندماه ۹۶ بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شدند. کسری نوری آذرماه سال ۹۸ از زندان تهران بزرگ به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. وی در بهمن‌ماه سال ۹۹ به زندان اوین منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۹ اسفندماه همان سال مجددا به زندان عادل آباد شیراز بازگردانده شد.

آقای نوری در مردادماه سال ۹۷ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ‏۲ سال تبعید به ثلاث باباجانی، ‏۲ سال ممنوعیت خروج از کشور و ‏۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی و فعالیت رسانه‌ای محکوم شد. این حکم با توجه به عدم درخواست تجدیدنظر تایید و به وی ابلاغ شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال و نیم حبس تعزیری قابل اجرا است.

گفتنی است که این درویش گنابادی زندانی، در تابستان سال ۱۴۰۰ به دلیل آنچه که عدم مراجعه به دانشگاه عنوان شده است، از دانشگاه تهران اخراج شد. پس از پیگیری های مکرر در مراجعه شکوفه یداللهی، مادر کسری نوری به دانشگاه تهران، نامه ای مبنی بر لغو اخراج این درویش زندانی از دانشگاه اخذ شد. بر اساس این نامه، ادامه تحصیل کسری نوری پس از پایان دوران محکومیت بلامانع عنوان شد.

۱۴۰۱ مرداد ۱۵, شنبه

زندانیلن سیاسی

 رسول چلداوی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان شیبان اهواز سپری می‌کند، علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است. آقای چلداوی از بیماری های فتق، دیابت، عفونت های ریوی و مشکلات چشمی رنج می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱، رسول چلدوای، زندانی سیاسی علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.

این زندانی سیاسی که دوران محکومیت ۵ سال و نیم حبس خود را در زندان شیبان اهواز سپری می‌کند، از بیماری های فتق، دیابت، عفونت های ریوی و مشکلات چشمی رنج می‌برد. وی پیش از این چندین بار مورد عمل جراحی قرار گرفته و پای او دارای پلاتین است. علاوه بر این او دارای مشکلاتی در زمینه احتباس و عدم توانایی در دفع ادرار است، با این حال علیرغم نیاز جدی به اقدامات درمانی از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است.

رسول چلداوی، متولد ۱۳۶۹، از اهالی کوی علوی شهر اهواز است. او پیشتر در تاریخ ۶ آبان ماه ۹۷ پس از حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز به همراه تعداد پرشماری از شهروندان در استان خوزستان بازداشت شد.

آقای چلداوی مورخ ۹ دی ماه ۱۳۹۸ با دستور مقامات قضایی از زندان شیبان اهواز به زندان همدان منتقل شد، اما به دلیل عدم پذیرش او توسط مسئولان زندان همدان مجدداً به زندان اهواز بازگردانده شد.

گفته می‌شود وی طی دوران بازداشت در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز از بابت مواردی ازجمله “تجمعات اعتراضی نسبت به کم ‌آبی و شوری آب در خرمشهر و شرکت در تجمعات عید فطر” جهت اخذ اعترافات اجباری تحت فشار قرار گرفته است.

این شهروند نهایتا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی مهدی شاهین، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام جرم علیه امنیت کشور” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس دادنامه صادره، به عنوان مجازات تکمیلی دو سال از دوره محکومیت آقای چلداوی در تبعید در زندان همدان اجرا خواهد شد.

این شهروند همچنین از بابت اتهام “پرتاب سنگ به ماموران ناجا” توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اهواز به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

هرانا پیشتر طی گزارشاتی به ترتیب هویت ۱۷ ، ۱۳۳ و ۱۹ نفر از افرادی که پس رخداد حمله مسلحانه به رژه اهواز بازداشت شده بودند را احراز کرده بود.

زندان اوین

 امیر سالار داودی، وکیل دادگستری محبوس در زندان اوین به کرونا مبتلا شده است. آقای داودی علیرغم شرایط نامناسب جسمانی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر سالار داودی، وکیل دادگستری در زندان اوین به کرونا مبتلا شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «امیر سالار داودی از روز پنجشنبه ۱۳ مردادماه تا به امروز دچار تب و لرز و بدن درد شده و بهداری زندان تاکنون از انجام تست کرونا ممانعت کرده و آقای داودی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. وی هم اکنون در سالن ۲ بند ۴ زندان اوین بسر میبرد.»

لازم به ذکر است، امیر سالار داودی، روز یکشنبه ۵ تیرماه امسال، به صورت ناگهانی برای بررسی پرونده خود به دادسرای اوین مراجعه کرده بود که درنهایت بازداشت و برای اجرای حکم به زندان منتقل شد.

آقای داودی پیشتر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۴۰۰، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به مستشاری آقایان خلیلی و عباس‌ علی حوزان، از بابت اتهام توهین به رهبری به دو سال حبس و از بابت اتهام تشویش اذهان عمومی به دو سال حبس و همچنین از بابت “تشکیل گروه ضد امنیتی” به ده سال حبس مجموعا به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۰ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “تشکیل گروه ضد امنیتی” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

اعدام

 یک زندانی در استان گلستان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، رئیس کل دادگستری گلستان، از رهایی یک زندانی از اعدام در این استان خبر داد.

حیدر آسیابی در این باره گفت: این زندانی پیشتر به اتهام قتل یک جوان ۲۱ ساله طی یک نزاع خیابانی در علی آبادکتول بازداشت و سپس به اعدام محکوم شده بود. نهایتا پس از گذشت ۱۸ سال با تلاش دادستان علی آباد کتول و اعضای شعبه هفتم شورای حل اختلاف پرونده، این پرونده به سازش ختم شد و با کسب رضایت اولیای دم، محکوم به اعدام از چوبه دار رهایی یافت.

از ابتدای سال جاری؛ رهایی ۳۴ زندانی از اعدام در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۴ زندانی محکوم به اعدام از چوبه دار رهایی یافتند.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان در این باره گفت: «با تلاش اعضا شورای حل اختلاف، ستاد صبر و همیاران صلح این استان از ابتدای سال تاکنون ۳۴ نفر از محکومان به اعدام از مجازات مرگ رهایی یافته و به زندگی بازگشتند.»

۱۴۰۱ مرداد ۱۴, جمعه

کودک

 شامگاه یکشنبه ۹ مرداد، دو کودک ۹ و ۱۳ ساله، در پی تیراندازی بی ضابطه ماموران نیروی انتظامی به سمت خودرویی در محور خرم آباد، جان خود را از دست دادند. ماموران همچنین مادر و پدر این دو کودک را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، شامگاه یکشنبه ۹ مرداد، در پی شلیک بی ضابطه ماموران نیروی انتظامی به سمت خودرویی در محور خرم آباد، دو کودک جان خود را از دست دادند.

هویت این کودکان که نسبت برادری با یکدیگر دارند، «مهدی راشدی منش، ٩ ساله و هچنین متین راشدی منش، ۱۳ ساله، فرزندان رحمان و هما، اهل روستای “قلقله” از توابع شهرستان مریوان» عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: ماموران نیروی انتظامی بدون اخطار قبلی در ایست بازرسی فیروزآباد در محور خرم آباد، خودروی آقای راشدی منش را مورد تیراندازی قرار دادند و پس از به قتل رساندن دو کودک وی، اقدام به بازداشت او و مادر خانواده کرده اند. وضعیت عمومی رحمان و همچنین هما، مادر این دو کودک وخیم گزارش شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل شلیک ماموران نیروی انتظامی به این کودکان و محل نگهداری والدین آن ها اطلاع دقیقی بدست نیامده است.

خودکشی نوجوان

  یک دختر نوجوان ۱۶ ساله در شهرستان مریوان، به دلیل ممانعت خانواده با ادامه تحصیل وی دست به خودسوزی زد. این نوجوان پس از این اقدام به بیمارس...